Огляд тест-драйву: Infiniti QX55 2022

22 листопада 2021

QX55 - це абсолютно нове ім'я у лінійці бренду Infiniti. Преміальний компактний позашляховик отримав сміливий дизайн кузова з виразною радіаторною решіткою, похилою лінією даху та задньою оптикою в стилі "клавіші піаніно". Чи відповідає характер моделі провокаційному зовнішньому вигляду? Дізнайтесь із детального огляду!

Купити новий автомобіль Інфініті QX55 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове у 2022 році 

Інфініті QX55 – це новинка майбутнього модельного року. 

Кому варто купити? 

Витончений стиль нового Інфініті QX55 2022, безліч стандартних функцій та місткий салон роблять його привабливим варіантом для тих, хто шукає невеликий розкішний позашляховик у стилі купе.

Нове чи б/в авто? 

Інфініті QX55 2022 - це абсолютно нова модель, тому старіші версії, з якими можна було б порівняти її, відсутні. Однак у створенні кросовера виробник надихнувся FX35. FX дебютував у 2003 році та зрештою був перейменований у QX70. Автомобіль залишався у продажу до 2017 року. Тепер ви можете знайти його на автобазарі. Щодо предмету огляду, поки можна купити тільки новий інфініті QX55.

Infiniti QX55 або Infiniti QX50

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

QX50 має багато спільного з QX55. Обидва цих компактних позашляховики марки побудовані на одному шасі, оснащені аналогічними двигуном, трансмісією, інформаційно-розважальною системою та функціями безпеки. Дизайн інтер'єру також дуже схожий. Ключовими відмінностями стали лінія даху та задня частина. Ззаду кузов QX55 більше нагадує седан, а QX50 має традиційну форму позашляховика. У результаті QX55 жертвує висотою стелі над другим рядом та 280 літрами простору в багажнику.

Якщо ви шукаєте ефективний стиль, то QX55, безумовно, виглядає набагато стильнішим, ніж QX50. Якщо цінність і практичність важливіша, QX50 – кращий вибір. Він просторіший і коштує приблизно на $8 500 менше, ніж QX55.

Infiniti QX55 чи Acura RDX

Acura RDX є найближчим конкурентом QX55 серед японських люксових брендів. Позашляховик від Акура поєднує спортивний зовнішній вигляд з потужним двигуном з турбонаддувом, широким набором функцій безпеки та якісними матеріалами кабіни. Крім громіздкої інформаційно-розважальної системи, RDX перевершує QX55 у багатьох параметрах. Якість поїздки Acura після оновлення помітно покращилась. До того ж салон РДХ просторіший, особливо в параметрі висоти стелі, та й вантажного простору трохи більше. Початкова ціна RDX вирішує все в порівнянні: вона на $ 8 300 нижча, ніж у QX55.

Салон

Infiniti QX55 – дворядний люксовий позашляховик на п'ять місць. Передні сидіння м'які та забезпечують хорошу підтримку у тривалих поїздках. Задній ряд також пропонує комфортні місця, але дуже високим людям буде замало висоти стелі.

Японська майстерність відіграла ключову роль у дизайні інтер'єру. Багато стилістичних елементів нагадують QX50, але Infiniti постаралася надати QX55 унікальний зовнішній вигляд. Пропонується кілька колірних комбінацій, оздоблення зі шкірозамінника входить до стандартної комплектації версії Luxe, як і декор із темного матового алюмінію. Салон топової модифікації Sensory прикрашає дерево з відкритими порами.

QX55 має до 760 л вантажного простору за сидіннями другого ряду. Це більше, ніж у конкурентів від BMW та Mercedes. Складені сидіння другого ряду збільшують багажник до 1530 л. 

Всі комплектації QX55 оснащені двома дисплеями з високою роздільною здатністю та інтерфейсом Infiniti InTouch. 8-дюймовий сенсорний екран у верхній частині панелі приладів поєднується з 7-дюймовим сенсорним екраном під ним. На верхньому відображаються функції навігації, Apple CarPlay та Android Auto, а на нижньому – керування звуком, клімат-контролем та іншими налаштуваннями автомобіля. Деякі функції можна регулювати за допомогою кнопок з обох боків від нижнього екрана. Також є ручка на центральній консолі. Це перший автомобіль Infiniti, який пропонує бездротове з'єднання Apple CarPlay. Підключення до Android Auto можливе, але лише через порт USB. Інші додаткові функції включають аудіосистему Bose Performance Series з 16 динаміками та проекційний дисплей.

Відео тест-драйв Infiniti QX55 2022 року

Технічні характеристики 

Незалежно від обраної комплектації, позашляховик QX55 оснащений 2,0-літровим 268-сильним чотирициліндровим двигуном. Двигун має рідкісну здатність автоматично регулювати ступінь стиснення, щоб максимізувати паливну ефективність і потужність, коли вам це потрібно. Ступінь стиснення двигуна варіюється від 14:1 до 8:1. Доступні три режими руху: стандартний, еко та персональний.

В цілому цей силовий агрегат відмінно підходить для повсякденних поїздок, але його можливості не відповідають спортивному стилю кузова. Позашляховик розганяється до 100 км/год за 6,4 секунди. 

Infiniti QX55 витрачає приблизно 9,4 л/100 км у змішаному циклі.

Єдина коробка передач – це безступінчаста трансмісія (CVT), яка передає потужність інтелектуальній системі повного приводу. За необхідності система може спрямовувати до 50% доступної потужності двигуна на задні колеса для покращення тяги. 

М'яка підвіска QX55 добре поглинає великі нерівності на дорозі, але невеликі тріщини викликають тремтіння в кабіні. Причина криється в великих 20-дюймових дисках та низькопрофільній гумі. Так само підвіска погано справляється з рухами кузова на поворотах. Швидко поверніть кермо, і позашляховик незграбно нахилятиметься і розгойдуватиметься. Відгуки про Інфініті QX55 2022 стверджують, що в салоні тихо, навіть у поїздці трасою.  

Безпека

Аварійних випробувань Infiniti QX55 2022 ще не було. 

Розміри та вага

Довжина кузова позашляховика QX55 складає 4,57 м. Його споряджена маса коливається від 1821 кг до 1844 кг.

Можливі комплектації

Infiniti QX55 2022 року представлений у трьох комплектаціях: Luxe, Essential і Sensory. Всі вони оснащені одним і тим же 268-сильним двигуном із турбонаддувом, автоматичною коробкою передач та повним приводом. Ціна на новий інфініті QX55 стартує з позначки $45 000.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz A-Class 2022
Купити новий автомобіль Мерседес А-клас 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Додж Чарджер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2022