Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2020

11 березня 2020

Lincoln MKZ 2020 року займає лідируючу позицію в класі автомобілів середнього класу. Ця модель відрізняється великим багажником і просторим салоном. У всьому іншому цей позашляховик відверто поступається конкурентам.

Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2020

Нове в 2020 році

Ніяких серйозних змін модель 2020 роки не отримала.

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Lincoln MKZ 2020 року має плавне управління і більше простору всередині порівняно з іншими седанами. Правда, багато автомобілів класу люкс мають більш багатий інтер'єр і просторий салон. Однак деякі автомобілісти вважають, що базовий двигун цього автомобіля недостатньо потужний. Якщо ви шукаєте авто з плавним управлінням, просторим салоном і безліччю технічних характеристик, Lincoln MKZ безумовно підходить вам.

У Lincoln MKZ 2020 років є багато гідних конкурентів поза цього класу. Варто звернути увагу на Ford Fusion. Це не розкішна версія Lincoln, причому більш високі комплектації Ford конкурують з якістю інтер'єру Lincoln і навіть можуть коштувати дешевше. Можливо, вам також підійде Lexus ES, який відрізняється високою надійністю і комфортним салоном.

Нове або б/у авто?

Lincoln MKZ 2020 року належить до покоління, яке бере свій початок в 2013 році. MKZ 2017 піддався серйозному рестайлінгу, отримавши оновлений зовнішній дизайн, 400-сильний двигун із подвійним турбонаддувом і інформаційно-розважальну систему SYNC 3, яка замінила громіздкий і незручний MyLincoln Touch.

Ніяких істотних оновлень у моделі 2018 року не було, але MKZ 2019 року одержав більше стандартних функцій безпеки, таких як контроль сліпих зон і попередження при лобовому зіткненні, а також Lincoln прибрав двоциліндровий двигуна V6 для комплектації верхнього рівня.

Моделі комплектації Black Label також були зняті з виробництва. У 2020 році не було внесено будь-яких серйозних змін, тому ви можете придбати MKZ з аналогічним оснащенням попереднього модельного року, який коштує значно дешевше. Більшість покупців оцінять MKZ 2017 року або новіше.

Lincoln MKZ або Ford Fusion?

Ford Fusion - це автомобіль середнього розміру з великим багажником і хорошою керованістю. У топових комплектаціях Fusion також має такий же чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, встановлений в базовій MKZ. У обох седанів також є гібридні версії з подібними трансмісіями. Високоякісний Ford Fusion Titanium конкурує з Lincoln за розкіш. Вартість моделі становить 34 450 доларів. Це приблизно на 1600 доларів менше, ніж початкова ціна базового Lincoln MKZ. Якщо стоїть вибір між цими двома транспортними засобами, робіть вибір на користь Ford Fusion.

Lincoln MKZ або Acura TLX?

Acura TLX - це розкішний автомобіль середнього розміру, у якого є ті ж недоліки, що і у Lincoln. Дизайн інтер'єру Acura TLX залишає бажати кращого: матеріали, використані для обшивки салону, виглядають тьмяними в порівнянні з розкішними конкурентами, базовий двигун недостатньо потужний, а сам автомобіль далеко не спортивний. На щастя, TLX має відмінні показники економії палива. Початкова вартість Acura TLX починається з 33 000 доларів. Саме тому TLX має невелику перевагу над MKZ.

Салон

Lincoln MKZ вміщує до 5 чоловік. У стандартну комплектацію входить оббивка із синтетичної шкіри, а також передні сидіння з 10-ступінчастим регулюванням і підігрів передніх крісел. Також доступна оббивка з натуральної шкіри, масажні передні сидіння і рульове колесо з підігрівом.

Серед недоліків салону можна виділити задні сидіння. Деякі пасажири відзначають, що на задньому ряду Lincoln MKZ цілком достатньо місця, в той час як інші говорять, що простору не вистачає.

У дизайні салону використовуються матеріали преміум-якості, але не дивлячись на це, загальний зовнішній вигляд в порівнянні з конкуруючими седанами виглядає тьмяним.

