Огляд тест-драйву: Lexus RX 2022

22 грудня 2021

Lexus RX – відмінний вибір у сегменті люксових кросоверів. Виробник стежить за вимогами сучасних покупців преміальних позашляховиків та пропонує, крім стандартного RX 350, версію з довгою колісною базою (RX 350L), а також гібридний варіант (RX 450h). 

Купити новий автомобіль Лексус РХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Автомобіль поточного покоління підходить до завершення життєвого циклу. Але все одно пропонує добре продуманий, зручний інтер'єр і залишається хорошим вибором у співвідношенні ціна-якість. 

Чи вартий вашої уваги та грошей Lexus RX 2022? Наш огляд відповість на запитання. 

Нове у 2022 році 

Lexus RX 350 не отримав істотних змін на 2022 рік.

Кому варто купити?

Lexus RX 2022 знаходиться у висококласному конкурентному сегменті, який заповнений дійсно серйозними кросоверами. Однак завдяки зручному інтер'єру, м'яким ходовим якостям та високоефективним силовим агрегатам Lexus RX займає достойне місце серед них. І якщо моделі ще немає у вашому списку на розгляд до покупки, то вона заслуговує на перше місце. Ви не будете розчаровані. 

Нове чи б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Оскільки помітних відмінностей між Lexus RX 2021 та RX 2022 немає, почніть пошук машини з автобазару. Автомобіль належить до четвертої генерації, яка існує з 2016 року. Це означає, що вигідних пропозицій більш ніж достатньо. Вам вдасться купити Lexus RX у топовій версії за порівняно невеликі гроші. Заманливо, правда?

Lexus RX 350 або BMW X5

BMW X5 трохи випереджає Lexus RX у ряді параметрів, хоча обидва автомобілі є дуже крутими. БМВ пропонує ряд варіантів трансмісії, серед яких дві орієнтовані на продуктивність моделі M з двигунами V8. Вони потужніші за всі, що можна знайти в RX. Управління BMW X5 дає більше драйву, а його інформаційно-розважальна система радує простотою використання. З іншого боку, купити Лексус РХ 350 2022 у базовій комплектації вигідніше більш ніж на $10 000. 

Lexus RX 350 або Lexus RX Hybrid

Крім трансмісії, RX Hybrid майже ідентичний звичайному RX. Таким чином, єдине, що справді відрізняє RX 350 від RX 450h – це витрата палива. Проте за даними EPA, найекономніша версія кожного позашляховика має однакові річні витрати на пальне.

Салон

Інтер'єр нового Lexus RX 350 можна описати однією фразою "м'який  як подушка". Шкіряні сидіння створюють відчуття розкоші, а планування випромінює комфорт. 

Німецькі конкуренти зараз мають цифрові дисплеї для водіїв та інформаційно-розважальні системи з доповненою реальністю. Лексус РХ залишається вірним своєму старому корінню і використовує стандартний 8-дюймовий сенсорний екран, який знаходиться в центрі приладової панелі і управляється за допомогою віддаленого тачпада.

Однак до простору в салоні Lexus RX 350 та вантажного об'єму претензій немає, оскільки позашляховик може комфортно розмістити до п'яти пасажирів. Якщо вам потрібно регулярно перевозити до семи пасажирів в RX, можете вибрати модель “L”. Вона оснащена складними кріслами третього ряду та капітанськими кріслами другого ряду.

Для речей пасажирів залишиться 521 л простору в багажнику у звичайній версії та 212 л у семимісному авто. 

Новий Лексус РХ оснащений стандартною інформаційно-розважальною системою з восьмидюймовим сенсорним екраном та інтерфейсом Enform. Останній має кілька корисних функцій, але інтегрує лише обмежений набір сторонніх програм. Підключення смартфонів через Android Auto та Apple CarPlay в більшості випадків працює нормально. 

Відео тест-драйв Lexus RX 2022 року

Технічні характеристики 

У 2022 модельному році Lexus RX може бути обладнаний двома варіантами двигунів. Модель RX 350 і 350L отримують бензиновий мотор, а 450h і 450hL поставляються з гібридною трансмісією. У стандартній комплектації Лексус РХ 2022 передає потужність передні колеса, хоча доступна і повнопривідна конфігурація. За перемикання передач відповідає восьмиступінчастий автомат.

Гібридні моделі додають три електродвигуни до 3,5-літрового V6. Цей позашляховик має лише повний привід та безступінчасту АКПП (CVT).

Ось параметри кожної трансмісії:

  • RX 350, RX 350 F Sport - 3,5-літровий V6, 295 к.с., комбінована витрата палива 9,8 л/100 км з FWD та 10,7 л/100 з AWD;
  • RX 350L, RX 350L F Sport - 3,5-літровий V6, 290 к.с., середня витрата палива 10,7 л/100 км з FWD та 11,2 л/100 км з AWD.
  • RX 450h, RX 450hL - 3,5-літровий V6, 259 к.с. плюс три синхронні електродвигуни з постійними магнітами. Загальна потужність системи – 308 л.с. Середня витрата палива 8,1 л/100 км (RX 450h), 8,4 л/100 км (RX 450hL).

Незалежно від того, яку версію Lexus RX ви виберете, отримаєте ідеальні характеристики подорожі. Адже це один із найкомфортніших позашляховиків на ринку. У місті салон створює відчуття безтурботного кокона, який закриває від навколишнього світу. На швидкостях траси поїздка зберігає свій затишок, лише іноді пасажирів турбує шум шин та вітру. 

RX справляється з поворотами краще, ніж ви очікували, особливо коли він оснащений пакетом керованості F Sport. В іншому управління Лексус РХ 350 2022 - це приємне і безтурботне заняття, незалежно від того, чи збираєтеся ви в довгу поїздку або просто вирушаєте в продуктовий магазин.

Безпека

Кожен Lexus RX оснащений безліччю активних та пасивних функцій безпеки. На додаток до 10 аербегів позашляховик стандартно поставляється із попередженням про лобове зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, адаптивним круїз-контролем та моніторингом сліпих зон. 

RX також був удостоєний чотиризіркового загального рейтингу безпеки NHTSA. Автомобіль отримав нагороду Top Safety Pick від IIHS.

Розміри та вага 

Габарити Лексус РХ 2022 повністю відповідають класу "середньорозмірний позашляховик". Стандартна модель має довжину 4,8 м, а подовжена версія "L" - 4,9 м. Споряджена маса коливається від 1915 до 2095 кг.

Можливі комплектації 

Lexus RX 350 2022 року випускається у звичайній та гібридній версіях. Кожна представлена ​​в трьох комплектаціях: базовій, L (довга колісна база) та F Sport.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2022
Купити новий автомобіль Хюндай Соната 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль БМВ Х5 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2022