Огляд Nissan Altima 2022: економний та практичний

18 липня 2022

Просторий і зручний Nissan Altima 2022 впевнено доводить свою особливу цінність в класі седанів. Вагомими аргументами на користь моделі є економна витрата палива та доступний повний привід. Але чи вдасться новому Ніссан Альтіма здобути титул лідера у висококонкурентному сегменті седанів?

Знайти седан Ніссан Альтіма 2022 на автобазарі Automoto.ua

Нове у 2022 році

Nissan представляє пакет зовнішнього дизайну Midnight Edition для Altima у версії SR. Він додає:

  • чорні зовнішні акценти, 
  • світлодіодні протитуманні фари,
  • підігрів передніх сидінь.

Кому варто купити?

Nissan Altima 2022 - конкурентоспроможний середньорозмірний седан. Він пропонує стильний та комфортний салон, продуктивний та економний двигун, а також повний привід. Численні передові системи допомоги при водінні, серед яких ProPilot Assist, роблять Ніссан Альтіма чудовим сімейним авто.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У Nissan Altima 2022 модельного року не так багато нового. Шанувальники спортивної моделі SR тепер можуть оснастити її новим пакетом зовнішнього вигляду Midnight Edition, який доповнює екстер’єр глянцево-чорними зовнішніми акцентами та 19-дюймовими легкосплавними дисками та світлодіодними протитуманними фарами. У салоні цієї специфікації Ніссан Альтіма з'являється підігрів передніх сидінь та поперекова опора для водія. Знайомий пакет SV Premium був розширений додаванням зовнішніх дзеркал з підігрівом та світлодіодними поворотниками. Якщо ви не налаштовані на придбання версії SR, перегляньте Ніссан Альтіма з пробігом. 

На автобазарі також є Nissan Altima в кузові купе, яке зараз не випускають.

Nissan Altima або Honda Accord

Honda Accord вважається топовим седаном і перевершує конкурента від Ніссан практично у всьому. З Хонда ви отримаєте вишуканий салон, в якому місця для пасажирів та їхнього вантажу більше, ніж у Altima. Accord також може похвалитися потужнішими двигунами і кращою керованістю. Єдина перевага Altima перед Accord – наявність повного приводу. Але якщо вам не потрібні всі провідні колеса, вибирайте Хонда Акорд.

Nissan Altima або Toyota Camry

Toyota Camry – досконаліший автомобіль, ніж Altima. Камрі забезпечує збалансовану поїздку, а його опціональний двигун V6 має більшу потужність, ніж будь-яка з пропозицій Altima. Toyota поставляє свій седан зі щедрим стандартним набором функцій для комфорту. Для Камрі також є ждоступною гібридна трансмісія та повний привід. Однак седан від Nissan пропонує більший багажник. Якщо перевезення речей для вас є важливим фактором, вибирайте Altima. В інших випадках Camry вартує того, щоб заплатити за неї.

Салон

Салон Ніссан Альтіма виглядає лаконічно, але сучасно та стильно. Матеріали інтер'єру відрізняються залежно від рівня комплектації. На жаль, навіть топова версія салону поступається в розкоші конкурентам. Усі п'ять сидінь однаково зручні для водія та пасажирів будь-якої комплекції. Практичності інтер'єру додають вузькі, але глибокі кишені дверей і корисний відсік у передній частині центральної консолі.

 

Перевагою Альтима є багажник об'ємом 436 л, хоч цей показник є середнім для класу.

Базовий інформаційно-розважальний інтерфейс NissanConnect на стандартному 7-дюймовому сенсорному екрані Altima не викликає ні претензій, ні особливого захоплення. Для отримання 8,0-дюймового дисплея з Android Auto та Apple CarPlay доведеться вийти за рамки базової комплектації. Аудіосистема проста в експлуатації, якість звуку пристойна.

Відео тест-драйв Nissan Altima 2022 року

Технічні характеристики

2,5-літровий чотирициліндровий двигун на 188 л. входить до стандартної комплектації. Безступінчаста автоматична коробка передач (CVT) передає потужність передні колеса автомобіля. Система повного приводу не є обов'язковою для SV, SR та SL і входить до стандартного оснащення Platinum. З повним приводом потужність двигуна падає до 182 л. 

Для тих, хто шукає більше продуктивності, Nissan пропонує Altima SR з фірмовим мотором 2,0-літровим чотирициліндровим 236-сильним VC-Turbo. Цей двигун поєднується виключно із переднім приводом. 

Повнопривідний седан Альтіма розганяється до 100 км/год за 7,4 секунди.

Altima витрачає 6,9 л/100 км, що є чудовим показником для автомобіля середнього розміру. Повнопривідні моделі витрачають 7,5 л/100 км, а версії із турбонаддувом 7,8 л/100 км.

 Характеристики Nissan Altima 
 Потужність   188 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7.4 с 
 Максимальна швидкість   191 км/год
 Середня витрата палива   6,9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   61 л

 

Безпека

Ніссан подбав про те, щоб усі комплектації оснащувались набором систем допомоги водієві Safety Shield 360. Справжнім бонусом є система ProPilot Assist, яка включає центрування смуги руху і низькошвидкісний адаптивний круїз-контроль. Останній чудово показав себе у міських пробках.

Розміри та вага

Розміри Altima виглядають так:

  • колісна база: 2,8 м,
  • довжина – 4,9 м,
  • ширина – 1,85 м,
  • висота – 1,45 м.

Споряджений седан важить від 1471 кг до 1584. 

Можливі комплектації

Nissan Altima 2022 випускається в п'яти комплектаціях: S, SV, SR, SL і Platinum. Всі комплектації Ніссан Альтіма поставляються з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном та безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT). Передній привід стандартний для всіх специфікацій, крім Platinum, яка отримала всі провідні колеса. Повний привід доступний за доплату для комплектацій SV, SR та SL. 

 


 

Попередній огляд Електричний Hyundai Kona EV 2022: огляд авто
Вибрати новий Хюндай Кона Електрик 2022 на Automoto.ua
Вибрати на автобазарі новий седан Ауді А8 2022
Наступний огляд Огляд Audi A8 2022: вишуканий стиль