Огляд Porsche Taycan 2023: нова класика

1 березня 2023

Porsche Taycan 2023 - це електричний преміальний седан. Як і належить Порше, він відповідає високим стандартам продуктивності, а впізнаваний стиль виділяє серед інших електрокарів. Проте сегмент EV безупинно росте, тому новому Porsche Taycan 2023 все важче конкурувати.

Вибрати новий Порше Тайкан 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Збільшений запас ходу для певних комплектацій.

Кому варто купити?

Машина Porsche Taycan може бути цікавою для тих, хто цінує ефективність, високу продуктивність та хоче користуватись передовими технологіями. Крім того, Тайкан оцінять ті, хто вибирає автомобіль зі спортивним характером та вишуканим виглядом.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році Porsche покращує інформаційно-розважальні функції Taycan. Деякі специфікації отримують скромні покращення в запасі ходу. В іншому особливих відмінностей між моделями Taycan 2022 і 2023 років немає.

Porsche Taycan або Tesla Model S Plaid

Tesla Model S Plaid - серйозний конкурент Porsche Taycan, який також пропонує електричну потужність близько 1000 к.с. і розгін до 100 км/год за 2,1 секунди. Та Model S Plaid пропонує дещо більший запас ходу - до 837 км.

Porsche Taycan або Audi e-tron GT

Audi e-tron GT - це ще один преміальний електромобіль, який можна порівняти з Taycan. Він пропонує схожу потужність та розгін, а також досить високу швидкість зарядки.

Porsche Taycan або Mercedes-Benz EQS

EQS - це повністю електричний автомобіль класу люкс від Mercedes-Benz. Він пропонує до 516 км ходу на одному заряді, а також багато додаткових технологій та функцій безпеки.

Porsche Taycan або BMW i4

BMW i4 - це ще один преміальний електромобіль. Він розвиває потужність близько 530 к.с. та розгін до 100 км / год за близько 4 секунди.

Кожен з цих автомобілів має свої переваги та недоліки, тому вибір залежить від особистих потреб та бажань. Однак, якщо швидкість та потужність є для вас основними критеріями вибору, то Porsche Taycan може стати відмінним вибором.

Салон

Taycan має чотири сидіння, але за бажанням, можна додати невелике заднє середнє сидіння. Обидва ряди просторі та зручні навіть для високих людей. Численні регулювання передніх сидінь дозволяють легко знайти зручне положення як для драйвової поїздки, так і для довгого круїзу. 

Салон не викликає жодних претензій щодо матеріалів чи якості виконання. Покупці нового Порше Тайкан отримують великий вибір для індивідуалізації інтер'єру: від натуральної шкіри до повністю веганських матеріалів, від декоративнивних дерев'яних вставок до еффектої підсвітки. В цілому, салон Porsche Taycan 2023 року виглядає як сучасним і преміальним, з пріорітетом на комфорті та стилі.

 

Тайкан абсолютно відповідає статусу “технологічний”. Порше переніс майже всі органи керування в салоні на сенсорні екрани. І це може бути “занадто” навіть для тих, хто звик до передових автомобільних технологій. Навіть для налаштування деяких загальних функцій потрібно виконати декілька кроків, які можуть відволікати під час керування автомобілем. 

Салон має дві екрани - 16,8-дюймовий цифровий інструментарій та 10,9-дюймовий центральний екран сенсорної системи Porsche Communication Management. Ці екрани поєднуються в одну моноблочну систему. Вся графіка виглядає чітко та яскраво, а програмне забезпечення працює швидко. 

Taycan має 405 л простору в багажнику, що є типовим показником для автомобіля такого розміру. Ви також отримуєте передній вантажний відсік об'ємом приблизно 85 л. Моделі Taycan Turbo пропонують дещо менші багажники - 365 л. 

Версії Cross Turismo та GTS Sport Turismo просторіші, з 447 л простору за задніми сидіннями та 1212 л, коли вони складені. Turbo Cross Turismo має приблизно на 40 л менше місця для вантажу.

