Огляд Lexus NX 2024: шикарна поїздка

29 січня 2024

Lexus NX 2024 — компактний позашляховик для комфортних подорожей. Він радує покупців широким вибором доступних силових агрегатів, просторою кабіною, великою кількістю високотехнологічних функцій. Як щодо недоліків? Lexus NX навряд чи можна назвати спортивним в порівнянні з конкурентами німецьких брендів. 

Вибрати новий Лексус NX 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Лексус NX не отримує значних змін в 2024 році.

Кому варто купити?

Lexus NX має зацікавити покупців, які шукають преміальний дворядний позашляховик для невеликої родини. Це надійний, безпечний та стильний автомобіль зі зручним салоном, зрозумілими інформаційно-розважальними технологіями, економною витратою пального. Перегляньте відгуки про Лексус NX, щоб дізнатись про реальний досвід володіння позашляховиком.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Останнім великим оновленням став дебют другого покоління NX у 2022 році, яке принесло свіжий стиль, покращену інформаційно-розважальну систему, новий варіант чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом і доступну гібридну силову установку. Цього року Lexus змінив деякі кольори інтер’єру позашляховика та узгодив кольорові елементи в салоні. Тепер панель центральної консолі на стороні пасажира відповідатиме відтінку обшивки кабіни. 

Новий Lexus NX 2024 року коштує від $40 000.

Lexus NX або BMW X3

BMW X3 вважається найкращим варіантом у сегменті завдяки потужності. Базовий двигун X3 економно витрачає пальне, але водночас забезпечує вражаюче прискорення. Опціональні мотори пропонують до 500 “коней”. BMW керується як спортивний автомобіль та гарантує шикарну поїздку. X3 має хороші оцінки в параметрах пасажирського та вантажного простору, якості виконання салону та інформаційно-розважальних технологіях. Основний недолік цього BMW — ціна. Він є одним із найдорожчих автомобілів у своєму класі.

Lexus NX або Acura RDX

Поряд з NX, Acura RDX є одним із найдешевших преміальних компактних SUV. Обидва японські конкуренти роблять ставку на цінність, з безліччю опцій за ціною. RDX може похвалитися більшим вантажним простором, ніж NX, жвавішою поїздкою та потужнішим базовим двигуном. Lexus має невелику перевагу в якості виконання салону та зручності використання інформаційно-розважальних систем.

Салон

NX вміщує п'ять осіб. Спереду достатньо місця для високих людей, а сидіння дуже зручні для тривалих мандрівок. Другий ряд майже такий же просторий, але крісла поступаються комфортом.

Інтер'єр NX 2024 року наповнений першокласними матеріалами. Салон виглядає якісним, хоча дизайн може здатись простоватим. Конкуренти пропонують елегантніші кабіни.

 

Lexus NX 2024 року випуску оснащений інформаційно-розважальною системою з 9,8-дюймовим сенсорним екраном із бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Додаткові опції включають проекційний дисплей і більшу 14,0-дюймову мультимедійну систему з вбудованою навігацією та помічником “Hey Lexus”. 

Мультимедіа, як правило, досить проста в експлуатації, але може знадобитися деякий час, щоб звикнути до структури меню. Крім того, фізичних елементів керування небагато, що трохи ускладнює налаштування.

В багажнику, за задніми сидіннями, можна вмістити 520 л вантажу. Коли вам потрібен додатковий простір для багажу, можна скласти задні сидіння NX у співвідношенні 60/40. 

Гібридні версії NX мають під підлогою сховище для зарядних кабелів.

Відео тест-драйв Lexus NX 2024 року

Технічні характеристики

Небагато транспортних засобів у класі пропонують стільки варіантів двигунів трансмісії, як Lexus NX. На вибір покупців доступні:

  • NX250 — 203-сильний чотирициліндровий двигун 2,5 л з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, FWD або AWD,
  • NX350 — 275-сильний чотирициліндровий двигун із турбонаддувом 2,4 л з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, AWD. 
  • NX350h Hybrid — 2,5 л чотирициліндровий двигун та електродвигуни сумарною потужністю 240 к.с. в парі з коробкою передач CVT та AWD,
  • NX450h Plug-In Hybrid — 2,5 л чотирициліндровий двигун та електродвигуни сумарною потужністю 302 к.с. в парі з коробкою передач CVT та AWD. Запас на електричному ходу — до 60 км.

Витрата Lexus NX:

  • 7,8 л/100 км — NX250 FWD,
  • 8,2 л/100 км — NX250 AWD,
  • 9,6 л/100 км — NX350,
  • 6,0 л/100 км — NX350h Hybrid,
  • 6,5 л/100 км — NX450h Plug-In Hybrid, лише ДВС, 
  • 2,8 л/100 км — NX450h Plug-In Hybrid, ДВС + електромотори.

NX, незалежно від специфікації, має спокійну керованість та впевненість у поворотах. Однак йому не вистачає “гостроти” керма. Версія F Sport з адаптивною підвіскою з продуктивними амортизаторами трохи пожвавлює ситуацію. Перехід до спортивної моделі покращує й так шикарну поїздку стандартної моделі, адже підвіска легко поглинає нерівності дороги.
 

 Характеристики Lexus NX 2024 
 Потужність    203 к.с 
 Час розгону до 100 км/год   9,1 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата пального   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

Безпека

NX є одним із найбезпечніших люксових позашляховиків на ринку.  В набір системи безпеки усіх комплектацій входить пакет Lexus Safety System+ 3.0. Це означає, що адаптивний круїз-контроль, центрування смуги руху, автоматичне екстрене гальмування, автоматичне вмикання дальнього світла та розпізнавання дорожніх знаків є стандартними.  

Розміри та вага

  • Колісна база - 269 см,
  • Довжина - 466 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 166 см.

Важить NX від 1680 кг до 1775 кг.

Можливі комплектації

Для бензинового Lexus NX 2024 доступні 3 комплектації: NX 250, NX 350 і NX 350 F Sport Handling. Лінійка гібридних версій складається з 350h, 450h+ і 450h+ F Sport Handling.

Попередній огляд Огляд Porsche Cayenne 2024: конкурент суперкарів
Вибрати автомобіль Порше Каєн 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик Форд Бронко 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Ford Bronco 2024: король бездоріжжя