Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2021

25 жовтня 2021

Mercedes-Benz GLS 2021 року - це великий трирядний розкішний позашляховик. У ньому є все, що ви очікуєте від автомобіля Mercedes-Benz. Модель відрізняється стриманим дизайном і оснащенням новітніми й передовими технологіями. Легка для розмірів GLS-Class керованість і потужні двигуни повністю відповідають класу "преміум".

Купити новий Мерседес ГЛС-класу 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Mercedes-Benz GLS 2021 - частина нового покоління, яке дебютувало в минулому році. Проте зараз виробник додає в модельний ряд високопродуктивну версію. AMG GLS 63 підтверджує, що немає кордонів і меж для здійснення бажань клієнтів Mercedes. Але чи все так ідеально в цьому люксовому позашляховику чи ложка дьогтю все ж знайдеться?

Нове в 2021 році

Модельний ряд поповнили Mercedes-AMG GLS 63 і Mercedes-Maybach GLS 600.

Кому варто купити?

GLS моментально вражає своїм чудовим поєднанням комфорту, продуктивності та технологій, і претендує на статус одного з найбільш досконалих автомобілів у продажу сьогодні. 

Кожному покупцеві розкішного великого позашляховика варто взяти на тест-драйв GLS. Це універсальний варіант, який впорається з усім, що ви захочете. Він стане ідеальним для перевезення сім'ї або ділових партнерів компанії на обід.

Так, Mercedes-Benz GLS не з дешевих, але ніхто в цій ціновій категорії не може зрівнятися з його вражаючою якістю збірки. Жоден інший конкурент не може запропонувати такий добре продуманий пакет за менші гроші. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Головна новина для Mercedes-Benz GLS в 2021 модельному році - додавання в лінійку нових версій Mercedes-AMG GLS 63 і Mercedes-Maybach GLS 600. Модель AMG - це високопродуктивний варіант. Maybach вражає рівнем розкоші в кожній деталі. 

Якщо вас зацікавили свіжі пропозиції цього року, варто купити новий Мерседес ГЛС. Якщо вибираєте базову версію, подивіться минулорічне авто.

Mercedes-Benz GLS або BMW X7

Як і GLS, BMW X7 - хороший вибір в класі великих елітних позашляховиків. Німецькі авто мають багато спільного: вражаючий інтер'єр, щедре оснащення функціями, достатньо місця в салоні і досить простору для багажу. Позашляховик від Mercedes виграє в параметрі маневреності, а також пропонує Maybach GLS 600, на який у BMW поки немає відповіді.

Mercedes-Benz GLS або Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE - це преміальний середньорозмірний позашляховик. З цієї причини він не такий просторий, як GLS. Проте обидва можуть вмістити сім чоловік, і GLE пропонує частину тих самих двигунів, що і GLS. Ще одна велика різниця між ними - вартість. Стартова ціна GLE нижча, ніж GLS, приблизно на $ 20 000.

Салон

Мерседес ГЛС в більшості комплектацій - це трирядний позашляховик. Салон розрахований на шість або сім чоловік. Все залежить від того, чи виберете ви капітанські крісла замість стандартного дивана другого ряду. Окремо знаходиться модель Maybach. Вона має всього два ряди сидінь, а весь комфорт і простір розраховані на чотирьох або п'ятьох людей.

Сидіння зручні і легко регулюються, а додаткові масажери допоможуть вам почувати себе комфортно після декількох годин за кермом. У кожному ряду достатньо місця для дорослих пасажирів, хоча в третьому менше висоти стелі. 

Усередині GLS відмінний за всіма параметрами. Красивий інтер'єр наповнений якісними матеріалами. Якщо запитати, як повинен виглядати салон шикарного позашляховика вищого рівня, відповіддю буде Mercedes-Benz GLS.

У цього Мерседес більш ніж достатньо вантажного простору для свого сегменту. У вас є 493 л багажника за умови вертикального положення всіх рядів, від 1209 л до 1379 л за другим рядом і максимум 2398 л з усіма складеними сидіннями.

Інформаційно-розважальна система Mercedes - диво й еталон для цього класу, навіть якщо її вивчення вимагає часу і зусиль. Зокрема, виділяється система навігації, а накладення доповненої реальності та покрокові інструкції на приладовій панелі й проекційному дисплеї - вагомі причини відмовитися від додатків на телефоні. Проте Apple CarPlay і Android Auto є стандартними. Всі три ряди мають порти USB-C, а перед підстаканниками знаходиться стандартна підставка для бездротової зарядки.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLS 2021 року

Технічні характеристики

У кожної моделі GLS свій двигун. Базова 450 поставляється з рядним шестициліндровим мотором з турбонаддувом потужністю 362 кінських сили. Модель 580 оснащена 483-сильним двигуном V8 з подвійним турбонаддувом. AMG GLS 63 і Maybach GLS 600 обладнані двоциліндровим V8, потужністю 603 і 550 кінських сил відповідно. Всі двигуни Мерседес ГЛС поєднуються з дев'ятиступеневою коробкою-автомат.

Навіть стандартна рядна шістка дає жваву динаміку, розганяючи великий автомобіль до 100 км/год за 6,2 секунди. Цієї цифри більш ніж достатньо для розкішного позашляховика з базовим двигуном. М'яка гібридна система силового агрегату покращує як продуктивність, так і ефективність, а також забезпечує надплавну подачу потужності. 

Витрата палива базового Mercedes-Benz GLS 450 становить 10.7 л/100 км. Це один з найнижчих показників в сегменті. Правда, з підйомом вгору по комплектаціях витрата закономірно зростає. 

Цей великий повнопривідний позашляховик поводиться впевнено на будь-яких дорогах. Не боїться GLS і бездоріжжя. Для цього є спеціальні функції: контроль спуску з пагорба та регульована висота посадки. Також представлений позашляховий пакет, але чи захочете ви місити бруд на такому люксовому авто?

Безпека

Автомобіль Mercedes-Benz GLS 2021 не проходив перевірку на безпеку в незалежних організаціях. Це звичайна ситуація для преміального сегменту.

Розміри і вага 

Розмір нового Mercedes GLS залежить від версії і оснащення. Стандартна модель має довжину 5.27 м, варіант Майбах - 5.21 м. Споряджена маса становить від 2479 кг до 2630 кг.

Можливі комплектації 

Mercedes-Benz пропонує GLS 2021 року в чотирьох комплектаціях: GLS 450, GLS 580, AMG GLS 63 та ультрарозкішний версії Maybach GLS 600.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus LS 2021
Купити новий автомобіль Лексус ЛС 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Форд Ескейп 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Escape 2021