Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2021

20 жовтня 2021

Jaguar F-Pace 2021 року - це більше, ніж типовий кросовер. Він виділяється яскравим зовнішнім стилем і спортивною динамікою водіння. На жаль, у нього було багато недоліків, серед яких деякі сумнівні матеріали салону та складна інформаційно-розважальна система. Але 2021 рік все виправив. Новий Ягуар Ф-Пейс готовий вас здивувати. 

Купити новий Ягуар Ф-Пейс 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

В 2021 році Jaguar F-Pace отримав редизайн в середині життя покоління:

  • свіжий дизайн передньої і задньої частини кузова;
  • новий 11,4-дюймовий інформаційно-розважальний екран з оновленим програмним забезпеченням;
  • перероблений інтер'єр;
  • опціональний двигун V6 потужністю 335 або 395 к.с.

Кому варто купити? 

Вибираєте преміальний кросовер і хочете щось “не німецьке"? Альтернатива традиційним представникам класу - Jaguar F-Pace. Подивіться на оновлений якісний салон, оцініть зручну інформаційно-розважальну систему і відчуйте спортивний характер на тест-драйві. Можливо, це саме те, що ви шукаєте!

Нове або б/у авто? 

Нинішній вигляд Ягуар Ф-Пейс 2021 року нагадує минулорічну модель, але це тому, основна частина оновлень торкнулася салону. Кросовер отримав безліч нових функцій, серед яких мультимедіа під назвою Pivi. Помітно покращені матеріали салону - система активного шумозаглушення повинна мінімізувати звуки шосе. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ззовні кузов теж оновили, але дуже акуратно. Перероблений капот і бампери покращили аеродинаміку в порівнянні з попередньою моделлю. Найбільшою зміною є новий дизайн фар і задніх ліхтарів. До того ж Jaguar скоротив кількість комплектацій в лінійці F-Pace.

Під капотом F-Pace з'явився новий шестициліндровий мотор з турбонаддувом, який трохи потужніший і економніший, ніж торішній двигун з наддувом. Базовий чотирициліндровий і хрипкий 550-сильний V8 в комплектації Jaguar F-Pace SVR залишилися без змін.

Актуальний Ягуар Ф Пейс покращив свої характеристики і, одночасно, збільшив цифру на ціннику. Якщо ваш бюджет не обмежений, вибирайте свіжу модель. Якщо хочете трохи заощадити, подивіться дорестайлингові версії F-Pace на авторинку. 

Jaguar F-Pace або Audi Q5

Audi Q5 - преміальний компактний позашляховик, який хороший у всьому. Він гарантує комфортну поїздку та враження від водіння. Хоча і трохи поступається в спортивності F-Pace. Обидва авто мають стандартні повні приводи і лінійку високопродуктивних двигунів. Інтер'єр Q5 не викликає сумнівів в якості, зручності чи технологічності. Цінності моделі додає щедра стандартна комплектація. При цьому Q5 обійдеться вам дешевше, ніж F-Pace. 

Jaguar F-Pace або Porsche Macan

Porsche Macan - це той люксовий компактний позашляховик, який перевершує своїм спортивним характером F-Pace. Це кращий представник сегменту, який забезпечує чудову комфортну поїздку. Салон Macan вражає якістю і достатком технологій. Однак, авто від Porsche поступається Jaguar в місткості, а його найпотужніший двигун програє V8 F-Pace SVR. Макан є одним з небагатьох авто в класі, за які доведеться заплатити більше, ніж за F-Pace.

Салон

Jaguar F-Pace - п'ятимісний кросовер. Передні сидіння зручні і регульовані. Другий ряд салону ідеально підходить для двох дорослих, але простору досить, тому троє в ряд не будуть занадто сильно скаржитися. 

Головними недоліками Ягуар Ф-Пейс були якість інтер'єру та мультимедіа. Оновлення цього року усунуло помітні мінуси кросовера. Більш того, воно кардинально змінило ситуацію. Пішли в минуле суперечлива якість і проблемні технології. Замість них з'явилася шикарне оздоблення, м'які матеріали і відчуття справжнього "міні-Bentley". 

Конкурентам важко змагатися з цим Ягуар в об'ємі вантажного простору. Авто пропонує багажник на 890 л. Складені задні сидіння збільшують розмір вантажного відсіку до 1956 л. 

Оновлений F-Пейс має фірмовий 11,4-дюймовий сенсорний екран з програмним забезпеченням Pivi. Така система мультимедіа набагато перевершує свою попередницю. Екран в 3 рази яскравіший і на 48% більший, ніж попередній, і працює набагато швидше. Він пропонує спрощені структури меню, які дозволяють отримувати доступ або переглядати завдання з головного екрану в два дотики або менше. Apple CarPlay і Android Auto є стандартними, хоча і дротовими, а система на базі Blackberry може одночасно підключати два телефони через Bluetooth.

Також з'явилися безключовий доступ і бездротова зарядка.

Відео тест-драйв Jaguar F-Pace 2021 року

Технічні характеристики 

Лінійка двигунів Jaguar F-Pace складається з чотирьох силових агрегатів. Ви можете вибрати стандартний 2,0-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю 246 к.с, 3,0-літровий рядний шестициліндровий з турбонаддувом і наддувом, який розвиває потужність 335 або 395 л.с, або 5,0-літровий V8 з наддувом, який видає 550 к.с. 

У всіх комплектаціях Ягуар Ф-Пейс є повнопривідним, з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач ZF. 

Базові моделі розганяються до 100 км/год за 6,9 секунди. 100 км/год на спідометрі топового Jaguar F-Pace SVR з'являється через 3,8 секунд. 

Витрата палива кросовера в початковій комплектації складає 9.4 л/100 км. Зі збільшенням потужність двигуна його апетит зростає. З V8 під капотом цього Ягуарові потрібно в середньому 12.5 л/100 км. 

Одна з головних переваг Jaguar F-Pace - управління. Якщо ви хочете спорту і драйву, сідайте за кермо цього компактного позашляховика. Він відмінно справляється з поворотами та маневрами. Поїздка зберігає комфорт на будь-якому дорожньому покритті. 

Безпека

F-Pace 2021 року ще не пройшов краш-тестів. 

Розміри і вага 

Кузов нового F-Pace має довжину 4.75 м. Споряджена маса автомобіля залежить від комплектації і варіюється від 1821 кг до 2057 кг.

Можливі комплектації 

Jaguar F-Pace 2021 року - преміальний компактний п'ятимісний позашляховик, доступний в чотирьох комплектаціях: Base, S, R-Dynamic S і SVR.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Seltos 2021
Купити новий Кіа Селтос 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Кіа Стінгер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2021