Огляд Lincoln Aviator 2023: нова міра комфорту та дизайну

8 листопада 2023

Lincoln Aviator - трирядний позашляховик середнього розміру, який представляє клас люкс. Він елегантний, просторий, наповнений безліччю технологій для комфортної поїздки, а під капотом гарчить V6 на 400 кінських сил. Lincoln Aviator 2023 впевнено конкурує з кращими авто в сегменті, але чи вдасться йому перевершити суперників?

Вибрати позашляховик Лінкольн Авіатор 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає вагомих оновлень.

Кому варто купити?

Lincoln Aviator 2023 підійде покупцям, які шукають комфортний і преміальний позашляховик для сімейних поїздок. Він сподобається тим, хто вибирає авто для дійсно люксових поїздок по шосе, але не женеться за спортивними чи позашляховими характеристиками.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Новий Lincoln Aviator не відрізняється від минулорічної версії. 

Комплектації Reserve і Black Label отримали опціональний пакет зовнішнього вигляду Jet. Він замінює зовнішнє хромоване оздоблення на чорне, а також передбачає пластикову нижню обшивку в колір кузова. 

Ціна Lincoln Aviator 2023 починається з $53 340.

Lincoln Aviator або Lincoln Navigator

Navigator - наступна модель в лінійці Lincoln. Великий Навігатор пропонує набагато більше вантажного й пасажирського простору, ніж Aviator, а також вищу буксирну здатність. Проте цьому є ціна: доведеться пожертувати економією пального, керованість та заплатити мінімум на $20 000 дорожче. Тож вибір залежить від пріоритетів. Якщо вам не потрібен додатковий внутрішній простір і можливості буксирування, які пропонує Navigator, вибирайте Aviator.

Lincoln Aviator або Cadillac XT6

Cadillac - давній конкурент Лінкольн, який пропонує в середньорозмірному сегменті позашляховик XT6. В Aviator і XT6 є дещо спільне: багато стандартних функцій допомоги водієві та три ряди сидінь. Варіант від Cadillac коштує трохи дешевше, ніж Lincoln, та пропонує більше простору в третьому ряду. Однак Aviator перевершує XT6. В позашляховика Лінкольн значно кращий інтер’єр, плавніша поїздка, потужніші двигуни і вища тягова здатність. Aviator також приємніший в керуванні та пропонує опцію електрифікованої трансмісії, якої немає в XT6.

Lincoln Aviator або Ford Explorer

Lincoln Aviator побудували на базі Ford Explorer. Проте Aviator має значні відмінності: висококласний стиль, вишукані матеріали і фірмовий дизайн інтер’єру Lincoln. Крім того, він пропонує гібридну силову установку, яка не доступна для Explorer. Однак позашляховик від Форд коштує дешевше, а його комплектація Platinum додає достатньо розкоші, щоб зробити його розумним вибором для багатьох покупців.

Салон

Трирядний Aviator вміщує до семи осіб. Моделі, оснащені капітанськими кріслами другого ряду, розраховані на шістьох людей. 

Комфорт салону Лінкольн не викликає зауважень. Просторі сидіння першого та другого рядів з опціями регулювань від 10 до 30 напрямків, вентиляцією та масажем сподобаються найвибагливішим пасажирам. Останній ряд може виявитись тісним для дорослих, тому його краще залишити дітям.

Салон Lincoln Aviator виглядає мінімалістично та чудово гармонує з лаконічним стилем кузова. Всередині позашляховика панує розкіш: вишукана кольорова гама, високоякісні матеріали, бездоганна підгонка деталей, мінімальний дорожній шум. В такому інтер'єрі будь-яка поїздка буде особливою.

 

 

Aviator стандартно оснащений 10,1-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, супутниковим радіо, аудіосистемою з 10 динаміками, Bluetooth, чотирма портами USB, точкою доступу Wi-Fi, тризонним автоматичним клімат-контролем. Програмне забезпечення Sync 3, яке використовується у Ford, робить налаштування зручними та швидкими.

Доступно безліч опцій, які додадуть комформу водію та пасажирам. Серед них аудіосистема Revel з 14 або 28 динаміками, мультимедійна система для задніх сидінь із двома 10-дюймовими дисплеями, чотиризонний автоматичний клімат-контроль, світлодіодне освітлення салону, цифровий ключ, тощо.

В багажнику Lincoln Aviator можна вмістити до 518 л вантажу. Якщо скласти третій ряд сидінь, простір збільшиться до 1 184 л. З опущеними кріслами другого і третього рядів ви отримуєте 2 200 л багажного місця.

Відео тест-драйв Lincoln Aviator 2023 року

Технічні характеристики

Лінкольн Авіатор доступний з двома варіантами силових установок:

  • 400-сильним V6 з подвійним турбонаддувом в версіях Aviator Standard, Reserve і Black Label,
  • 494-сильним V6 з подвійним турбонаддувом в поєднанні з електродвигуном та літій-іонною батареєю ємністю 13,6 кВт/год з можливістю заряджання від мережі в версіях Grand Touring і Black Label Grand Touring.

Обидва силові агрегати працюють в парі з десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Замість перемикача передач ви отримуєте чотири кнопки, встановлені на приладовій панелі: паркування, нейтраль, рух і задній хід. Ви просто натискаєте кнопку й залишаєте десять швидкостей виконувати всю роботу. Коробка передач дуже добре справляється зі своїм завданням. Зрештою, те, що ви забуваєте про перемикання передач, є ознакою трансмісії преміального автомобіля. Додатково передбачене керування за допомогою пелюсток, встановлених на кермі.

Задній привід є стандартним для бензинових моделей, а повний привід є стандартним для обох гібридних моделей. Можна додати повний привід до бензинових специфікацій.

Авіатор в середньому витрачає:

  • 11,5 л/100 км - бензинова модель,
  • 10,2 л/100 км - плагін-гібрид.
     
 Характеристики Lincoln Aviator 2023 
 Потужність   400 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,5 с 
 Максимальна швидкість   233 км/год 
 Середня витрата палива   11,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   75 л 

Безпека

Кожен Aviator обладнаний 8 аербегами. В набір технологій безпеки входять автоматичне екстрене гальмуванн, попередження про виїзд зі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, а також передні та задні датчики паркування. Доступні функції: адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, автоматичне гальмування назад, система допомоги під час паркування, камера кругового огляду, розпізнавання швидкості та дорожніх знаків, а також проекційний дисплей.

Розміри та вага

Розміри Lincoln Aviator 

  • Колісна база - 302 см,
  • Довжина - 506 см,
  • Ширина - 202 см,
  • Висота - 176 см.

Споряджена вага позашляховика коливається від 2152 до 2573 кг.

Можливі комплектації

Lincoln Aviator 2023 випускається бензиновому та плагін-гібридному варіанті та в п’яти комплектаціях: Standard, Reserve, Grand Touring, Black Label і Black Label Grand Touring. 

Попередній огляд Огляд Cadillac XT5 2023
Вибрати кросовер Кадиллак ХТ5 2023 на Automoto.ua
Вибрати пікап GMC Sierra 2023 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд GMC Sierra 2023: для важких завдань