Огляд Mitsubishi Outlander 2023: руйнівник стереотипів

3 лютого 2023

Новий Mitsubishi Outlander 2023 року намагається виділитись в переповненому сегменті компактних позашляховиків. Чи вдасться йому це? Outlander має шикарний інтер’єр і зручну інформаційно-розважальну систему, водночас пропонує три ряди сидінь та величезну максимальну вантажну площу. Відмінна керованість та збалансована якість поїздки додають авто привабливості. Однак кілька помітних недоліків заважають Outlander претендувати на лідерство в класі компактних позашляховиків: слабкий двигун, мляве прискорення та дуже тісні сидіння третього ряду.

Вибрати новий позашляховик Міцубісі Аутлендер 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Комплектація до 40-ї річниці та дебют обмеженої серії Ralliart.

Кому варто купити?

Outlander є одним з найдешевших нових трирядних позашляховиків. Ціна Міцубісі Аутлендер починається з 27 595$. Якщо вам важливо вибрати компактний позашляховик з трьома рядами місць із порівняно обмеженим бюджетом, то Outlander заслуговує уваги.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Mitsubishi представляє версію 40th Anniversary і обмежену серію моделі Ralliart. Крім розширеної доступності деяких другорядних функцій, між Outlander 2023 і 2022 років немає суттєвих відмінностей.

Так як Mitsubishi Outlander 2023 не отримав оновлень, а повний рестайлинг відбувся в 2022, варто пошукати минулорічне авто. Воно повністю актуальне.

Mitsubishi Outlander або Toyota Highlander

Toyota Highlander виділяється в конкурентному класі гарно обладнаним інтер’єром, бадьорим прискоренням та безліччю інтуїтивно зрозумілих функцій. І Highlander, і Outlander - це трирядні позашляховики з тісними останніми рядами. Однак Toyota може вмістити ще +1 пасажира та пропонує трохи більше вантажного простору за кожним рядом сидінь. Головною перевагою Outlander є ціна: він в базовій версії коштує майже на 10 000$ доларів менше, ніж базовий Highlander. 

Mitsubishi Outlander або Nissan Rogue

Nissan Rogue — кращий компактний позашляховик, ніж Outlander. Незважаючи на те, що Рог має лише п’ять місць, він забезпечує стільки ж місця в багажному відсіку та просторий другий ряд. Ціновий діапазон Nissan схожий з Mitsubishi, але Rogue витрачає менше пального, швидше розганяється та пропонує багато аналогічних опцій. Обидва кросовери є продуктами однієї материнської компанії, тому легко знайти їхні спільні риси.

Салон

Аутлендер виділяється у своєму класі як трирядний семимісний позашляховик, але скромні останні місця не підходять нікому, крім дітей. А от перші два ряди дозволяють дорослим зручно розташуватись. 

Салон Mitsubishi Outlander 2023 року випуску поєднує розкішні елементи з сучасним дизайном. Здається, він руйнує стереотип бренду з дешевими інтер’єрами.

Outlander має мізерні 330 л вантажного простору за сидіннями третього ряду та трохи серйозніші 948 л. А от максимальний об'єм багажника з усіма складеними сидіннями складає 2257 л. І цей показник є практично найбільшим серед усіх компактних SUV. 

Що стосується інформаційно-розважальної системи, то новий Outlander пропонує сенсорний екран діагоналлю 8,0 або 9,0 дюймів, залежно від комплектації. Обидва пристрої мають стандартні Apple CarPlay і Android Auto, але лише останній дозволяє користувачам підключати свої iPhone бездротовим способом. Поряд із портами для заряджання в нижній частині центральної панелі розташовані фізичні кнопки та ручки.

Додаткові доступні інформаційно-розважальні функції включають аудіосистему Bose з 10 динаміками, бездротову зарядку пристроїв і доступ до програми Mitsubishi Connect на основі підписки, яка надає дистанційні послуги.

Відео тест-драйв Mitsubishi Outlander 2023 року

Технічні характеристики

Аутлендер представлений у бензиновій та плагін-гібридній версіях. 

Традиційна версія Mitsubishi Outlander 2023 року має під капотом 181-сильний 2,5-літровий чотирициліндровий двигун у поєднанні з безступінчастою коробкою-автомат та переднім приводом.

Витрата Mitsubishi Outlander:

  • 8,4 л/100 км зі стандартним переднім приводом,
  • 8,7 л/100 км з повним приводом. 

Гібрид Mitsubishi Outlander 2023 року оснащений 2,4-літровим чотирициліндровим двигуном у поєднанні з двома електродвигунами (85 кВт для передніх коліс, 100 кВт для задніх), літій-іонним акумулятором потужністю 20 кВт/год та одношвидкісною АКПП. Сукупна потужність становить 248 к.с.

Гібрид набирає розгін до 100 км/год за 7 секунд. 

Outlander PHEV стандартно оснащується передовою системою повного приводу Mitsubishi Super-All Wheel Control (S-AWC). 

Плагін-гібридний Outlander забезпечить до 60 км пробігу лише на електриці на одному заряді. Коли батарея розряджається, вмикається бензиновий двигун, а витрата пального зростає до  9,0 л/100 км. 
Зарядка плагін-гібриду Аутлендер займає біля 6,5 годин. Топова версія має опцію швидкої зарядки, яка відновлює 80% запасу енергії акумулятора за 38 хвилин.
 

 Характеристики Mitsubishi Outlander 2023
 Потужність   181 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,2 с 
 Максимальна швидкість   193 км/год 
 Середня витрата палива   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

 

Безпека

Outlander 2023 року може похвалитися переконливим набором технологій, серед яких адаптивний круїз-контроль і напівавтономний режим водіння. В список стандартних помічників водія входить асистент зміни смуги руху, моніторинг сліпих зон, автоматичне екстрене гальмування вперед і назад, виявлення пішоходів, попередження про поперечний рух ззаду та інші сучасні опції.

Розміри та вага

Розмір Mitsubishi Outlander 2023:

  • Колісна база - 270 см,
  • Довжина - 470 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 175 см,
  • Кліренс - 21,5 см.

Спорядження вага позашляховика складає 1630-2125 кг.

Можливі комплектації

Mitsubishi Outlander 2023 модельного року випускається в п’яти комплектаціях: ES, SE, Black Edition, SEL і SEL Black Edition. Плагін-гібрид пропонується в трьох специфікаціях: ES, SE та SEL.

 

Попередній огляд Огляд Toyota RAV4 2023: улюбленець публіки
Вибрати новий позашляховик Тойота РАВ4 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Додж Чарджер 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Dodge Charger 2023 року: прощання