Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2020

14 травня 2020

Mazda CX-3 2020 року - це малолітражний позашляховик, який пропонує безліч переваг: захоплюючу керованість, динамічне прискорення і економну витрату палива. Недоліком моделі є відносно невеликий розмір салону і багажного відсіку.

Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2020

Нове в 2020 році

  • Припинили випуск варіацій Touring і Grand Touring
  • Додали підтримку сервісів Android Auto і Apple CarPlay і систему допомоги водієві i-Activsense в стандартну комплектацію

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нова Mazda CX-3 підійде для комфортної експлуатації в будь-яких дорожніх умовах. Потужності цієї моделі досить для їзди по швидкісній трасі, а економна витрата палива і сучасне технічне оснащення робить CX-3 ідеальним міським автомобілем. Крім того, ця Mazda коштує дешевше конкурентів. Але врахуйте, що салон і багажник Mazda CX-3 занадто маленькі для великої родини і габаритних вантажів.

Нове або б/в авто?

Mazda внесла деякі помітні зміни в CX-3 2020 року. Android Auto і Apple CarPlay є новими доповненнями і входять у базову комплектацію. Функції допомоги водієві, які раніше були опційні в пакеті i-Activsense, тепер також стали стандартними.

Ця модель відноситься до покоління, яке дебютувало в 2016 році. У 2018-му CX-3 отримала оновлену підвіску, стандартне автоматичне екстрене гальмування на низьких швидкостях та інші додаткові функції, а роком пізніше - новий дизайн кузова і покращений мотор.

Mazda CX-3 або Honda HR-V?

З першого погляду Mazda CX-3 і Honda HR-V багато в чому схожі, але вони мають значні відмінності. Mazda виграє в продуктивності моторів і технічних характеристиках, а Honda пропонує просторий салон і великий багажник. Вартість цих двох позашляховиків приблизно однакова, тому робіть вибір виходячи зі своїх потреб і переваг.

Mazda CX-3 або Hyundai Kona?

Hyundai Kona має шикарний інтер'єр, зручну інформаційно-розважальну систему і додаткові 200 л вантажного простору, чого не вистачає Mazda CX-3. Динаміка водіння і маневреність CX-3 не зрівняються з іншими кросоверами, але ця модель поступається в потужності Kona. Hyundai доступний з кількома моторами, в тому числі з турбованим двигуном, що дає йому перевагу перед Mazda CX-3.

Салон

Mazda CX-3 вміщує п'ять чоловік. Сидіння зручні і просторі за винятком другого ряду.

CX-3 відноситься до бюджетних кроссоверів. Незважаючи на це, ви не знайдете дешевих матеріалів в інтер'єрі.

Mazda CX-3 пропонує значно менше вантажного простору, ніж більшість малолітражних позашляховиків. Обсяг багажника цього авто складає всього 340 л, але якщо скласти задні сидіння, його можна збільшити до 1245 л.

Базова CX-3 поставляється з інформаційно-розважальною системою Mazda Connect з 7-дюймовим сенсорним екраном і підтримкою сервісів Android Auto і Apple CarPlay.

Відео тест-драйв Mazda CX-3 2020 року

Технічні характеристики

Mazda CX-3 оснащена 148-сильним чотирициліндровим двигуном, шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і переднім приводом. Ви можете обладнати модель системою повного приводу, щоб забезпечити комфорт при експлуатації на бездоріжжі.

CX-3 витрачає 8.1 л на 100 км в місті і 6.9 л на шосе. Повнопривідні моделі витрачають 8.7 л в умовах міста і 7.4 л за його межами.

Цей кросовер пропонує відмінну маневреність і чуйне рульове управління.

Безпека

Mazda CX-3 2020 року поставляється з повним набором систем допомоги водієві, який включає адаптивний круїз-контроль, попередження при лобовому зіткненні, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд зі смуги руху, автоматичні фари дальнього світла і адаптивні фари. У стандартну комплектацію входять датчики дощу, проекційний дисплей, контроль сліпих зон і камера заднього виду.

Розміри і вага

Довжина Mazda CX-3 становить 4.26 м. Його споряджена маса коливається від 1275 до 1340 кг.

Можливі комплектації

Нова Mazda CX-3 доступна тільки в комплектації Sport. Ця модель оснащена чотирициліндровим двигуном і автоматичною коробкою передач з шістьма швидкостями. Потужність мотора становить всього 148 кінських сил, але цього достатньо як для експлуатації в місті, так і на швидкісній дорозі.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus ES 2020
Огляд тест-драйву: Lexus ES 2020
Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2020