Огляд Maserati Levante 2023: особливий стиль

15 листопада 2023

Maserati Levante вирізняється серед конкурентів виразним дизайном кузова та двигуном, створеним Ferrari. Люксовий позашляховик, безумовно, справляє враження. Проте його преміальний статус затьмарюють деякі недоліки, які складно ігнорувати.

Вибрати позашляховик Мазераті Леванте 2023 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2023 році

Розширено список технологій безпеки.

Кому варто купити?

Новий Мазераті Леванте 2023 - варіант для покупців, які шукають преміальний позашляховик не німецького бренду. Maserati поєднує вишуканий стиль, спортивний характер та вражаючий комфорт поїздки. З початковою ціною в $87 600 Леванте є найдорожчим авто в сегменті середньорозмірних преміальних позашляховиків.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Новий Maserati Levante практично нічим не відрізняється від минулорічної моделі. Список стандартних функцій безпеки доповнили попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд зі смуги руху, система підтримки смуги руху та адаптивний круїз-контроль. Також це останній модельний рік, коли Леванте комплектується 572-сильним двигуном V8.

Maserati Levante або Maserati Grecale

Grecale ще один розкішний SUV Maserati. І він стане значно кращим варіантом для більшості покупців. Grecale коштує помітно дешевше, від $63 500, має преміальніший та новіший інтер'єр, а також пропонує екомноніший базовий чотирициліндровий двигун. Водночас Grecale менший за Levante, тому він не забезпечує стільки місця на задніх сидіннях чи простору в багажнику.

Maserati Levante або Porsche Cayenne

Porsche Cayenne перевершує Maserati Levante за всіма параметрами. Каєн має нижчу початкову ціну, від $72 200, салон вищого класу з кращими опціями, більше простору на задніх сидіннях і ширший вибір двигунів. Динаміка водіння Порше також трохи захопливіша. В цілому, Cayenne - кращий варіант, ніж Levante.

Салон

Levante розрахований на 5 осіб. Обидва ряди сидінь забезпечують комфорт та простір, хоча на задніх сидіннях краще будуть почувати себе двоє, а не троє пасажирів. 

Салон Maserati Levante виглядає розкішно, але “недотягує” в деяких деталях до стандартів класу. В інтер'єрі використано натуральну шкіру, вуглецеве волокно, цінні породи дерева. Проте стиль виглядає застарілим, а якість виконання неідеальна.

 

 

Особливо викликає питання інформаційно-розважальна система. Це та ж мультимедіа, яка використовується в Jeep та Dodge. Від автомобіля з найвищою в класі ціною очікуються технології іншого рівня. З іншого боку, інформаційно-розважальна система зручна в використанні. Вона працює на 8,4-дюймовому сенсорному екрані, пропонує навігацію, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, порти USB, HD-радіо. Усі меню зрозумілі, а реакція на команди швидка. Сенсорний екран доповнюють фізичні кнопки.

Вантажний простір - недолік Леванте. Позашляховик забезпечує багажник об'ємом 580 л. За потреби, спинки задніх сидінь складаються за схемою 60/40. Максимальний вантажній простір складає 1625 л.

Відео тест-драйв Maserati Levante 2023 року

Технічні характеристики

Maserati пропонує Levante 2023 року з двома варіантами двигуна та чотирма варіантами потужності: 

  • 345-сильний 3,0-літровий V6 з подвійним турбонаддувом - модель GT,
  • 424-сильна версія 3,0-літрового бітурбо V6 - модель Modena,
  • 550-сильний 3,8-літровий V8 з подвійним турбонаддувом - модель Modena S,
  • 572-сильний варіант 3,0-літрового бітурбо V8 - модель Trofeo.

Всі специфікації поєднанні з восьмиступінчастою коробкою-автомат і повним приводом.

Базова модель жваво розганяється - набирає 100 км/год за 5,8 секунди. Топові версії мають під капотом двигун виробництва Феррарі і розганяють позашляховик до 100 км/год за 4 секунди.

Чи варто очікувати від великого і потужного авто економії пального? Середня витрата Maserati Levante складає:

  • 13 л/100 км з двигуном V6,
  • 14,7 л/100 км з двигуном V8.

Levante - люксовий позашляховик, тому плавна поїздка в пріоритеті. Комфорт подорожі досягається завдяки адаптивній пневматичній підвісці, яка має різні налаштування. Якщо ж водієві хочеться більше драйву від керування, можна перейти в режим Sport. Він зробить підвіску трохи жорсткішою, щоб мінімізувати крен кузова. Це дозволить проходити повороти дещо агресивніше, але вам доведеться пожертвувати комфортом. 

Попри загальну вишуканість поїздки, вибір більших 21- та 22-дюймових коліс погіршує плавність руху машини Мазераті Леванте.

 Характеристики Maserati Levante 2023 
 Потужність   345 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,8 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Середня витрата палива  12,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   80 л 

Безпека

В набір технологій безпеки Levante входять передні та задні датчики паркування, моніторинг сліпих зон, контроль спуску, камера заднього огляду з лініями паркування, адаптивний круїз-контроль, попередження про лобове зіткнення з функцією виявлення пішоходів, автоматичне гальмування.

Розміри та вага

  • Колісна база - 300 см,
  • Довжина - 500 см,
  • Ширина - 198 см,
  • Висота - 169 см.

Споряджена вага Леванте коливається від 2035 до 2245 кг.

Можливі комплектації

Мазераті Леванте доступний в чотирьох комплектаціях: GT, Modena, Modena S і Trofeo. Моделі пропонують приблизно однаковий набір стандартний технологій та доступних опцій. Відмінність між специфікаціями криється в силовому агрегаті. Перші від моделі оснащені 3,0-літровий твін-турбо V6, дві верхні комплектації - 3,8-літровим V8.
 

Попередній огляд Огляд GMC Sierra 2023: для важких завдань
Вибрати пікап GMC Sierra 2023 на AUTOMOTO.UA
Шукати позашляховик Форд Едж 2023 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Ford Edge 2023: практичний і потужний