Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2019

24 липня 2019

У світі динамічних автомобілів преміум класу Porsche Panamera 2019 року займає лідируючу позицію. Цей представник Porsche  знає яким має бути винятковий автомобіль, який тішить водія. Кожному, хто може дозволити транспортний засіб з шістьма цифрами у ціннику, пощастить отримати вражаючий досвід. За увагу покупця Panamera змагається з Tesla Model S і Ferrari GTC4Lusso, пропонуючи чисельні моделі і двигуни потужністю від 330 до 680 кінських сил. Очолює лінійку Turbo S E-Hybrid, який немає собі рівних серед Audi RS 7, BMW M6 Gran Coupe чи Mercedes-Benz CLS.  

Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте захоплюючий транспортний засіб з однією з найкращих у світі родословною, і хочете при цьому насолодитися комфортом і практичністю, Porsche Panamera має модель для вас. Рівень задоволення, який доставляє цей автомобіль, дорівнює рівню його функціональності. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Силует моделі Sport Turismo не всім припаде до смаку. Якщо ви шукаєте більш традиційний седан  зі знайомим багажним відділенням, Audi RS 7 і Mercedes-Benz AMG S63 підійдуть краще. Сучасний Lexus LS F Sport гарантує вищий рівень надійності і ціну перепродажу.

Нове у 2019 році 

У поточному році з’явилися дві нові моделі: GTS і GTS Sport Turismo. Перелік функцій поповнили проекційна приладова панель на вітровому склі, рульове колесо нового дизайну для моделі Turbo і збільшений гарантійний строк на батарею з семи до восьми років. 

Враження від їзди 

У порівнянні з першим поколінням новий Porsche Panamera 2019 став кращим у всіх аспектах. Рульове управління вражаюче точне, яке, до речі, стає ще кращим з пакетом «Sport», який додає управління запуском і задніми колесами. Незважаючи на довжину Panamera підкорює круті повороти як справжній спортивний автомобіль, чому не в останню чергу сприяють технологія векторизації крутного моменту і адаптивна пневматична підвіска. Потужність може розподілятися як на задні, так і на всі колеса. В першому випадку виграють шибайголови, в другому початківці, або ті, хто регулярно їздить по засніженим дорогам. Передачі змінює відмінна восьмиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням. Двигуни пропонують від 330 кінських сил базових моделей до 680 конячок Turbo S E-Hybrid.

Найкращі характеристики 

Створена винятково для автомобілів Porsche, аудіосистема «Burmester 3D High End Surround Sound» тішить відмінним звуком через 21 динамік. Система контролюється через установку з сенсорним екраном, що дає можливість спрямувати звук безпосередньо до слухача. 

Система «4D Chassis Control» буквально відстежує умови пересування автомобіля в трьох вимірах. Пропускаючи дані через комп’ютер, вона повністю інтегрує дії електронного шасі і підвіски, налаштовуючи їх задля оптимального балансу комфорту їзди і продуктивності. 

Детально про автомобіль Porsche Panamera 

Інтер’єр 

Хоча і не такий екзотичний як деякі суперники, салон Panamera 2019 стовідсотково відповідає параметрам Porsche. Великий, центральний тахометр і цифровий спідометр об’єднують екран, який передбачає чисельні конфігурації, здатний відображати карти і інформацію двигуна.  Не менше вражень справляє масивний сенсорний екран навігаційної системи. Сидіння зручні і гарантують хорошу підтримку з чисельними режимами налаштування в залежності від комплектації. Покупці можуть скільки завгодно доповнювати і вдосконалювати автомобіль, що, звісно, підніме ціну ледь не до неба. Місця позаду більше, ніж можна було очікувати, але тим, кому стандартного об’єму мало, варто одразу перейти до варіанту Sport Turismo.  

Відео тест-драйв Porsche Panamera 2019 року

Екстер’єр 

Спортивний Panamera 2019 не має нічого спільного з оригінальними моделями, між тим, перед нами точно Porsche. Лінії капоту і переднього облицювання стали трохи прямокутнішими. Характерні риси від цього стали ще виразнішими, а сам автомобіль Porsche Panamera більш грізним. Відома заокруглена задня частина на місці, а от крила стали ширшими як і автомобіль в цілому. Сучасні моделі всього на 2.5 см довші за попередниць, але Porsche виглядає більшим. Звичні світлодіодні фари нікуди не зникли. Новинкою став адаптивний задній спойоер. Моделі Sport Turismo отримали видовжений дах і задню частину справжнього універсалу. 

Базова комплектація 

Від автомобіля з такою ціною очікується дуже хороший перелік оснащення, і Panamera його гарантує. Базові моделі пропонують панорамний люк, задні/передні сенсори паркування, 19-дюймові колеса, підігрів і 8 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, навігацію і аудіосистему на 10 динаміків. Моделі Turbo додають світлодіодні фари, 20-дюймові колеса, адаптивну пневматичну підвіску, аудіосистему «Bose» на 14 динаміків, повністю шкіряну обшивку, електропривод рульової колонки, обшивку стелі Alcantara, 14 режимів налаштування передніх сидінь і підігрів задніх. 

Опційне обладнання 

Список опцій майже безкінечний. До числа найбажаніших додатків належать аудіосистема «Burmester» з 21 динаміком, сенсорний екран центральної консолі для задніх сидінь, адаптивний круїз-контроль, адаптивні світлодіодні фари, пакет «Sport» з пневматичною підвіскою, пакет «Sport Chrono», управління заднім мостом і спортивний вихлоп. Уваги також вартують керамічні композитні гальма, підігрів керма, спортивні сидіння з 18 режимами налаштування, вентиляція передніх і задніх сидінь, камера нічного бачення, система допомоги при зміні смуги руху, система допомоги руху по смузі, масажна функція сидінь і автоматичний клімат-контроль 4 зон. Крім того, покупець може обрати будь-який колір салону. 

Під капотом 

Базовим, якщо так можна сказати, став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 330 кінських сил і 450 Нм. Компонується двигун Porsche Panamera восьмиступінчастою автоматичною коробкою PDK з подвійним зчепленням. Привід стандартно на задні колеса. Сотні автомобіль досягає за 5.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.0 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському і 7.9 л/100км у змішаному циклах. Моделям 4S дістався 2.9-літровий V6 турбодвигун на 440 кінських сил і 550 Нм. Розгін відбувається за 4.4 секунди. Витрата пального становить 10.4 л/100км у місті, 6.9 л/100км за його межами і 8.3 л/100км у середньому. Моделі GTS ST можуть похвалитися 4.0-літровим V8 на 460 коней і 620 Нм. До відмітки у 100 км/год Panamera розганяється за 4.1 секунди, витрачаючи 14.8 л/100км у міському, 8.1 л/100км у заміському і 10.6 л/100км у змішаному циклах. Моделі Turbo ST виділяються 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 550 коней і 770 Нм. Такий силовий агрегат дозволяє розігнатися за 3.8 секунди. Витрата пального сягає рівня 13.1 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами і 9.5 л/100км у середньому. Гібридний E-Hybrid використовує 2.9-літровий V6 двигун і електричний мотор, які гарантують 462 кінських сили і 700 Нм. Сотні гібрид досягає за 4.6 секунди. Витрата пального становить 2.6 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим представником лінійки став гібридний Turbo S E-Hybrid з 4.0-літровим V8 двигуном і електричним мотором на 680 кінських сил і 850 Нм. Це дозволяє досягати сотні за 3.4 секунди, витрачаючи 3.0 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2019
Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2019