Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2019

28 травня 2019

Вдало розмістившись між меншим C-Class і більшим S-Class, сучасний Mercedes-Benz E-Class це попадання в яблучко від компанії. Вишукана лінійка складається з стильного седану, спортивного купе, відкритого кабріолету та практичного універсалу. Хоча і трохи дорожчий ніж Lexus GS, Audi A6 і Infiniti Q70, виразний E-Class компенсує різницю досконалою лінійкою моделей, рівнем вишуканості, безпеки і інженерії. Не такий зосереджений на водієві як BMW 5 Series, E-Class, тим не менше, тішить неймовірним балансом продуктивності і комфорту. Тим, хто шукає більш агресивної манери ходу, варто розглянути варіанти E-Class AMG.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2019

Вам сподобається

Нинішній Mercedes-Benz E-Class пропонує звичайну дозу розкоші, комфорту ходу і продуктивності, доповнені системами, які покликані піднести поняття комфорту і безпеки на новий рівень. Як завжди, бренд пропонує свій посил і неймовірне відчуття стилю.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Незважаючи на більш агресивну решітку радіатора і арки коліс, декому стилізація E-Class може видатися не такою виразною, як у Jaguar XF, Alfa Romeo Giulia чи Volvo S90. Крім того, ідентично оснащений Genesis G80 коштує менше.

Нове у 2019 році

Лінійка E-Class series поповнилася двома новими моделями цього року: E450 (купе і кабріолет) та E450 4Matic (седан і універсал). Нова силова лінійка розширилася за рахунок 3.0-літрового V6 турбодвигуна на 362 кінських сили. Новинкою стало рульове колесо на три спиці, оздоблене шкірою Nappa, та пакет «Rear Safety» для седанів.

Враження від їзди

З чотирма різними формами кузова і чималим переліком двигунів автомобіль Mercedes-Benz E-Class залишається одним з найпривабливіших варіантів класу. Що стосується седану, то більшість покупців будуть абсолютно задоволені моделлю E300 з чотирьохциліндровим турбодвигуном, потужності якого вистачає на розгін до сотні за 6.3 секунд. Це не так швидко, як з BMW 530i, але відчути і насолодитися швидкістю можна. Використовуючи новий V6 турбодвигун, який також доступний універсалу, купе і кабріолету, седан, принаймні так планувалося, повинен демонструвати дива спритності.  Модель Sport доступна з програмою управління «Dynamic Select», але це не робить її спортивною. Автомобіль більше підходить на роль вишуканого крейсера, ніж гоночного боліда. Якщо вам потрібен саме останній варіант, погляньте в сторону Mercedes-AMG варіантів або його суперників BMW 5 Series і Audi S6. Пару всім двигунам складає продумана автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Зі стандартної заниженою підвіскою і системою демпфування (опція для седана і універсала) купе і кабріолет E-Class демонструють більше спортивних замашок, тим не менше, залишаючись на комфортному рівні. Для тих, хто хоче ще вищий рівень комфорту, варто розглянути моделі седану і універсалу з комфортною опцією підвіски. Загалом, технічні характеристики Mercedes-Benz E-Class ні на секунду не змусять сумніватися в автомобілі.

Найкращі характеристики

Останні моделі E-Class стали ще ближчими до мети зі створення автономного управління, пропонуючи чисельні допоміжні системи і функції уникнення зіткнення, починаючи курсовою корекцією управління, закінчуючи підтримкою безпечної дистанції до транспортного засобу попереду. Автомобілі E-Class навіть здатні входити в поворот і виконують маневр ухилення в разі виявлення неминучості зіткнення.

