Огляд Audi A3 2023: компактний і стильний

20 жовтня 2022

A3 - найменший із преміальних автомобілів Audi. Але компактний розмір не означає, що виробник економить на стилі, якості або технологіях. Люксовий Audi A3 2023 гарантує комфорт у повсякденних поїздках та порцію драйву, коли це знадобиться. Додає привабливості вибір із трьох надійних двигунів, зручні в обох рядах рядах сидіння та проста інформаційно-розважальна система. Істотний недолік – невеликий багажник. Audi A3 2023 однозначно заслуговує на увагу, але чи вартує вона ваших грошей? Дізнайтесь більше про модель з огляду!

Вибрати нову Audi A3 2023 в каталозі Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • світлодіодні фари з денними ходовими вогнями додано до стандартної комплектації,
  • бездротова зарядка смартфона стала доступною,
  • комплектація Prestige знята з виробництва.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте висококласний невеликий седан, варто купити Audi А3. Крім довгого списку переваг, він має стартову ціну нижче середньої (від 34 900$) і є чудовим вибором у розкішному класі. Дізнатись про реальний досвід володіння допоможуть відгуки про Audi A3.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Незважаючи на те, що Audi A3 лише дебютував як нове покоління у 2022 році, він отримує низку оновлень для наступного модельного року. До покращення відносяться повністю світлодіодні фари та дверні підлокітники зі шкірозамінника. Починаючи з комплектації Premium Plus, салон оснащується світлодіодним освітленням, а також доступна вставка із дрібнозернистої берези кольору сірого агату. На запит ви можете додати адаптивний круїз-контроль після покупки. У пакет Convenience Package додано підставку для бездротової зарядки телефону, а в пакет Black Optic Sport тепер входять 18-дюймові колеса з 5 Y-подібними спицями та двоколірним оздобленням. Якщо гаманець дозволяє, є сенс купити нову Audi А3. 

Audi A3 або Audi A4

І Audi A4, і Audi A3 можуть похвалитися приємною динамікою водіння, потужними двигунами, безліччю технологій та простими інформаційно-розважальними системами. Ці моделі відрізняються ціною та внутрішнім простором. Для тих, хто шукає більше місця для пасажирів та вантажу, слід розглянути A4. Покупці, яких більше турбує вартість, захочуть зупинитися на A3.

Audi A3 або BMW 3 серії

BMW 3-ї серії - це компактний автомобіль класу люкс, орієнтований на продуктивність, з потужнішою лінійкою двигунів. 3-я серія пропонує до 503 кінських сил проти 401 кінської сили A3 і відточеної керованістю. Як і Audi, BMW забезпечує плавність ходу на більшості дорожніх покриттів. Водночас базова ціна A3 у поєднанні з набором доступних функцій дає йому перевагу перед 3 серією. 

Салон

Audi A3 2022 - це чотиридверний автомобіль з двома сидіннями спереду і, можливо, трьома ззаду. "Можливо", тому що розмістити п'ять осіб в A3 може бути проблемою. 

На вибір пропонується три рівні оформлення інтер'єру: Premium, Premium Plus та Prestige. Незалежно від того, яку версію Ауді A3 ви виберете, отримаєте якісний шкіряний салон.

 

A3 — один із найменших автомобілів у своєму класі, що відображається як на пасажирському просторі, так і на вантажному об'ємі. Стандартний седан пропонує багажник на 308 л, специфікації S3 та RS3 – 235 л.

A3 оснащений найновішими автомобільними технологіями Audi. Інформаційно-розважальна система з 10,1-дюймовим сенсорним екраном входить у стандартну комплектацію всіх версій і працює відмінно. Нова MMI Audi інтуїтивно зрозуміла і підтримує бездротовий зв'язок Apple CarPlay та Android Auto. 10,25-дюймовий кластер цифрових датчиків є стандартним, але ви можете перейти на 12,3-дюймову віртуальну кабіну Audi Virtual Cockpit за допомогою додаткового технологічного пакету із моделі середнього рівня або вибрати топову версію, для якої він є стандартним. Він має три макети дизайну, повнокольорову карту зі знімками Google Earth та інші корисні функції. Навігація є додатковою опцією в комплекті з 3D-аудіосистемою Bang & Olufsen з 15 динаміками, яка може бути встановлена ​​в Premium Plus і входить до стандартної комплектації Prestige.

Відео тест-драйв Audi A3 2023 року

Технічні характеристики

У A3 2023 року є три потужні двигуни на вибір. Базовий 201-сильний турбований чотирициліндровий має достатню потужність для руху на будь-якій швидкості. Крім того, він оснащений системою м'якого гібрида, що покращує прискорення. 

Audi A3 у версіях S3 та RS3 має характеристики високопродуктивного спортивного авто. S3 поставляється з 306-сильним турбодвигуном, який дозволяє йому розганятися з нуля до 60 миль на годину за 4,5 секунди. RS3 оснащений п'ятициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 401 к.с. та розганяється до сотні за 3,6 секунди. 

Семиступінчаста автоматична коробка передач з плавним перемиканням та подвійним зчепленням працює в парі з кожним двигуном.

A3 стандартно поставляється з переднім приводом, а також доступний повний привід Quattro.
 

 Характеристики Audi A3 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,2 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   7,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

 

Безпека

A3 доступна з повним набором допоміжних засобів для водія та функцій безпеки. У кожному авто є контроль тяги та стійкості, ABS, камера заднього виду та десять подушок безпеки. В залежності від комплектації водій отримує набір асистентів: попередження про вихід зі смуги руху, допомогу при ввімкнені дальнього світла, адаптивний круїз-контроль, який також передбачає центрування смуги руху та втручання у кермування. Топові версії оснащені системою допомоги під час паркування, автоматичним затемненням бічних дзеркал та дзеркал заднього виду, проекційним дисплеєм.

Розміри та вага 

  • Колісна база – 263 см,
  • Довжина – 450 см,
  • Ширина – 182 см,
  • Висота – 143 см.

Споряджений Ауді А3 важить від 1510 кг до 1655 кг.

Можливі комплектації 

Ауді випускає А3 2023 випускається в трьох варіантах: A3, S3 і RS3. Для A3 доступні дві комплектації – Premium та Premium Plus, а для S3 доступні три комплектації – Premium, Premium Plus та Prestige. RS3 випускається лише в одній комплектації.

Ціна Audi A3 починається з 34 900$.

 

Попередній огляд Огляд Volvo XC60 2023: вишуканий крейсер
Вибрати позашляховик Вольво XC60 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий кросовер Chevrolet Bolt EUV 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Chevrolet Bolt EUV 2023: огляд авто