Огляд Maserati Grecale 2024: італійська елегантність

24 липня 2024

Grecale — новий кросовер Maserati, який дебютував минулого року. Він зайняв місце в лінійці після середньорозмірного Levante. Грекале отримав назву на честь сильного, холодного середземноморського вітру. Що ж такого є в цьому Мазераті, що робить його кращим за інші елітні компактні позашляховики на ринку?

Шукати новий Мазераті Грекале 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Запуск програми персоналізації Fuoriserie
  • Новий додатковий дизайн коліс для версії Modena

Кому варто купити?

Мазераті Грекале 2024 поєднує відмінні ходові якості, гостру керованість, вишуканий просторий салон, зручні у використанні технології та потужну лінійку турбомоторів. Кросовер має виразний італійський стиль та люксовий значок на капоті. Зрештою, в ньому складно знайти недоліки. Хіба що цифра на ціннику, яка робить Грекале одним із найдорожчих автомобілів у своєму класі.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Grecale лише почав свою історію на ринку минулого року. Але виробник все одно вніс деякі зміни в цьогорічну модель. Усі комплектації отримали злегка оновлене кермо, а модель Modena — новий опціональний дизайн коліс. Цього року Maserati також запустила програму персоналізації під назвою Fuoriserie. Покупці отримують вибір з багатьох варіантів фарби, дисків та інтер’єру під час індивідуального проектування свого Grecale.

Maserati Grecale або Maserati Levante

Levante на розмір більший за Grecale. Ймовірно, 2024 буде останнім модельним роком для більшого Мазераті у його нинішньому вигляді, а двигун V8 з подвійним турбонаддувом може зникнути назавжди. Попри те, що Levante дорожчий за Grecale, він пропонує застарілий і не надто вражаючий дизайн інтер’єру, а також інформаційно-розважальну систему та технологічні функції, які значно відстають від сучасних стандартів. Як і Grecale, Levante розрахований на п’ять осіб, і він не має значно більше пасажирського або вантажного простору. Якщо ви закохалися у вишуканий італійський стиль Maserati, раціональним рішенням буде купити Grecale.

Maserati Grecale або Porsche Macan

Porsche Macan і Maserati Grecale — це преміальні компактні позашляховики, які втілюють ДНК бренду. Якщо не враховувати спортивний Grecale Trofeo, Macan пропонує точнішу керованість і більш орієнтовану на продуктивність поведінку. З іншого боку, стиль інтер'єру Maserati має особливий шарм, який притаманний італійським авто. Grecale також пропонує більший простір на задніх сидіннях і кращу якість поїздки. Жодному з суперників не бракує потужності, адже турбовані двигуни забезпечують гострі відчуття від водіння. Macan має нижчу початкову ціну, але Grecale пропонує більше базового обладнання. Обидва кросовери стануть чудовим варіантом в цьому конкурентному сегменті.

Салон

В усіх версіях Grecale — це дворядний позашляховик із п’ятьма сидіннями. Попри спортивний характер та компактні розміри в салоні достатньо місця для дорослих в обох рядах. Зсередини його легко можна прийняти за позашляховик середнього розміру.

Салон Грекале виглядає елегантно і витончено. М’які на дотик поверхні поєднуються з металевими елементами та акцентами з дерева з відкритими порами. Це кабіна справжнього елітного авто, яка гарантує комфортну поїздку з мінімальним шумом вітру чи дороги.

 

Кросовер використовує інформаційно-розважальну систему на основі Google з подвійним дисплеєм: 12,3-дюймовим сенсорним екраном у центрі приладової панелі та 8,8-дюймовим сенсорним екраном прямо під ним. Нижній дисплей дозволяє водієві керувати клімат-контролем і підігрівом сидінь, верхній екран пропонує елементи керування радіо, навігацією, інтеграцією смартфона тощо. До речі, підключення до Apple CarPlay і Android Auto є стандартним. 

Мультимедіа пропонує швидку відповідь, чітку графіку та яскраві кольори. Але проблемою стає сенсорний повзунок гучності. Він розташований праворуч від сенсорних екранів, тому вимагає більше уваги для налаштування, ніж фізична кнопка чи диск. 

Панель приладів Grecale повністю цифрова. На ній представлено великий набір інформації у візуально привабливому та зручному для користувача форматі. Те, що виглядає як круглий аналоговий годинник на приладовій панелі, також є ще одним невеликим дисплеєм, який можна налаштовувати.

Залежно від комплектації Grecale має від об'єм багажника 535 до 569 л.

Відео тест-драйв Maserati Grecale 2024 року

Технічні характеристики

Мазераті випускає новий Грекале 2024 з трьома варіантами двигунів. 

Grecale GT початкового рівня використовує 2,0-літровий двигун I4 з турбонаддувом і електричним наддувом у поєднанні з 48-вольтовою системою м’якого гібрида, який розвиває 296 к.с. та розганяється до 100 км/год за 5,3 с.

Grecale Modena також використовує 2,0-літрову турбовану четвірку, але оновлену до 325 к.с. Ця модель може розганятися до 100 км/год 5,0 с.

Топовий Grecale Trofeo оснащений 3,0-літровим двигуном V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 523 к.с. Силовий агрегат називається Nettuno та використовується в суперкарі Maserati MC20. Розгін до “сотні” займає 3,6 с.

Середня витрата пального Maserati Grecale:

  • 9,2 л/100 км — GT та Modena,
  • 11,0 л/100 км — Trofeo.
     
 Характеристики Maserati Grecale 2024 
 Потужність   296 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,3 с 
 Максимальна швидкість   240 км/год 
 Середня витрата пального   9,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   64 л 

Безпека

Невелика кількість систем допомоги водієві або функцій активної безпеки входить в список стандартних для Grecale 2024 року. Більшість із цих функцій міститься в опціональному пакеті Driver Assistance Plus, який включає адаптивний круїз-контроль, систему підтримки смуги руху, моніторинг сліпих зон, пом’якшення наїздів на перехрестях, розпізнавання дорожніх знаків тощо.

Розміри та вага

  • Колісна база — 290 см,
  • Довжина — 485 см,
  • Ширина — 195 см,

Висота — 167 см.
Споряджений люксовий кросовер важить від 1870 кг до 2027 кг.

Можливі комплектації

Maserati Grecale 2024 випускається в трьох комплектаціях: GT, Modena та Trofeo. Версії відрізняються потужністю, технологіями та елементами інтер'єру. Ціна Maserati Grecale починається від $77 000.

Попередній огляд Огляд Hyundai Elantra Hybrid 2024: для економних водіїв
Шукати новий седан Хюндай Елантра Гібрид 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти позашляховик Рендж Ровер Евок 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Land Rover Range Rover Evoque 2024: впевнений в собі