Доступна аудіосистема «Burmester» не з дешевих, але як тільки ви отримаєте змогу насолодитися її багатим звучанням, кристально чистим відтворенням і вражаючим рівнем звуку, зайві кошти не стануть перешкодою.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz E-Class

Інтер’єр

Салон Mercedes-Benz E-Class останніх моделей чимало запозичив в інтер’єру S-Class, що стало ледь не основною перевагою. Приладова панель може містити 12.3-дюймовий екран, який перетворює приладову групу і інформаційно-розважальну систему у велетенський телевізор з пласким екраном, який досконало відображає аналоговий спідометр і тахометр, гарантуючи яскраву графіку аудіо, навігації, телефонних даних і клімат-контролю. На щастя, найважливіші елементи управління Mercedes-Benz залишила в руках водія, зберігши ряд кнопок і роторний перемикач. Нове рульове колесо на три спиці має усі елементи управління, пов’язані з системами допомоги водієві, а це означає, що не треба знімати руки з керма. Моделі купе і кабріолету розміщують двох пасажирів на задньому сидіння, в той час як універсал здатний вмістити до сімох людей у салоні.

Відео тест-драйв Mersedec-Benz E-Class 2019 року

Екстер’єр

Після останнього рестайлінгу Mercedes-Benz E-Class 2019 універсал і седан стали свіжішими, але залишилися пізнаваними. Багатьом до смаку припаде стримана натура німецького вишуканого автомобіля, з повною підтримкою дизайном цією концепції. Любителям масивних решіток радіатора варто розглянути інші варіанти. Фанати знають, що автомобілі E-Class пропонують не лише інший погляд на дизайн, вони мають іншу суть. Дводверні купе і кабріолет виглядають більш спортивно із меншою висотою і довжиною. Кабріолети виділяються за рахунок тканинного даху (доступного у чотирьох кольорах), а купе залишається одним з небагатьох автомобілів, які пропонують В-подібні стійки між передніми і задніми вікнами. Коли всі вікна опущені це створює особливу атмосферу простору.

Базова комплектація

Моделі седану E300 постачаються з електроприводом і пам’яттю передніх сидінь, двозонним автоматичним клімат-контролем, 12.3-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay і Android Auto, камерою заднього виду, склоочисниками з сенсорами дощу, світлодіодними фарами, електроприводом люку даху, навігацією, сервісом «Mbrace Connect» і Bluetooth. Шкіряна обшивка стандартна для купе і кабріолету, натомість седан і універсал отримали синтетичну шкіру з можливістю замовити справжню. Про безпеку дбають екстрене автоматичне гальмування, система «Crosswind Assist» та система «Car-to-X», яка дозволяє E-Class підтримувати контакт з автомобілями з ідентичним оснащенням.

Опційне обладнання

Нові E-Class мають вражаючий перелік додаткового оснащення. Хочете передні сидіння з охолодженням і масажем? Будь ласка! На розсуд покупця також представлені оздоблене деревом кермо з підігрівом, аудіосистема «Burmester», система підсвічування салону, панорамний дах, функція м’якого зачинення дверей та ще багато цікавого. Розум автомобіля проявляють напівавтоматичні системи типу активний круїз-контроль, активну рульове управління та, навіть, активна система виявлення сліпих зон. Доступним став 12.3-дюймовий цифровий екран як гармонійне доповнення центрального екрана, точка Wi-Fi, розважальна система для задніх сидінь та бездротова зарядка.

Під капотом

Стандартними для E-Class на 2019 рік стали 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 241 кінську силу і 370 Нм та 3.0-літровий V6 турбодвигун на 362 кінських сили і 500 Нм. Пару їм складає дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на задні колеса. Сотні автомобіль досягає за 6.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.2 л/100км у міському, 7.9 л/100км у заміському та 9.5 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом показники становлять 11.2 л/100км у місті та 8.2 л/100км за його межами. Новий V6 турбодвигун гарантує більше потужності, але і споживає більше пального. Так, седан витратить 11.8 л/100км у міському та 8.4 л/100км у заміському циклах. Як надпотужна альтернатива пропонується модель Mercedes-AMG E53 з 3.0-літровим шестициліндровим турбодвигуном на 435 кінських сил і 520 Нм. Привід повний. Сотні автомобіль досягає за 4.5 секунд, витрачаючи 8.7 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2019