Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2017

20 січня 2018

Компактний позашляховик Mazda CX-5 це п’ятимісний транспортний засіб, який посідає місце між CX-3 і CX-9 на три ряди. У 2017 році перед нами постало нове, друге за рахунком покоління, яке потішило виразною зовнішністю, привабливим інтер’єром, набором сучасних технологій і засобів безпеки та появою дизельного двигуна. Як нещодавно переглянутий CX-9, новий CX-5 гарантує преміум якість. Не в останню чергу такого результату вдалося досягти завдяки доступним шкіряним сидінням, електроприводу дверей багажного відділення та аудіосистемі Bose. Але розслаблятися не варто, адже Honda CR-V, Toyota RAV4 і Ford Escape пропонують той самий набір. Творіння Mazda виділилося за рахунок атлетизму. Приємно, що подорослішавши, Mazda CX-5 не втратив азарту і все ще залишається одним із найбільш приємних у керуванні автомобілів класу.

Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2017

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте придбати компактний позашляховик і при цьому отримувати задоволення від їзди, радіти сучасному дизайну, відчувати переваги стандартних засобів безпеки, на кшталт автоматичних аварійних гальм, CX-5 вартий уваги. А комплектація Grand Touring обійде чимало позашляховиків класу люкс.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо просторий салон для вас важливіший, ніж азартна їзда, зверніть увагу на CR-V або RAV4 з більшою кількістю вантажного простору. Тим, хто зосереджений на чистій потужності, варто розглянути варіанти турбоверсії Subaru Forester, Ford Escape і Kia Sportage.

Нове у 2017 році

У поточному році світ побачив нове, друге покоління Mazda CX-5. Колишній 2.0-літровий бензиновий двигун і механічна коробка передач зникли, поступившись місцем 2.5-літровому силовому агрегату. З’явилась дизельна модель CX-5.

Враження від їзди

Mazda CX-5 завжди належав до числа самих спритних і приємних в управлінні позашляховиків. Але не переплутайте поняття «жвавості» із потужністю. Сучасний CX-5 тішить жвавим стартом, але показник чистого прискорення не такий вже і хороший. Сильною стороною CX-5 як і завжди є спритність. Якщо ви належите до числа водіїв, які сильніше тиснуть на педаль газу, коли дорога стає звивистою, то цей позашляховик те, що треба. Відчуття керма покращилось, а задіявши спортивний режим, ви отримуєте ще більше зворотного зв’язку від силового агрегату. Чудовим фактом є те, що відмінна динаміка не далася коштом жорсткої їзди. Загальні показники ходу тільки покращилися, а підвіска стала ще краще поглинати дорожні нерівності. На радість водія система G-Vectoring Control, яка регулює тягу двигуна в залежності від кута та інтенсивності повороту керма, стала стандартною.

Найкращі характеристики

Система екстреного гальмування у місті (Smart City Brake Support System) здатна зменшити наслідки або попередити фронтальне зіткнення на швидкості до 30 км/год. Спочатку вона просто попередить водія, а в разі відсутності реакції задіє гальма. Чудовим фактом стало те, що вона увійшла у базу всіх сучасних CX-5.

Була покращена ще одна система безпеки, а саме стеження за дорожньою розміткою. Щоправда вона є опцією. Якщо у моделях попереднього покоління вона була надміру чутливою, то новий CX-5 добре розпізнає розмітку і більш адекватно попереджає про проблеми. Більш того, система здатна самостійно повернути транспортний засіб до необхідної смуги руху.

Детально про автомобіль Mazda CX-5 

Інтер’єр

Усі CX-5 мають два ряди сидінь, на яких розміщуються п’ять людей. Але, як і у випадку з деякими суперниками, спроба розмістити на задньому сидінні трьох дорослих пасажирів може закінчитися відсутністю особистого простору. З іншого боку, встановлення дитячого крісла перестало бути проблемою завдяки дверям, які тепер відкриваються значно ширше. Салон дарує відчуття якості, починаючи стандартною кнопкою запалювання, продовжуючи 7.0-дюймовим сенсорним дисплеєм і закінчуючи елегантними вентиляційними отворами, позашляховик тішить класовістю. Завдяки сидінням, які складаються у співвідношенні 40/20/40, вантажний об’єм збільшується майже до 1.7 м3.

Відео тест-драйв Мазда СХ-5 2017

Екстер’єр

Позашляховик CX-5 завжди мав харизматичну зовнішність, але нинішнє покоління впевнено очолило сегмент за цим параметром. Дякуючи спільним з CX-9 елементам автомобіль дійсно привертає увагу. Компактний CX-5 отримав: виразну, трапецієподібну решітку радіатора, яскраві, світлодіодні головні фари, все задля посилення враження від сучасного KODO дизайну. Спортивному темпераменту автомобіля чудово пасує новий, глибокий колір «Soul Red Crystal» (червоний кристал).

Базова комплектація

Позашляховик запропонований у трьох комплектаціях: Sport, Touring і Grand Touring. З найдешевшою моделлю CX-5 Sport ви отримуєте: функцію відкривання без ключа, кнопку запалювання, 17-дюймові колеса, систему екстреного гальмування у місті і камеру заднього виду. Базова інформаційно-розважальна система складається з: 7.0-дюймового сенсорного екрану, AM/FM/HD радіо на 4 динаміка, USB-портів і допоміжних портів. Однак у моделях 2017 року ви не знайдете CD-програвача. Додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto» не підтримуються від початку, але Mazda стверджує, що їх можна додати.

Опційне обладнання

Модель середнього рівня CX-5 Touring пропонує: електропривод водійського сидіння, обшивку з шкірозамінника, функцію підігріву передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, моніторинг сліпих зон, два USB-порти позаду, заднє тоноване скло та автоматичну корекцію передніх фар. Модель Grand Touring додасть: шкіряну обшивку, аудіосистему Bose на 10 динаміків, навігаційну систему, круїз-контроль з радаром, систему стеження за дорожньою розміткою, систему допомоги руху по смузі, систему екстреного гальмування у місті, активна на вищих швидкостях, ніж у базових версіях. Окремими опціями стали: приладова панель на вітровому склі, підігрів рульового колеса і підігрів задніх сидінь.

Під капотом

За потужність Mazda CX-5 відповідає 2.5-літровий чотирьохциліндровий бензиновий двигун Skyactiv на 194 кінських сили і 258 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач, але з нею бажаного азарту ви не відчуєте, як і з приводом на передні колеса. Зовсім інша справа, коли з’являються автоматична коробка і повний привід. За таких умов позашляховик сотні досягає за 9.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.7 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. Новоприбулий 2.2-літровий чотирьохциліндровий дизельний Skyactiv-D пропонує 175 кінських сил і 420 Нм. У парі з механічною коробкою він розганяє CX-5 за 9.0 секунд, витрачаючи 5.4 л/100км у змішаному циклі. З коробкою автомат показник розгону збільшується до 9.5 секунд, а витрати пального до 5.9 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW M4 2017
Огляд тест-драйву: BMW M4 2017
Огляд тест-драйву: Maserati Granturismo 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Maserati Granturismo 2017