Огляд Mazda CX-30 2023: спортивний і сімейний

10 березня 2023

Якщо кросовер можна назвати витонченим, то це опис саме для Mazda CX-30 2023 року. Авто поєднує в собі кращі характеристики, якими відомий японский бренд: яскраву динаміку водіння, практичність, щедру комплектацію та ефектний дизайн. В цьому компактному повноприводному кросовері важко знайти недоліки. Більше про плюси та мінуси нової Mazda CX-30 2023 ви дізнаєтесь з огляду.

Вибрати нову Мазда СХ-30 2023 року на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Збільшення потужності базового двигуна.

Кому варто купити?

CX-30 сподобається покупцям, які шукають надійний та стильний середньорозмірний кросовер. Автомобіль може бути привабливим варіантом як для молодих сімей, так і для одиноких власників, які вибирають комфортний та практичний транспорт для міської рутини.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році базовий безнаддувний двигун CX-30 отримав збільшення потужності (191 к.с. замість 186 к.с.) і зменшення витрати пального як у місті, так і на шосе. В іншому особливих відмінностей між моделями Мазда CX-30 2022 і 2023 років немає і можна купити минулорічне авто. 

Рекомендована виробником ціна Mazda CX-30 починається з 22 950$.

Автомобіль представляє перше покоління, яке існує лише з 2020 року. Якщо ви розглядаєте вживаний варіант, ознайомтесь з відгуками про Мазда СХ-30, які ми зібрати з усього інтернету. 

Mazda CX-30 або Hyundai Kona

І CX-30, і Kona - відмінні кросовери, котрі варті вашої уваги. Вони пропонують достатньо стандартного обладнання за хорошими цінами для свого класу, а також добре збалансовану поїздку та керованість. Водночас, недоліки моделей теж однакові. Їм обом не вистачає вантажного простору порівняно з більшістю конкурентів. З CX-30 ви отримаєте стильніший салон та просторіший другий ряд. Зате Kona запропонує простішу інформаційно-розважальну систему та одні з найнижчих показників витрати пального у своєму класі. Зрештою, будь-який ваш вибір буде правильним.

Mazda CX-30 або Mazda CX-5

Mazda CX-5 претендує на лідерство в класі компактних позашляховиків. CX-30 пропонує більше простору для багажу та салону, але за вищу ціну. Обидві Mazda забезпечують бадьору продуктивність, однакову потужність стандартних і доступних двигунів та спритне керуванням. Вони також мають схожий інтер’єр і більшість тих самих технологій.

Салон

У CX-30 достатньо місць для п’яти осіб, але якщо ви вирушаєте в далеку поїздку, краще обмежитись чотирма дорослими. В цілому, салон здається просторим, але оглядовість ззаду ускладнена маленькими вікнами та товстими стійками. 

Навіть початкова комплектація СХ-30 виглядає дорожче своєї ціни. Звичайно, ви знайдете твердий пластик в інтер'єрі “наймолодшої” моделі 2.5 S. Кермо та важіль перемикання передач зроблені з уретану, але якість збірки чудова, а вигляд - елегантний. Сидіння обшиті текстилем, який пропонується лише в чорному кольорі. В топових версіях можна отримати натуральну шкіру, а модель Premium оновлюється до натуральної шкіри та хромовані елементи. Carbon Edition поставляється зі спортивним червоним шкіряним салоном.

 

Незалежно від рівня комплектації, інтер'єр Мазда CX-30 2023 радує функціональністю. Консоль кермового колеса та панель приладів прості та зручні у використанні. Центральний екран сенсорної системи Mazda Connect розміщений у верхній частині приладової панелі, тому дозволяє водієві швидко і легко керувати мультимедійними функціями. За бажанням, додатково можна встановити 12-дюймовий екран.

Дисплей інформаційно-розважальної системи CX-30 зручно розташований, а його графіка виглядає яскраво. Замість сенсорного екрана для керування системою пропонується поворотна ручка на центральній консолі. Освоєння такої технології може зайняти деякий час та відволікати під час водіння.

Кросовер пропонує пристойну практичність для своїх розмірів, але поступається популярним конкурентам. Ви отримаєте 572 л простору для багажу за задніми сидіннями. Звичайно, якщо знадобиться трохи більше місця, можна скласти задні крісла у співвідношенні 60/40, щоб створити ще більше простору для багажу. Максимальний розмір багажника Mazda CX-30 складає 1280 л.

Відео тест-драйв Mazda CX-30 2023 року

Технічні характеристики

Mazda CX-30 2023 року випуску стандартно оснащена атмосферним чотирициліндровим 191-сильним двигуном. Він добре підходить для більшості сценаріїв водіння, а плавна шестиступінчаста автоматична коробка передач допомагає йому виконувати задачі. 

Опціональний чотирициліндровий турбодвигун відкриває більше можливостей. Mazda CX-30 Turbo видає 227 “конячок” на звичайному бензині та 250 - на преміальному пальному. У цій конфігурації Mazda CX-30 працює та сама шестиступінчаста АКПП. Розгін до 100 км/год займає 6,2 секунди. І це робить CX-30 Turbo найшвидшим автомобілем у своєму класі.

В обох комплектаціях Mazda CX-30 моделі єдиним варіантом є повний привод.

Витрата пального СХ-30:

  • 8,0 л/100 км з базовим двигуном,
  • 9,0 л/100 км моделі з турбонаддувом.
     
 Характеристики Mazda CX-30 2023 
 Потужність   191 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   202 км/год 
 Середня витрата палива   8,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   48 л 

 

Безпека

Навіть базова версія  Mazda CX-30 отримує достатню кількість стандартних функцій безпеки. Стандартно кросовер має ABS, EBD, контроль тяги і курсової стійкості, а також набір з десяти подушок безпеки: подвійні передні, передні бічні, передні колінні, задні бічні і бічні шторки. Більш “просунуті” технології безпеки включають камеру заднього виду, розумну підтримку гальм, контроль уваги водія, допомогу в утриманні смуги руху та попередження про виїзд зі смуги руху. Просування вверх лінійкою додає моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, розпізнавання дорожніх знаків, допомогу в заторах. Топові специфікації оснащені системою камер кругового огляду в стандартній комплектації.

Розміри та вага

  • Колісна база - 265 см,
  • Довжина - 439 см,
  • Ширина (без дзеркал) - 179 см,
  • Висота - 154 см,
  • Кліренс - 175 см.

Вага СХ-30 складає від 1310 до 1525 кг в залежності від конфігурації

Можливі комплектації

Mazda CX-30 2023 випускається в семи комплектаціях: 2.5 S, 2.5 S Select, 2.5 S Preferred, 2.5 S Carbon Edition, 2.5 S Premium, 2.5 Turbo Premium і 2.5 Turbo Premium Plus.

 

Попередній огляд Огляд Lexus LC 2023: підкреслює індивідуальність
Вибрати новий Лексус ЛЦ 2023 на Automoto.ua
Вибрати нову Кіа Форте 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Kia Forte 2023: стиль для всіх