Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2019

10 вересня 2019

Сучасний Land Rover Range Rover Sport поєднує два діаметрально протилежних аспекти: вражаючі позашляхові можливості і неймовірну розкіш. На відміну від багатьох конкурентів, Range Rover Sport отримав занижену лінію даху і плавну лінію задньої частини. Окрім цього творіння Land Rover гарантує чудовий внутрішній об’єм і не підмінну харизму, де б він не з’явився. У порівнянні з Audi A7 і BMW X5, вишуканий Land Rover здатний досягти найвіддаленіших куточків планети без особливих зусиль. Нова гібридна версія допомагає утримувати пальму першості, не поступаючись легендарними здібностями. 

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2019

Вам сподобається 

Якщо ви потребуєте вишуканий позашляховик, який би підкреслював статус, але хочете у будь-яку мить мати змогу покинути межі міста і відправитися за небокрай, Land Rover Range Rover Sport 2019 вартий уваги.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Постійно покращуючись, Land Rover, тим не менше, немає таких рейтингів надійності, як деякі суперники. Якщо порівнювати позашляхові можливості, то, мабуть, лише Lexus LX 570 здатний запропонувати щось подібне. 

Нове у 2019 році 

Нова гібридна версія здатна проїхати на чистій електриці до 50 км. Стандартний набір систем допомоги водію поповнився адаптивним круїз-контролем, допомогою рульовому управлінню і функцією «Wade Sensing» для контролю глибини при проходженні водойм або затоплених доріг.

Враження від їзди 

Будь-кому, хто зможе провести тест-драйв Land Rover Range Rover Sport у диких умовах, пощастить. Лише бездоріжжя дозволить довести систему повного приводу до меж можливостей. Позашляховик не спасує перед розбитими дорогами, глибоким болотом чи водоймою, глибокою настільки, що в разі чого доведеться евакуюватися через люк даху. Усі перешкоди Range Rover Sport долає з легкістю. Тим, кому набридне ганяти автомобіль по бездоріжжю, варто проїхатися по відкритим дорогам і насолодитися стабільністю ходу і впевненістю рухів на дуже високій швидкості. Опинившись у місті, творіння Land Rover вражає вишуканістю дорожніх манер, хорошою віддачею силового агрегату і високим рівнем комфорту салону.

Найкращі характеристики 

Моделі Range Rover Sports з V8 двигунами отримали «Torque Vectoring», систему, яка гальмує зовнішні, задні колеса, коли автомобіль повертає. При більшій кількості крутного моменту, розподіленого на зовнішні колеса, зменшується недостача повороту керма, а точність входження в повороти і стабільність їзди по бездоріжжю значно покращується.

Версія Range Rover Sport P400e це перша спроба Land Rover потрапити у світ гібридних автомобілів. Автомобіль здатний проїхати на електричному заряді до 50 км. Поєднуючи чотирьохциліндровий двигун з електричним мотором, позашляховик гарантує 404 кінських сили і можливість дістатися сотні за 6.7 секунд. 

Детально про автомобіль Land Rover Range Rover Sport 

Інтер’єр 

Поки одні бренди вирішують за покупця, яким має бути колір і матеріали оздоблення салону, Range Rover Sport 2019 дозволяє обрати з щедрого переліку кольорів і матеріалів. Знайти неприємний пластик або дешеві елементи неможливо, тільки найкраще дерево, метал і вуглецеве волокно. Оздоблення сидінь просте, але елегантне, що пасує загальному дизайну інтер’єру з наголосом на мінімалізм. Особистого простору вдосталь, крім того, задні пасажири можуть насолодитися підігрівом сидінь, аудіо, функцією відкидання і вентиляцією. 

