Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2019

19 лютого 2019

Новий Volvo XC90 це флагман шведського автомобільного виробника з трьома рядами, який приваблює виразною зовнішністю і бажаними системами. За правилами Volvo позашляховик отримав всі можливі елементи безпеки. Системи роблять все, починаючи попередженням зіткнення, закінчуючи активацією гальм. Зважаючи на технологічність та перелік систем, XC90 спокійно виступає в одному ряду з Audi Q7, BMW X5 і Acura MDX. Ціна залежить від моделі, початковий рівень обійдеться дешевше, топові варіанти дорожче. Ексклюзивна модель на чотирьох пасажирів є найдорожчою, за вишукані матеріали та люксові елементи доведеться викласти суму з трьома нулями після коми.

Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте розкішний позашляховик на сімох пасажирів з винятковими системами безпеки та дизайном, від якого дух захоплює, Volvo XC90 2019 модельного року вартий уваги. Окремим бонусом стане гібридна модель, здатна проїхати до 27 км на електроенергії.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Деякі аспекти виглядають занадто технологічно, чого тільки вартий центральний, сенсорний дисплей, який контролює абсолютно всі функції. Бажаючим отримати не чотирьохциліндровий двигун варто звернути увагу на інших представників класу.

Нове у 2019 році

Конфігурація на три ряди і сім місць стала стандартною. Винятком є тільки Volvo XC90 модель T8 Excellence на чотирьох пасажирів. У базі з’явилася система безпеки «Oncoming Mitigation by Braking». Стала доступною аудіосистема «Harman/Kardon». Систему стоп/старт нині можна вимкнути одним натиском на кнопку.

Враження від їзди

Якщо вам потрібні докази, що невеликий двигун здатний впоратися з великим автомобілем, випробуйте чотирьохциліндрові варіанти Volvo. Сподіваємося, що навіть після анонсованих компанією змін в сторону електрифікації, для виняткового двигуна залишиться місце. У стандартній формі T5 маємо справу з 2.0-літровим турбодвигуном, який нагадує те, що пропонує Audi Q7. При 254 кінських силах він справляється зі своїми обов’язками, але нічого вражаючого очікувати не варто. Перейшовши до моделі T6 з її турбодвигуном можна розраховувати на непоганий водійський досвід, гарантований 320 конячками під капотом. Третій силовий агрегат це гібридна установка моделі T8, яка до речі пропонує аж 407 коней. Щоправда, їй бракує витонченості, оскільки переходи з бензинового двигуна на електричний мотор не можливо передбачити, до того ж відчувається брак плавності. На щастя, затишок салону і стабільність ходу не залежать від двигуна. Управління XC90 відповідаючи європейським стандартам, гарантує точність.

Найкращі характеристики

Стандартний автопілот XC90 робить нас на один крок ближчими до поняття автономного управління. На додачу до адаптивного круїз-контролю, який оцінює дистанцію до транспортного засобу попереду, система здатна повернути позашляховик назад до смуги руху.

Взірцем якісного звучання можна вважати систему «Bowers & Wilkins». При 19 динаміках і 1.400 Вт потужності, вона гарантує не лише гучність, а й відмінну якість навіть композиції, яка відтворюється з телефону.

Детально про автомобіль Volvo XC90

Інтер’єр

Салони Volvo продовжують вражати, а XC90 став втіленням нинішнього дизайнерського руху виробника. Вишукана і елегантна в дусі шведського мінімалізму, концепція позашляховика вийшла вражаюче цілісною. З моменту запуску двигуна натиском на  кнопку, ви розумієте, що опинилися в особливому місці. При бажанні можна додати шкіряну обшивку та акценти з дерева. Стандартний 9.0-дюймовий центральний дисплей нагадує Tesla. У 2019 році зникає варіант на два ряди і п’ять місць, замість нього стандартним стає версія на три ряди і сім місць. Передні сидіння точно стануть улюбленим місцем перебування. А от третій ряд краще залишити дітям. Вантажний простір починає вражати, як тільки ви складете обидва ряди сидінь. Стандартно об’єм багажника Volvo XC90 становить 1886 літрів. Тим, хто не обмежений бюджетом, є сенс поглянути в сторону ексклюзивної моделі Excellence і відчути себе наче у приватному літаку. Замість семимісної конфігурації вона пропонує чотири індивідуальних крісла з підігрівом, охолодженням та функцією масажу.

Відео тест-драйв Volvo XC90 2019 року

Екстер’єр

Зовнішність XC90 ні в чому не поступається салону. Чого тільки вартують світлодіодні ходові вогні, вражаючі фари «Молот Тора», виразна решітка радіатора з великою емблемою бренду у центрі. Лінію, яка простежується по всьому корпусу, завершують вигадливі задні фари. Діаметр коліс починається 18 і закінчуються 21 дюймами. Задля практичності двері багажника оснастили електроприводом і функцією відкривання без рук. Ручки дверей мають під світку, а бічні дзеркала прибираються. Моделі R-Design отримали більш спортивну, а заразом агресивну натуру, яка простежується в унікальній решітці радіатора, чорних, глянцевих елементах, сріблястих, матових капюшонах дзеркал та більших, восьмикутних вихлопних патрубках.

Базова комплектація

Позашляховик представлений у трьох комплектаціях. Найдешевша, базова модель постачається з автопілотом, моніторингом сліпих зон, утриманням смуги руху та новими функціями, які здатні передбачити можливе зіткнення. Сидіння базових моделей вкриває замінник шкіри, але передні сидіння мають 10 автоматичних режимів налаштування. У базу також увійшли функція відкривання багажника без рук, універсальний відкривач гаражних дверей, панорамний люк даху, сервіс «Volvo On-Call», який дозволяє контролювати певні функції через мобільний телефон. Стандартна інформаційно-розважальна система складається з 9.0-дюймового сенсорного екрану з навігацією, аудіосистеми на 10 динаміків та Apple CarPlay/Android Auto.

Опційне обладнання

Модель R-Design додає шкіряну обшивку, 12.3-дюймову цифрову приладову панель та аудіосистему «Harman/Kardon». Модель XC90 Inscription включає шкіряну обшивку «Nappa», вентиляцію передніх сидінь, унікальні колеса та люксову естетику. Опціями стали аудіосистема «Bowers & Wilkins», пневматична підвіска, підігрів керма і задніх сидінь та система миття фар під тиском. Ексклюзивна модель Excellence постачається з чотирьом індивідуальними кріслами, підставками-підносами, які складаються, та холодильником позаду.

Під капотом

Усі моделі XC90 2019 використовують 2.0-літрові чотирьохциліндрові двигуни різної потужності. Моделям T5 дістався турбодвигун на 254 кінських сили і 350 Нм. Компонується він, як і решта двигунів, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на всі колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.7 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Модель T6 отримала турбодвигун на 320 кінських сил і 400 Нм. Розгін відбувається за 6.5 секунд. Витрата пального становить 9.6 л/100км у місті, 6.6 л/100км за його межами та 7.7 л/100км у середньому. Гібридна модель T8 має турбодвигун і електричний мотор, які гарантують 407 кінських сил. Сотні позашляховик досягає за 5.2 секунд. Запас ходу на електричній енергії становить 27 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2019
Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2019