Огляд Toyota Sequoia 2024: витривалий та економний

17 січня 2024

Toyota повністю оновила Sequoia минулого року та додала ряд покращень цьогоріч. Але це все ще трирядний позашляховик на базі пікапа, який дозволяє перевозити до 8 людей, буксирувати важкий вантаж або, можливо, і те, і інше одночасно. Сучасний привабливий екстер’єр Секвоя доповнюється високотехнологічним інтер’єром. Під капотом знаходиться потужна, але ефективна гібридна трансмісія. Що ж заважає Toyota Sequoia бути найкращим варіантом в 2024 році?

Шукати нову Тойота Секвоя 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Повертається версія Nightshade
  • Пакет TRD Pro Sport доступний для інших комплектацій

Кому варто купити?

Toyota Sequoia є універсальною та економною альтернативою лідерам сегменту великих позашляховиків. Висока потужність, плавна поїздка та багатство стандартних і доступних опцій роблять Секвоя відмінним вибором для багатьох покупців. Головним недоліком авто є його обмежений простір у третьому ряду та недостатня керованість.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Після повного редизайну у 2023 році Sequoia отримає кілька змін для модельного року 2024. Пакет TRD Pro Sport для бездоріжжя тепер доступний для комплектації Platinum. Це налаштування передбачає систему позашляхової підвіски з амортизаторами Bilstein, захисну пластину, блокування заднього диференціала з електронним керуванням, режими руху бездоріжжям, систему контролю повзання, функцію контролю під час спуску та кілька специфічних елементів зовнішнього вигляду. Пакет зовнішнього вигляду Nightshade Edition знову доступний після короткої перерви та додає позашляховику унікальні 20-дюймові колеса TRD, пофарбовані в матовий чорний колір, і затемнює зовнішнє оздоблення. Якщо вас не цікавлять спеціальні версії, можна купити минулорічну Тойота Секвоя, яка цілком актуальна.

Toyota Sequoia або Jeep Wagoneer

Jeep Wagoneer має кілька помітних переваг над Sequoia: вишуканіший салон, більше вантажного простору, кращі здібності до бездоріжжя та найвищі в своєму класі буксирні можливості. Зате Sequoia витрачає менше пального. Обома позашляховиками може бути складно маневрувати через їхні розміри. Загалом, Wagoneer є чи не найкращим варіантом у сегменті, і він вартий уваги, якщо ви шукаєте стильний і продуктивний великий позашляховик.

Toyota Sequoia або Ford Expedition

Ford Expedition — це потужний і універсальний позашляховик, який має деякі схожі переваги із Sequoia. Обидва авто оснащені потужними двигунами, простими у використанні інформаційно-розважальними системами, серйозними можливостями бездоріжжя та гарним інтер’єром. Sequoia трохи економініше витрачає пальне та їде плавніше, але Expedition пропонує помітно більше пасажирського та вантажного простору. Ford також значно менше коштує в базовій версії. 

Салон

Toyota Sequoia – трирядний позашляховик, який вміщує 7 або 8 осіб, залежно від комплектації. Передні сидіння зручні, просторі та забезпечують достатню підтримку. Крісла другого ряду твердіші, ніж передні, але все ще достатньо комфортні для дорослих під час тривалих подорожей. Третій ряд тісний, тому його краще залишити дітям.

Завдяки широкому діапазону доступних рівнів комплектації салону Тойота Секвоя варіюється від простого до вишуканого. Інтер'єр може бути з тканинним чи шкіряним оздобленням, дерев’яним чи хромованим декором.

 

Toyota оснащує Sequoia 2024 базовим 8,0-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи або опціональним 14,0-дюймовим дисплеєм. Усі моделі використовують бездротові Apple CarPlay і Android Auto. Повністю цифрова 12,3-дюймова цифрова панель приладів є стандартною для всього модельного ряду. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, додатково присутня достатня кількість фізичних елементів керування на центральній панелі та кермі для налаштування на ходу.

Вантажний простір Тойота Секвоя складає:

  • 325 л - за третім рядом,
  • 630 л - за другим рядом,
  • 2460 л - з усіма складеними пасажирськими сидіннями.

Відео тест-драйв Toyota Sequoia 2024 року

Технічні характеристики

Toyota пропонує Sequoia 2024 лише з одним гібридним варіантом двигуна. Потужний 3,4-літровий V6 з подвійним турбонаддувом працює в парі з електромотором і 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Разом установка видає 437 к.с.

Задній привід є стандартним у всіх моделях, за винятком TRD Pro, який стандартно поставляється з приводом на чотири колеса. Повний привід є опціональним для всіх інших комплектацій.

Витрата пального Toyota Sequoia:

  • 10,7 л/100 км - задньопривідна специфікація,
  • 11,7 л/100 км - повнопривідна специфікація.

Недолік Sequoia - керованість, а саме помітний нахил кузова та “легке”, дещо неточне кермо. До того ж, маневри в обмеженому просторі та утримання позашляховика в межах смуги можуть здатися складними завданнями. Водночас підвіска забезпечує приємну та плавну поїздку. Гальма потужні та досить швидко зупиняють Sequoia.

Ця Тойота цілком підходить для того, щоб з'їхати з второваного шляху завдяки наявному повному приводу та стандартному задньому диференціалу обмеженого тертя. Комплектація TRD Pro - найкращий вибір для позашляхових пригод. Така версія позашляховика оснащена всюдихідними шинами, двошвидкісною роздавальною коробкою, амортизаторами Fox, заднім диференціалом із блокуванням, захисними пластинами тощо. Єдине, що заважає Sequoia досягти справжньої позашляхової величі, це відносно низький кліренс - 22-23 см, залежно від моделі.
 

 Характеристики Toyota Sequoia 2024 
 Потужність   437 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,6 с 
 Максимальна швидкість    172 км/год 
 Середня витрата пального   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   85 л 

Безпека

Кожна нова Тойота Секвоя 2024 року випуску стандартно оснащена набором активних функцій допомоги водієві Toyota Safety Sense 2.5. До нього входять автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло, центрування смуги руху та розпізнавання дорожніх знаків. Інші стандартні функції, які отримали всі моделі Toyota Sequoia, це моніторинг сліпих зон, моніторинг поперечного руху ззаду та датчики паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база - 284 см,
  • Довжина - 528 см,
  • Ширина - 202 см,
  • Висота - 189 см.

Споряджена Секвоя важить від 2549 кг до 2805 кг.

Можливі комплектації

Toyota Sequoia 2024 випускається в п’яти комплектаціях: SR5, Limited, Platinum, TRD Pro і Capstone. 

Попередній огляд Огляд Ford Edge 2024: універсальний варіант
Знайти позашляховик Форд Едж 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати спортивний автомобіль Форд Мустанг 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Ford Mustang 2024: оновлена класика