Огляд тест-драйву: Dodge Viper 2017

24 грудня 2017

Ще більш приголомшливого, ніж 25 років тому, Viper можна назвати злобним котом, хоча зараз він став не таким норовливим і нарешті зміг позбутися поганої репутації. Цей консерватор із ручною коробкою передач – вимираючий вид і можливості придбати його в такому вигляді, в якому він представлений цього року, більше не буде. Саме тому автовиробник зробив прощальну ставку на мегасильний V10, який управляє характером Viper SRT. Його можна назвати автомобілем, позбавленим високого рівня комфорту або високотехнологічних підвісок, які притаманні менш дорогим Corvette Z06 чи Porsche 911. Це типово американський автомобіль: сміливий, гучний та унікальний за своєю природою, який стоїть за один крок від Chevrolet Camaro SS, Ford Mustang GT і Dodge Challenger SRT 396, але стартова ціна Додж Вайпер 2017 року у 90 000 доларів може стати найбільш істотним стримуючим фактором його покупки.

Огляд тест-драйву: Dodge Viper 2017

Вам може не сподобатися цей автомобіль, якщо Ви з усією серйозністю ставитеся до показників управління, технологічності і витрат пального, тому що в усіх категоріях знайдуться ті, хто перевершать Viper.

Fiat Chrysler оголосив, що це буде останній модельний рік для Viper. А на прощання Dodge представив серію спеціальних тиражів: 1:28 Edition ACR, VooDoo II Edition ACR, Snakeskin Edition GTC, GTS-R Commemorative Edition ACR, Dealer Edition ACR і Snakeskin ACR Edition.

Враження від поїздки

За кілька поколінь Dodge Viper став більш збалансованим, поліпшив свій інтер'єр, урізноманітнив вибір шин, обзавівся необхідним контролем стабільності і тяги, що зробило його придатним для повсякденної їзди. Він має унікальну форму і продуктивний двигун із заднім приводом, а тому залишається дуже привабливим, навіть йдучи за небосхил 17-го року. Двигун працює гучно, рульове управління вимагає зусиль, а акселератор – особливої ​​уваги водія. Механіка з 6 швидкостями стримана, але грубувата і до неї треба звикнути. Він генерує нескінченний потік крутного моменту на задні колеса, розганяючи Viper до сотні за якихось 3.5 секунд. Bilstein-настройка дозволяє регулювати їзду, залежно від видів дорожньої поверхні і управляти стабільністю в 5 режимах. Безумовно, Dodge Viper – повелитель довгих трас, але на звичайних вулицях його жорстка їзда, погана видимість і гучна кабіна швидко виснажують.

Під довгим спокусливим капотом знаходиться 8.4-літровий 10-циліндровий титан, який був візитною карткою Viper з моменту його створення. Максимальна швидкість Додж Вайпера 2017 року досягне 330 км/год, а його мотор уособлює все те, що любить Детройт і ненавидить Грінпіс. У той час, як Dodge Viper SRT не володіє найбільш просунутим кокпітом, варто відзначити одну яскраву перевагу - інформаційно-розважальна система UConnect. Завдяки яскравому 8.4-дюймовому кольоровому сенсорному екрану, великим піктограмам і швидкої реакції, вона залишається однією з кращих заводських систем в будь-якому автомобілі, серед будь-яких цінових категорій.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Детальніше про Dodge Viper 2017 року

Інтер'єр

Двомісний Dodge Viper 2017 року – це затишне місце в евфемістичному сенсі цього слова. В такому візуально маленькому салоні виявляється багато місця для зручного розташування ніг і голови. Відрегулювавши сидіння на власний смак, Ви зможете переконатися, що вони прекрасно підтримують, коли Ви з ентузіазмом підкорюєте дороги, але можуть стати незручними під час більш тривалих поїздок. Рульове колесо можна регулювати за нахилом, а педалі мають електрорегулювання. Версії GT і GTS відрізняються особливостями преміум-класу, завдяки шкіряним сидінням і хедлайнерам із Alcantara.

Екстер'єр

Довгий капот з вишуканими вигинами Dodge Viper SRT 10 2017 року став місцем розміщення шести вентиляційних отворів "six-pack". Форма фастбека виглядає грізною і величною, а куполоподібна задня частина кабіни нагадує гоночні автомобілі минулого. Проте, не дивлячись на свою видиму довжину, Viper менше, ніж Ви думаєте - 4423 см і навіть коротше, ніж Porsche 911.

Базова комплектація

Що входить у вартість понад 90 000 доларів, крім безмежної уваги, яку Ви будете привертати, куди б не поїхали? – Звичайно, це V10 і надпродуктивні риси, властиві кожному Viper. Стандартна комплектація трохи різноманітніша, ніж в попередніх поколіннях і включає в себе: 8.4-дюймову сенсорну систему UConnect з навігацією, бездротовим зв'язком Bluetooth, звуковою системою harman/kardon на 12 динаміків, круїз-контроль, камеру заднього огляду (яка точно Вам знадобиться), універсальний відкривач гаражної двері й автоматичний клімат-контроль.

Додаткове обладнання

Якщо Ви станете володарем моделі зі стандартною комплектацією, слід звернути Вашу увагу на те, що найбільш важливі оновлення для базового Dodge Viper находяться в пакеті TA, які, по суті, перетворюють його в гоночний автомобіль зі спеціальними шинами, поліпшеною підвіскою та іншими компонентами. Viper GT пропонує шкіряні сидіння зі вставками Alcantara або ж спортивні глибокі сидіння з силовою установкою, а також двохрежимну підвіску. Dodge Viper GTS оснащений спеціальними алюмінієвими колесами «Venom» і аудіосистемою на 18 динаміків. Купе Viper ACR додає елементи продуктивності: аеродинамічні крила, вугле-керамічні гальма, а також мінімалістичні функції – аудіосистема на 3 динаміка і сидіння з ручним регулюванням.

Технічні характеристики Додж Вайпер 2017 року

Останній модельний рік Dodge Viper SRT проводжає з одним типом двигуна - 8.4-літровим V10, який подає колосальні 645 кінських сил на задні колеса. Там немає турбонагнітача, тільки 10 поршнів люто рухаються вгору і вниз. Він використовує 6-ступеневу механіку. Зчеплення на подив прогресивне, а преміальний бензин він поглинає із невгамовною жагою – 15 л/100 км у комбінованому режимі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2017
Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2017
Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2017