Огляд Toyota Sienna 2023: все для сім'ї

28 липня 2023

Мінівен Toyota Sienna 2023 року економно витрачає пальне завдяки гібридній силовій установці та гарантує вишуканий і комфортний салон. Додайте до цього щедрий набір технологій безпеки, зручну інформаційно-розважальну систему та опціональний повний привід, і отримаєте практично ідеальний автомобіль для великої родини. Однак список переваг затьмарюють деякі недоліки. Які мінуси має нова Тойота Сієнна 2023?

Знайти мінівен Тойота Сієнна 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • дебют ювілейної версії 25th Anniversary Edition

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте мінівен, варто розглянути Сієна. Це досить економний та практичний варіант. До того ж, початкова ціна Тойота Сієнна є однією з найнижчих в сегменті.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Цьогоріч Toyota святкує 25-й день народження Sienna. З цієї нагоди дебютує 25th Anniversary Edition — це ексклюзивна спеціальна версія у кількості 2525 екземплярів. Ювілейний мінівен базується на комплектації XSE та має кольори кузова Celestial Silver або Wind Chill Pearl, набір 20-дюймових коліс, чорне зовнішнє оздоблення, чорну шкіряну обшивку зі сріблястою прострочкою, а також багато опцій зі специфікації Limited. В решті модельного ряду змін немає. Тож, якщо ви не налаштовані купити ювілейну версію Тойота Сієнна, можна розглянути варіанти автобазару.

Ціна Тойота Сієнна 2023 починається з $36 135.

Toyota Sienna або Honda Odyssey

Odyssey має такі ж переваги, як і Sienna. Мінівен від Хонда комфортний, зручний в керуванні та щедро оснащений технологіями та функціями безпеки. Однак Одіссей перевершує Сієнна в об'ємі вантажного відсіку завдяки зйомним сидінням другого ряду, а двигун V6 забезпечує швидше прискорення. З іншого боку, Odyssey поступається Sienna в економності витрати пального. До того ж, початкова ціна пропозиції від Хонда приблизно на $2 000 вища. 

Toyota Sienna або Kia Carnival

Carnival програє Sienna в економії пального та не пропонує повний привід. Але, мінівен Кіа випереджає конкурента від Toyota у кількох інших параметрах. Carnival має шикарніший інтер’єр із сучаснішою інформаційно-розважальною системою, забезпечує більше загального простору для вантажу, а також коштує в початковій версії на $2 500 доларів дешевше, ніж у Sienna. Якщо хочете заощадити,  розгляньте варіант від Кіа. 

Салон

Стандартний мінівен Sienna - восьмимісний. Доступна компоновка з 7 сидінь, з капітаньскими кріслами у другому ряду. Незалежно від версії, усім в салоні буде достатньо простору, місця під ногами та висоти стелі. Доступ до третього ряду в усіх комплектаціях зручний.

Салон Toyota Sienna 2023 року витончений, сучасний практичний. Кожна деталь інтер'єру добре продумана, особливо тішить безліч корисних сховків для дрібниць та підсклянників. Погодьтесь, це важливо для сімейного автомобіля! 

Щодо якості кабіни, то заперечень немає. Якість матеріалів, як і підгонки деталей, відмінні. М’яких на дотик поверхонь більше, ніж твердого пластику.

 

Toyota оснащує Sienna у всіх комплектаціях 9-дюймовим сенсорним екраном. Інформаційно-розважальна система має прості меню та чітку графіку, швидко реагує на команди. Apple CarPlay, Android Auto, SiriusXM, сім портів USB входять в стандартну комплектацію. Дуже зручно, що виробник залишив фізичні елементи для налаштування аудіосистеми та клімату. Корисними в далеких сімейних подорожах виявляться опція 11,6-дюймової розважальної системи на задньому сидінні та Driver Easy Speak - вбудований мікрофон для пасажирів на задньому сидінні.

В багажнику Sienna знайдеться 948 л вантажного простору за умови вертикальних сидінь третього ряду. Опустіть останній ряд і отримаєте 2129 літровий відсік. Якщо нахилити другий ряд, звільняється 2860 л простору. Майте на увазі, що сидіння другого ряду не складаються і не знімаються.

Відео тест-драйв Toyota Sienna 2023 року

Технічні характеристики

Sienna 2023 року оснащена гібридною силовою установкою потужністю 245 кінських сил, яка складається з 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна, пари електромоторів і безступінчатої автоматичної коробки передач (CVT). Передній привід в стандартній комплектації. Доступний повний привід, який передбачає додавання ще одного електромотора на задню вісь.

В межах міста двигун Toyota Sienna чудового виконує свою роботу. Не останню роль в цьому відіграє миттєвий крутний момент електромоторів. Проте на трасі впевненість зникає. На високих швидкостях, під час підйому вгору чи виконання маневрів потужності двигуна може бракувати.

Витрата пального Тойота Сієнна - одна з найнижчих в класі:

  • 6,5 л/100 км в місті з переднім приводом,
  • 6,5 л/100 км на шосе з заднім приводом,
  • 6,7 л/100 км в місті з повним приводом,
  • 6,5 л/100 км на шосе з повним приводом.

Sienna впевнено тримається на дорозі та зберігає зібраність на поворотах. Малий радіус повороту робить Sienna легким для паркування у вузьких місцях. Підвіска також чудово поглинає нерівності та провали на тротуарі. Поїздка залишається плавною та комфортною доти, доки ви не виберете комплектацію з опціональними великими 20-дюймовими колесами.
 

 Характеристики Toyota Sienna 2023 
 Потужність   245 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   186 км/год 
 Середня витрата палива   6,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   68 л 

 

Безпека

В комплекті технологій безпеки Toyota Safety Sense 2.0, кожен мінівен Sienna отримує моніторинг сліпих зон, функцію виявлення пішоходів, попередження про виїзд зі смуги руху, динамічний радарний круїз-контроль, автоматичне гальмування, автоматичне дальнє світло та систему допомоги з дорожніми знаками. Датчики паркування та 360-градусна система зовнішніх камер є опціональними. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 306 см,
  • Довжина - 517 см,
  • Ширина - 199 см,
  • Висота - 177 см.

Важить споряджений мінівен від 2091 до 2143 кг.

Можливі комплектації

Комплектації Тойота Сієнна у 2023 році представлені 5 варіантами: LE, XLE, XSE, Woodland Edition, 25th Anniversary Edition, Limited і Platinum. 

Попередній огляд Огляд Fiat 500X 2023: в стилі ретро
Вибрати кросовер Фіат 500Х 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Кіа Соренто 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Kia Sorento 2023: вартий уваги