Об'єм багажного відділення Lincoln MKZ становить 420 літрів. Це значний розмір для розкішного автомобіля середнього розміру. Проте, розмір багажного відділення може ускладнити завантаження великого багажу. Наявність літій-іонного акумулятора потужністю 1,4 кВт зменшує обсяг багажника до 315 літрів.

Lincoln MKZ 2020 року обладнаний інформаційно-розважальною системою SYNC 3, 8-дюймовим сенсорним екраном, точкою доступу Wi-Fi, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, двома портами USB, супутниковим радіо і стереосистемою з 11 динаміками. Додатково доступні навігація, HD-радіо, ще два USB-порту і аудіосистема Revel з 14 або 20 динаміками.

Інформаційно-розважальна система SYNC 3 є простою у використанні, має сенсорний екран і деякі кнопки і ручки для управління різними функціями. Тим не менш, деякі автомобілісти відзначають, що фізичні елементи управління були б зручніші у використанні під час руху.

Відео тест-драйв Lincoln MKZ 2020 року

Технічні характеристики

Lincoln MKZ обладнаний 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом, який виробляє 245 кінських сил і 372 Ньютон-метра крутного моменту. Також авто є з мотором V8 із подвійним турбонаддувом потужністю 350 кінських сил (а в повнопривідних моделях продуктивність силового агрегату становить 400 "коней") і крутний момент 540 Ньютон-метрів. Обидва двигуни поставляються з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

MKZ Hybrid має 2,0-літровий чотирициліндровий двигун і електромотор, які в сукупності розвивають 188 кінських сил і 175 Ньютон-метрів крутного моменту. Він поставляється з безступінчастою автоматичною коробкою передач.

Базовий двигун не представляє з себе нічого особливого. Він досить потужний для повсякденних поїздок, але не доставляє ніякого задоволення. Мотор V6 є надійним, але він ніяк не перетворює цей автомобіль у спортивний седан.

Модель із базовим силовим агрегатом споживає приблизно 11,7 літрів на 100 км при їзді по місту і 7,6 літрів на 100 км при русі по трасі. Це стандартні показники для автомобілів такого класу. Повнопривідні моделі споживають 11,8 літрів на 100 км в місті і 8 літрів на 100 км при їзді по шосе. Lincoln MKZ з мотором V6 і переднім приводом витрачає 13 літрів по місту і 8,7 літрів на 100 км і по трасі, а повнопривідні моделі - 13,8 літрів і 9 літрів на 100 км відповідно.

Витрата гібридної версії MKZ в рази економніше і становить 5,6 літрів на 100 км в межах міста і 6 літрів на 100 км під час їзди по шосе.

Lincoln MKZ 2020 року здатний забезпечити комфортну поїздку в міських умовах. Тим не менше, більшість конкурентів цієї моделі є більш спортивними.

Безпека

MKZ поставляється з декількома стандартними функціями активної безпеки. Комплект допоміжних засобів для водія Lincoln Co-Pilot360 містить систему попередження про лобовому зіткненні, систему автоматичного екстреного гальмування, систему виявлення пішоходів, камеру заднього виду, систему контролю сліпих зон, систему попередження про перехресний рух ззаду, автоматичні фари дальнього світла і систему утримання смуги руху . Адаптивний круїз-контроль є стандартною функцією у гібридної моделі, як передні датчики і система допомоги при паралельній парковці.

Розміри і вага

MKZ 2020 становить близько 4,8 метрів в довжину. Його споряджена маса коливається від 1700 кг до 1900 кг.

Можливі комплектації

Lincoln MKZ представлений в трьох основних комплектаціях: Standart, Reserve I і Reserve II. Гібридна модель поставляється в тих же комплектаціях без будь-яких доплат. Комплектація Reserve II має можливість заміни стандартного двигуна на V6 з подвійним турбонаддувом, потужність якого становить 350 кінських сил в Lincoln MKZ із переднім приводом і 400 кінських сил в моделях із повним приводом.

MKZ Hybrid поєднує в собі 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з електромотором потужністю 188 кінських сил. Передній привід є стандартним для всієї лінійки, а повний привід доступний у всіх моделях, крім гібридних.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2020
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2020
Огляд тест-драйву: Acura ILX 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2020