Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2020

12 лютого 2020

Сучасний Honda Odyssey 2020 це хороший мінівен. Перед нами доказ того, що мінівен це набагато більше, ніж просто практичний, сімейний автомобіль. Зручний і функціональний салон гарантує вишукану стилізацію і якісні матеріали. На додачу водій отримує позитивний досвід перебування за кермом, частково дякувати за це треба доступним системам і функціям безпеки і технологіям. Манера ходу приємна, двигун Honda Odyssey гарантує 280 кінських сил. Управління дуже нагадує тип звичайного легкового автомобіля. Плюс передбачено багато вантажного простору.

Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2020

Нове у 2020 році

  • Стандартною стала автоматична коробка передач на десять ступенів

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сегмент мінівенів не надто переповнений, особливо такими привабливими варіантами, як Odyssey. Він пропонує один з найкращих салонів і найпотужніших двигунів, але перед купівлею варто перевірити ціну. При бажанні зекономити можна розглянути варіанти Kia Sedona і Chrysler Pacifica.

Нове чи б/у авто? 

Нинішній Odyssey належить до покоління, яке з’явилося у 2018 році. Відтоді відбулося декілька змін, але загалом моделі 2018 не сильно відрізняються від версій 2019, що дає можливість спокійно економити. Обравши представника 2017 року, можна розраховувати на ще меншу ціну, але тоді варто свідомо відмовитися від переваг редизайну 2018. Моделі попереднього покоління мають менше вантажного простору, менш потужні двигуни і менше оснащення.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Honda Odyssey чи Toyota Sienna?

Поточні моделі Toyota Sienna і Honda Odyssey мають багато спільного. Обидва автомобіля тішать легкими у використанні інформаційними технологіями і комфортною манерою ходу. Творіння Toyota і Honda вирізняються містким багажним відділенням, хоча для максимального вантажного простору доведеться повністю вийняти останній ряд сидінь. Спільною рисою є помітна стартова ціна. Перевагою Sienna над Odyssey є наявність системи повного приводу. Між тим, у Odyssey більш сучасний салон. 

Honda Odyssey чи Chrysler Pacifica?

Як і Odyssey, Chrysler Pacifica пропонує комфортну манеру ходу, достатньо вишуканий салон і не високий рівень витрати пального. У Honda жвавіше управління і більше потужності. Коли мова заходить за вантажний простір, обидва мінівени мають свої переваги. У випадку Odyssey це 4474 літри об’єму, а Pacifica виділяється за рахунок сидінь  останнього ряду, які повністю ховаються у підлогу. Стартова ціна моделей Honda нижча, але вони не пропонують стільки оснащення. 

Салон 

Салон Honda Odyssey пропонує три ряди. Автомобіль здатний вмістити до восьми пасажирів, але при оснащенні салону капітанськими кріслами, кількість місць зменшується до семи. Кожному пасажиру пощастить отримати достатньо особистого простору і високий рівень комфорту. Як опція передбачені сидіння другого ряду «Magic Slide», які рухаються майже у всіх можливих напрямках. Передбачено чотири повних набори кріплень дитячого крісла LATCH.  Загалом, з відмінною якістю збірки, сучасною стилізацією і приємними на дотик поверхнями салон Odyssey справляє дуже приємне враження. Об’єм багажника позаду третього ряду становить 1104 літри, склавши його, можна розраховувати на 2605 літрів. Відмовившись від другого ряду, отримуємо 4474 літри. Інформаційно-розважальна система мінівена вважається однією з найкращих у класі. Вона тішить зрозумілими меню, великими іконками, зручними функціями розпізнавання жестів і великим сенсорним екраном. На додачу передбачені фізичні кнопки для контролю аудіо і клімату. Стандартними для Odyssey є 5.0-дюймовий дисплей, стерео на 7 динаміків, Bluetooth і два USB порти. Доступними є 8.0-дюймовий сенсорний екран, Android Auto, Apple CarPlay, супутникове радіо, навігація, розважальна система для задніх рядів «Blu-ray», точка Wi-Fi, аудіо на 11 динаміків і бездротова зарядка.  

Відео тест-драйв Honda Odyssey 2020 року

Технічні характеристики 

Єдиним для мінівену став 3.5-літровий V6 двигун на 280 кінських сил і 355 Нм. У 2020 році він буде компонуватися автоматичною коробкою передач на десять ступенів. Привід на передні колеса. Витрата пального Honda Odyssey перебуває на рівні 12.2 л/100км у міському, 8.5 л/100км у заміському і 10.6 л/100км у змішаному циклі. З дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка була стандартною досі, витрата пального становить 12.6 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами і 10.7 л/100км у середньому. Як видно з показників нова трансмісія Honda Odyssey допомагає економити пальне. Що стосується манери ходу, то тут велику роль грає продумана підвіска, яка захищає пасажирів від більшості неприємностей, пов’язаних з нерівностями доріг. Приємні враження залишає управління. Мінімальний крен корпусу і впевненість рухів нагадують динаміку, притаманну скоріше позашляховику, ніж мінівену. 

Безпека 

Моделі 2020 постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу лімітованої гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Від «Національного управління безпекою руху на трасах» США автомобіль отримав п’ять з п’яти зірок після проходження краш-тестів. У базу мінівену входить камера заднього виду. Доступними є допомога при паркуванні, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду і набір безпеки «Honda Sensing». До набору входять перед аварійне гальмування, попередження про можливе зіткнення, система допомоги руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху і адаптивний круїз-контроль. 

Розміри 

У довжину Odyssey  має 518 см. Базова вага становить від 1.975 до 2.083 кг. 

Можливі комплектації 

Мінівен доступний у п’яти моделях: LX, EX, EX-L, Touring і Elite. Базова модель Odyssey LX постачається з тканинною обшивкою, стійкою до забруднення, камерою заднього виду, кнопковим запалюванням, 5.0-дюймовим дисплеєм, стерео на 7 динаміків, двома USB портами та 8 режимами налаштування водійського сидіння. Модель EX отримала електронний неконтактний ключ, розсувні двері з електроприводом, сидіння другого ряду «Magic Slide», підігрів передніх сидінь, 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Android Auto, Apple CarPlay, HD і супутникове радіо та додаток «CabinControl», який дозволяє пасажирам налаштувати розважальну систему, клімат-контроль та встановлювати пункт призначення у навігаційній системі. Система «HondaLink» теж стандартна, але потребує підписки. Елементами безпеки стали перед аварійне гальмування, попередження про можливе зіткнення, попередження про виїзд за межі дороги, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі, адаптивний круїз-контроль та моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду. Модель EX-L додає електропривод дверей багажника, 12 режимів налаштування водійського сидіння з налаштуваннями пам’яті, шкіряну обшивку керма і сидінь. Модель Touring гарантує допомогу при паркуванні, функцію відкривання багажника без рук і систему камер «CabinWatch», яка дозволяє бачити все, що відбувається на другому і третьому рядах, плюс точку Wi-Fi. Модель Elite потішить вентиляцією передніх сидінь, підігрівом керма, аудіо на 11 динаміків та бездротовою зарядкою.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2020
Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2020
Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2020