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Sport 2019 року

Екстер’єр 

Новий Land Rover Range Rover Sport не можливо переплутати з іншим автомобілем, це типовий представник бренду. Решітка радіатора, яка нагадує електричну бритву, пласкі боки і легендарні, розкосі фари виглядають сучасно, віддаючи данину класиці. Перед нами втілення британського погляду на розкіш і хороший смак. Варіації щодо елементів екстер’єру залежать від комплектації. Модель Autobiography, на приклад, отримала багато блискучих компонентів, в той час як версія SVR вирізняється матовими акцентами. Персоніфікувати автомобіль можна як завгодно, з деякими кольорами, які коштують дуже немало, але якщо вже хочеться чогось особливого, то варто звернути увагу на систему посадкових вогнів з назвою Range Rover Sport.

Базова комплектація 

Базова модель Range Rover Sport SE постачається з шкіряною обшивкою, 14 режимами налаштування передніх сидінь, пневматичною підвіскою, системою розпізнавання поверхонь, задніми сидіннями, які складаються у співвідношенні 60/40, передніми/задніми сенсорами паркування та новою інформаційно-розважальною системою InControl Touch Pro Duo з двома 10.0-дюймовими сенсорними екранами. У базу також потрапили Bluetooth, функція дистанційного відмикання, кнопкове запалювання і система «Automatic Access Height», яка автоматично понижує висоту. Все зазначене, а також два USB порти, 14 електричних розеток і навігаційна система з жорстким диском, максимально зменшує список бажань.

Опційне обладнання 

Перш за все, вражають двигуни Range Rover Sport, точніше їх кількість, включно з дизельними і гібридними версіями. Топова модель Range Rover Sport SVR отримала 5.0-літровий V8 двигун на 575 кінських сил, плюс адаптивний круїз-контроль, функцію автоматичного паркування, покращений моніторинг сліпих зон, систему розпізнавання дорожніх знаків, систему камер навколишнього бачення і LCD приладову групу. Задля покращення позашляхових можливостей можна додати роздаточну коробку на дві швидкості, систему «All-Terrain Progress Control», векторизацію крутного моменту і систему розпізнавання поверхонь. Підвищити рівень комфорту допоможуть панорамний люк даху і аудіосистема «Meridian» на 23 динаміки.

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід повний. Розгін до сотні відбувається за 7.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.2 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському і 9.2 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 3.0-літровий V6 двигун на 340 кінських сил і 450 Нм. У пару йому і решті двигунів дісталася та сама коробка передач. Привід відповідно повний. Розгін відбувається за 7.2 секунд. Витрачає позашляховик 13.4 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами і 10.5 л/100км у середньому. Ще один бензиновий силовий агрегат це 5.0-літровий V8 двигун на 525 кінських сил і 625 Нм. Розгін відбувається за 5.3 секунд. Витрата Range Rover Sport становить 18.0 л/100км у міському, 9.9 л/100км у заміському і 12.8 л/100км у змішаному циклах. Найпотужнішим серед бензинових став 5.0-літровий V8 двигун на 575 кінських сил і 700 Нм. До сотні позашляховик розженеться за 4.5 секунди, витрачаючи стільки ж, скільки з попереднім двигуном. Дизель для Land Rover Range Rover Sport це ряд потужних і економних двигунів. Першим йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 500 Нм. До сотні з ним позашляховик домчить за 8.3 секунд, витрачаючи 6.5 л/100км у змішаному циклі. Наступним став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 249 кінських сил і 600 Нм. Розгін з ним відбувається за 7.6 секунд, витрата пального сягає рівня 6.9 л/100км у середньому. Ще один 3.0-літровий V6 турбодвигун пропонує 258 кінських сил і 600 Нм. До 100 км/год розгін відбувається за 7.7 секунд, витрата пального перебуває на тому самому рівні. Доступний і 3.0-літровий V6 турбодвигун на 306 кінських сил і 700 Нм. З ним є можливість до сотні розігнатися за 7.3 секунд, витративши 7.0 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим серед дизельних став 4.4-літровий V8 турбодвигуна на 339 і 740 Нм. Він дозволяє до сотні розігнатися за 6.9 секунд, витрачаючи 8.4 л/100км у середньому. Нова гібридна версія P400e отримала чотирьохциліндровий двигун і електричний мотор, які гарантують 404 кінських сили і 640 Нм. До сотні парочка здатна розігнати позашляховик за 6.7 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2019
Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2019