Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2018

14 березня 2018

Сучасний Toyota Yaris - це невибагливий, малолітражний автомобіль, який має чималу історію існування і є одним з головних представників класу. Але сьогодні уявлення про невибагливість і простоту змінилися, так само як і Yaris. Цього року він може похвалитися оновленням стилізації, отримавши сучасні «ніс» та «хвіст». Стандартними стали система попередження про небезпеку зіткнення, автоматичне гальмування та система попередження про виїзд за межі смуги руху. Такі елементи дозволяють йому обійти Honda Fit, Hyundai Accent, Ford Fiesta і Nissan Versa. Незмінними, між тим, залишилися легкість управління та економічність - саме те, що очікуєш від творіння Toyota.  

Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2018

Вам сподобається

З сучасними системами безпеки, збалансованою ціною, економічністю та простотою експлуатації Toyota Yaris припаде до смаку багатьом покупцям. Кузов хетчбек передбачає хорошу дозу практичності, а оновлена стилізація привертає увагу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть з урахуванням сміливішого дизайну і комплектації «SE» Toyota Yaris не вдасться назвати спортивним. Тим, хто бажає отримати більше продуктивності, варто розглянути варіанти Ford Fiesta ST або Chevy Sonic. Також варто відмітити, що Honda Fit має більш гнучкий вантажний простір.

Нове у 2018 році

У поточному році Toyota Yaris трохи змінила зовнішність за рахунок більш агресивних передньої та задньої частин. До переліку моделей додали «SE».

Враження від їзди

Хетчбек пропонує чимало хороших речей за відносно невисоку ціну, але динаміка не є однією з них. При 106 кінських силах вражаючого прискорення годі очікувати. Ситуацію не рятують ні жорстка п’ятиступінчаста механічна, ні застаріла чотирьохступінчаста автоматична коробки передач. Розгін іншим словом, як «прийнятний» назвати просто неможливо. Компанія налаштувала підвіску для підвищення комфорту, тому динаміка у автомобіля плавна. Модель Yaris SE отримала трохи жорсткішу підвіску, але про збільшення потужності мова не йде. Загалом, творіння Toyota - це типовий міський завсідник, мініатюрні розміри якого дозволяють легко знайти підходяще паркувальне місце.

Найкращі характеристики

Набір «Safety Sense-C» пропонує систему попередження про фронтальне зіткнення та систему попередження про виїзд за межі смуги руху. В разі потреби можуть бути задіяні гальма. Вражаюче, особливо з урахуванням того факту, що ці системи стали доступними для автомобілів класу люкс лише декілька років тому.

Додатки Apple CarPlay і Android Auto звісно перевершують інформаційно-розважальну систему, тим не менше, приємно усвідомлювати, що навіть найдешевший Yaris оснащений 6.1-дюймовим сенсорним екраном, USB і iPod портом, Bluetooth та голосовим контролем.

Детально про автомобіль Toyota Yaris

Інтер’єр  

Компанія неабияк постаралася, щоб Yaris не відчувався дешевим. Верхні частини дверей та інші поверхні вкриті м’яким матеріалом. Приладова панель має дуже простий і приємний дизайн, підкреслений сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи. Що стосується недоліків, то основним серед них є відсутність телескопічного керма, що ускладнює пошук зручної позиції. Позаду місця не особливо багато, тому пасажирам доведеться потіснитися. Повертаючись знову до хорошого, варто згадати про значний об’єм багажника Toyota Yaris.

Відео тест-драйв Toyota Yaris 2018 року

Екстер’єр

Габарити хетчбеку не залежать від моделі, хоча версія на три двері виглядає трохи спортивніше. Версії на п’ять дверей, між тим, пропонують кращий доступ. Покупцям сподобається оновлена передня частина та доза агресивності, яку вона додає маленькому Yaris. Загальна приземиста структура робить хетчбек милим. У комплектації SE з’являється задній спойлер.

Базова комплектація

Найбільше захоплення з-поміж стандартних елементів викликає набір систем безпеки «Safety Sense-C». Крім нього стандартними елементами стали: електропривод вікон і замків, кондиціонер, 6.1-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, AM/FM/CD програвач, HD радіо, USB порт та Bluetooth. Модель Toyota Yaris LE додасть електропривод дзеркал, круїз-контроль, елементи управління аудіосистемою на кермі, функцію доступу без ключа та коробку автомат.

Опційне обладнання

Якщо ви хочете отримати кращий перелік функцій, варто перейти до вищої комплектації. Так, модель SE отримала спортивну підвіску, світлодіодні денні ходові вогні, головні фари з світлодіодними акцентами та 16-дюймові колеса.

Технічні характеристики

У поточному році Toyota Yaris доступний з єдиним 1.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 106 кінських сил. Потужність розподіляється на передні колеса через п’ятиступінчасту механічну або чотирьохступінчасту автоматичну коробку передач. З першою витрата пального Toyota Yaris становить 7.9 л/100км у міському, 6.6 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. З другою показники змінюються на 7.9, 6.7 та 7.4 л/100км відповідно.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2018
Огляд тест-драйву: Lexus LX 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LX 2018