Огляд Porsche Cayman 2023: безліч переваг в “одному флаконі”

14 червня 2023

Cayman - спортивний автомобіль початкового рівня в лінійці Porsche. Попри те, що цей маленький спорткар відкриває модельний ряд бренду, це ніяк не применшує його привабливість. Гостре керуванню, комфортна поїздка, асортимент потужних двигунів і  зручних для перемикання передач коробок передач разом з якісно побудованою кабіну, зручними сидіннями та пристойною вантажопідйомністю роблять його вартим вашої уваги. 

Вибрати нове купе Порше Кайман 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Apple CarPlay став стандартним для специфікацій GT4 і GT4 RS.

Кому варто купити?

Porsche 718 Cayman 2023 - це вибір тих, хто шукає спортивний преміальний автомобіль. Він створений для тих, хто не уявляє життя без відчуття швидкості, адреналіну та екстремального водіння. За кермом цього споркара водії будуть насолоджуватись спортивними можливостями завдяки потужному двигуну, динамічні керованості та неймовірному прискоренню.

Двомісна машина Cayman  - це вибір шанувальників бренду Porsche, колекціонерів та покупців, які  шукають поєднання спортивної продуктивності і розкішного комфорту.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 Porsche Cayman GT4 і GT4 RS отримали стандартну функцію Apple CarPlay. В іншому спорткар майже не змінився з минулого року.

Porsche Cayman або Porsche Boxster

Boxster - найближчий “родич” Cayman, адже відрізняється лише кузовом в стилі кабріолет. Бокстер забезпечує таку ж зручну керованість, лінійку вражаючих двигунів і комфортну поїздку, як і його купе. Він також пропонує майже ідентичний салон та невеликий список стандартних технологій. Вибір залежить від того, яка версія Porsche Cayman потрібна вам: купе чи кабріолет.

Porsche Cayman або Audi TT

Audi TT поступається Porsche Cayman в параметрі продуктивності, але має свої вагомі переваги. Інтер’єр TT виглядає краще, ніж у Cayman, а список стандартних функцій - довший. TT Coupe також пропонує більший багажник, стандартний повний привід і нижчу базову ціну. Однак, незважаючи на задоволення від водіння, TT не може зрівнятися з гострою керованістю та потужною лінійкою двигунів Каймана.

Porsche 718 Cayman або Chevrolet Corvette

Перехід на центральне розташування двигуна зробив дива для Corvette. Він більш привабливий і передбачуваний, ніж попередні покоління, і з представленням нової моделі Z06 Corvette тепер може кинути виклик GT4 і GT4 RS в змаганні на треку. Але якість інтер'єру Corvette трохи поступається Porsche. 

Салон

Cayman вміщує двох осіб. Його салон не такий тісний, як можна очікувати від двомісних спортивних автомобілів. Місця під ногами достатньо для дорослих людей високого зросту, а сидіння зручні та міцно підтримують під час маневрів.

Салон Porsche Cayman 2023 року випуску добре зібраний, а матеріали здебільшого високоякісні. Дизайн інтер'єру лаконічний, сучасний і зосереджений навколо водія. Трохи помітний твердий пластик робить Cayman не таким преміальним, ніж деякі конкуренти, але в цілому це відмінне місце для захоплюючих поїздок.

 

Інформаційно-розважальна система нового Porsche Cayman із сенсорним екраном зрозуміла та швидко реагує на команди. Але вона не ідеальна. Дисплей маленький, і явно бракує сумісності з Android Auto. Великим плюсом є фізичні елементи керування кліматом та аудіосистемою, які полегшують процес налаштування під час водіння.

Cayman - спортивна модель, тому навряд чи хтось очікує від неї практичності. Однак цей Порше пропонує 275-літровий багажник ззаду та 150-літровий відсік під переднім капотом. 

Версія купе 718 Cayman виграє в параметрі вантажного простору в порівнянні кабріолетом 718 Boxster. Модель з відкидним верхом має багажник на 125 літрів, але також пропонує передній багажник.

Відео тест-драйв Porsche Cayman 2023 року

Технічні характеристики

Новий Порше Кайман 2023 лінійку з 5 силових агрегатів. Ви можете вибрати спорткар з:

  • базовим 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 300 к.с. (Cayman T),
  • 2,5-літровим чотирициліндровим турбодвигуном потужністю 350 к.с. (Cayman S),
  • 4,0-літровим шестициліндровим мотором на 394 к.с. (Cayman GTS),
  • 4,0-літровим шестициліндровим двигуном потужністю 414 к.с. (Cayman GT4),
  • 4,0-літровим шестициліндровим мотором на 493 к.с. (Cayman GT4 RS).

Усі силові агрегати працюють у поєднанні з плавною стандартною шестиступінчастою механікою або опціональним автоматом-семиступкою з подвійним зчепленням (PDK).

Незалежно від комплектації, Кайман доступний виключно із заднім приводом. 

Жоден Cayman неможливо назвати повільним. Модель початкового рівня стартує з місця до “сотні” за 5,1 секунду. Топова версія купе Порше Кайман GT4 RS розганяється до перших 100 км/год 3,2 секунди.

Cayman забезпечує точне керування та мінімальний крен кузова в маневрах. Попри те, що це спорткар, він гарантує плавну поїздку і цілком придатний для тривалих мандрівок, де комфорт є пріоритетом. Усе це означає, що Porsche 718 Cayman - буде не лише “іграшкою” для вихідних, а впорається з роллю повсякденного автомобіля.
 

 Характеристики  Porsche Cayman 2023 
 Потужність   300 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,1 с 
 Максимальна швидкість   275 км/год 
 Середня витрата палива   9,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака    64 л 

 

Безпека

Незалежні краш-тести Porsche 718 Cayman не проводилися, але це типово для класу елітних автомобілів. 

Кайман відповідає усім світовим стандартам безпеки: пропонує пару повнорозмірних аербегів та систему захисту від бокового удару Porsche (POSIP). Остання передбачає елементи захисту від бокового удару в кожних дверях, подушку безпеки для грудної клітки в кожній зовнішній бічній підкладці спинки та подушки безпеки для голови в дверних панелях. На додачу до цього, купе має системи курсової стійкості, контролю тяги, антиблокування гальм. Контроль тиску в шинах входить до стандартної комплектації, як і стандартні біксенонові фари зі світлодіодними денними ходовими вогнями. Porsche пропонує ряд оновлень фар в якості опції. Повний список технологій безпеки залежить від конкретної специфікації.

Розміри та вага

  • Колісна база - 247 см,
  • Довжина - 437 см,
  • Ширина - 199 см,
  • Висота - 129 см.

Важить Кайман від 1378 кг до 14 85 кг.

Можливі комплектації

Porsche Cayman 2023 доступний в комплектаціях: Cayman (базова), Cayman T, Cayman S, Cayman GTS, Cayman GT4 і Cayman GT4 RS. Традиційно Порше пропонує багато варіантів персоналізації салону та кузова, а також налаштувань шасі, гальм, керма та інших параметрів.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz GLS 2023: представницький SUV
Вибрати новий позашляховик Мерседес ГЛС 2023 року на Automoto.ua
Вибрати новий Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Land Rover Range Rover Evoque 2023: завжди в тренді