3 авто, перед придбанням яких варто подумати двічі

26 листопада 2021

Ви вибираєте машину. І тут - приваблива пропозиція! Модель мрії з фантастично маленькою цифрою на ціннику. Ось 3 ситуації, коли ви можете пошкодувати про свою ощадливість. Це не означає, що машина зламається відразу після оформлення покупки, але ризик стати власником проблемного авто високий.

Придбати автомобіль на автобазарі АвтоМото

1. Авто для тест-драйвів

Машину з салону, яку використовували для проведення тест-драйвів, можна знайти за дуже приємною ціною. Та ще й у топовій версії. І які тут можуть бути проблеми чи ризики, якщо авто майже без пробігу? 

Заковика у цьому “майже”. Навряд чи тестова модель була правильно обкатана і пройшла нульове ТО, а той, хто сидів за кермом, прогрівав двигун або стежив за перегріванням АКПП. У результаті авто з невеликим реальним пробігом може спричинити великі реальні проблеми. 

Ще один важливий момент - за документами ви купуєте авто і стаєте другим власником. Першим власником був автосалон. Цей факт може зіграти серйозну роль у майбутньому перепродажі.

Якщо ви налаштовані на презентаційний автомобіль, не нехтуйте діагностикою на СТО та перевіркою товщиноміром (раптом якийсь тест-драйв закінчився ДТП). 

2. Авто непопулярної марки і моделі

Ідея стати власником рідкісної машини, та ще й за невеликі гроші, приваблює. І все-таки, треба подумати без емоцій. Непопулярна модель, а тим більше, марка - це складнощі з запчастинами, сервісом та наступним перепродажем. Не в кожному місті знайдуться спеціалісти, які готові обслуговувати рідкісне авто.

Якщо ж володіння ексклюзивною машиною – ваша мрія чи хобі, тут зовсім інша розмова. 

3. Авто з одним власником

"А тут що не так?" - запитайте ви. Адже всі радять брати машину в одного власника! Тільки єдиний власник за документами зовсім не означає, що на авто їздив тільки він і дуже акуратно. Якщо машиною користувалися кілька людей і далеко не дбайливо, це мало чим відрізняється від машини, яка змінила 3-4 власників. 

Звісно, ​​ризик придбати проблемний транспорт у єдиного господаря менший. Але не виключений.   

Чи можна купити авто після тест-драйвів без технічних проблем або залишитись задоволеним рідкісною моделлю? Життя сповнене приємних сюрпризів, але втрачати пильність не варто за жодних обставин.

Попередня стаття БМВ змінює логотип: "заряджені" моделі отримають новий значок
БМВ змінює логотип: "заряджені" моделі отримають новий значок
Топ-4 бюджетних преміумседана (без Мерседес та Ауді)
Наступна стаття Топ-4 бюджетних преміумседана (без Мерседес та Ауді)

Популярні новини