Відео тест-драйв Porsche Taycan 2023 року

Технічні характеристики

Porsche Taycan 2023 пропонується в кількох версіях з різними двигунами та трансмісіями, зокрема:

  • Taycan - основна специфікація з електричним двигуном потужністю 402 к.с. (300 кВт) і крутним моментом 344 Нм. Цей Порше розганяється до 100 км/год за 5,1 секунди та розвиває максимальну швидкість 230 км/год. 
  • Taycan 4S - версія з двома електродвигунами, що розвивають потужність від 482 до 562 к.с. (360-420 кВт) та крутний момент 640-650 Нм. Залежно від конфігурації, прискорення до 100 км/год може займати від 3,8 до 4,6 секунд, а максимальна швидкість становить 245-250 км/год.
  • Taycan Turbo - модель з електричним двигуном, який розвиває потужність 670 к.с. (500 кВт) і крутний момент 850 Нм. Цей Porsche Taycan набирає розгін до 100 км/год за 3,2 секунди та максимальну швидкість 260 км/год.
  • Taycan Turbo S - комплектація з двома електродвигунами, що розвивають потужність 750 к.с. (560 кВт) та крутний момент 1,050 Нм. Прискорення до 100 км/год займає всього 2,6 секунд, а максимальна швидкість становить 260 км/год.
  • Всі варіанти Porsche Taycan 2023 оснащені автоматичною трансмісією на дві швидкості і переднім або повним приводом, залежно від конфігурації.

Ємність батареї та запас ходу Porsche Taycan 2023 року

Porsche Taycan 2023 доступний з різними ємностями батарей, включаючи 79,2 кВт/год, 93,4 кВт/год та 111 кВт/год. Запас ходу автомобіля залежить від ємності батареї та варіанту приводу. 

Показники запасу ходу згідно з циклом WLTP:

  • Porsche Taycan (батарея на 79,2 кВт/год, задній привод) до 326 км,
  • Porsche Taycan 4 Cross Turismo (батарея на 79,2 кВт/год, повний привод) до 452 км,
  • Porsche Taycan 4S (батарея на 93,4 кВт/год, повний привод) до 456 км,
  • Porsche Taycan Turbo (батарея на 93,4 кВт/год, повний привод) до 452 км,
  • Porsche Taycan Turbo S (батарея на 93,4 кВт/год, повний привод) до 418 км.

Варто зауважити, що реальний запас ходу може залежати від багатьох факторів, таких як стиль водіння, швидкість, погодні умови тощо.

Заряджати Тайкан можна від побутової розетки, фірмової зарядної станції Porsche та громадської зарядної станції. Залежно від розміру акумулятора розряджений EV може повністю зарядитися за 9,5–10,5 годин за допомогою зарядного пристрою рівня 2. Використовуючи швидку зарядку постійного струму рівня 3, акумулятор відновиться з 5% до 80% приблизно за 1,5 години. Porsche стверджує, що зарядка на максимальній потужності на станції швидкої зарядки постійного струму (350 кВт) дозволить зарядити Taycan до 80% всього за 22,5 хвилини. 
 

 Характеристики Porsche Taycan 
 Потужність   402 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,1 с 
 Максимальна швидкість   230 км/год 
 Запас ходу   326 км 
 Ємність батареї   79,2 кВт/год 

 

Безпека

Стандартно новий Порше Тайкан оснащений 10 подушками безпеки, включаючи бічні аербеги для передніх/задніх пасажирів і колінні аербеги для тих, хто сидить попереду. Він також отримав систему допомоги під час гальмування, автоматичні світлодіодні фари та Porsche Traction Management. Остання система контролює динаміку руху, виявляє похибки в керуванні та забезпечує стабільність на дорозі. Кожен EV отримує камеру заднього виду, круїз-контроль, систему підтримки смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків і датчики паркування спереду та ззаду.

За доплату доступні: адаптивний круїз-контроль, нічне бачення, проекційний дисплей, система допомоги при зміні смуги руху та камера кругового огляду. 

Розміри та вага

Кузов Porsche Taycan має такі розміри:

  • Колісна база - 290 см,
  • Довжина - 496 см,
  • Ширина - 196 см (без дзеркал),
  • Висота - 139 см.

Вага автомобіля залежить від версії та комплектації. Наприклад, Taycan 4S з двома батареями важить близько 2 200 кг, а Taycan Turbo S з більш потужним двигуном та батареєю може важити до 2 400 кг.

Можливі комплектації

Porsche Taycan 2023 року доступний у багатьох конфігураціях: Taycan, 4S, Turbo, Turbo S. Існують типи кузова седан і хетчбек, і кожна модель, як правило, має окрему трансмісію. Porsche пропонує Taycan як із заднім, так і з повним приводом.

Попередній огляд Огляд Hyundai Santa Fe 2023 року 2023: сімейний варіант
Вибрати новий Хюндай Санта Фе 2023 на Automoto.ua
Вибрати автомобіль Ауді А5 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi A5 2023: гордість виробника