Огляд Audi A7 2023: вишуканий і практичний

24 листопада 2023

Audi A7 - великий преміальний автомобіль в кузові спортбек. Модель вдало поєднує витончену поїздку та потужність, шикарний просторий салон з бездоганною якістю виконання та практичний багажник. Audi A7 2023 є одним з кращих серед великих люксових седанів. Проте є кілька недоліків, про які варто знати потенційним покупцям. 

Вибрати автомобіль Ауді А7 2023 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2023 році

  • Адаптивний круїз-контроль і система підтримки смуги руху стали стандартними.
  • Моделі Prestige отримали дистанційну допомогу під час паркування.
  • Версія плагін-гібриду недоступна в 2023 році.

Кому варто купити?

A7 - це дуже універсальний варіант. Він виглядає дуже елегантно та пропонує стільки ж вантажного простору, скільки є в невеликого кросовера. Плавна робота двигунів та бездоганне налаштування підвіски перетворюють поїздку в розкішний круїз. Для тих, хто хоче більше драйву, доступні версії S7 і RS7, котрі забезпечують спортивні відчуття.

Купити А7 можна від $70 200.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Цьогоріч Audi додала Ауді А7 опціональну систему допомоги під час паркування та припинила випуск плагін-гібридної версії.

Audi A7 або Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS відстає від пропозиції Audi в декількох параметрах. A7 має набагато більше вантажного простору та просторіший другий ряд, а також пропонує два варіанти продуктивних моделей. CLS доступний лише в одній комплектації з двигуном, подібним до базового A7. Обидва ці автомобілі мають люксові інтер’єри, але Mercedes коштує дорожче.

Audi A7 або Audi A6

Audi A6 - люксовий середньорозмірний седан, який може бути  альтернативою A7. Стартова ціна A6 приблизно на $13 000 нижча, ніж A7, але під капотом буде достатньо потужний 261-сильний двигун. Стандартний силовий агрегат A7 потужністю 335 кінських сил доступний для A6, тоді як S6 і RS6 мають ті самі двигуни, що й їхні аналоги S7 і RS7. Обидві Audi також мають однакову інформаційно-розважальну систему, вишуканий салон і просторі другі ряди. Переваги A7 - це жвавіше керування та більший вантажний відсік. 

Audi A7 або BMW 8 Series Gran Coupe

Незважаючи на назву, BMW 8 Series Gran Coupe — це чотиридверний седан, який є одним із найближчих конкурентів A7 за характером. 8 серія Gran Coupe коштує дорожче за новий Audi A7. До того ж, у авто від БМВ немає стандартного повного приводу і такого просторого вантажного відділення, як у суперника. Водночас люксові моделі пропонують однакове загальне поєднання функцій, технологій і розкоші.

Audi A7 або Volvo S90

Найбільший седан Volvo не такий стильний, як A7, але традиційна форма седана означає, що S90 пропонує більше внутрішнього простору, ніж його німецький конкурент. Вольво також коштує дешевше, але має аналогічне стандартне обладнання. У той час як Audi відмовилася від плагін-гібрида, Volvo все ще пропонує S90 у версії PHEV. 

Салон

A7 - це чотиридверний п’ятимісний розкішний автомобіль. Обидва ряди гарантують простір та комфорт. 

Кожен елемент інтер'єру Audi A7, від сидінь до приладової панелі та дверей, вкритий дорогим матеріалом. Виробник пропонує безліч варіантів обшивки, декоративних швів та вставок з натурального дерева.

Вишуканий стиль салону відмінно доповнюють технологічні рішення. Великі екрани і кнопки продумано скомпоновані. Водночас інформаційно-розважальна система з подвійним екраном, яка, хоч і робить салон високотехнологічним, може розчаровувати. Чому? Надто багато сенсорного керування, яке часто відволікає в процесі водіння. 

 

Мультимедіа складається з стандартного 10,1-дюймового сенсорного екрану у поєднанні з 8,6-дюймовим дисплеєм для керування кондиціонером. 12,3-дюймовий цифровий блок приладів Audi Virtual Cockpit також є стандартним, як і Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa та вбудована навігація. 

Ауді А7 2023 року - найпрактичніша серед конкурентів з точки зору вантажного простору. Спортбек пропонує 708 л простору в багажнику. Великий отвір люка дозволяє легко завантажувати габаритні речі.

Технічні характеристики

Лінійка двигунів Audi A7 дозволяє вибрати потрібні характеристики. Для комплектації доступні:

  • V6 з турбонаддувом потужністю 335 кінських сил (стандарт),
  • твін-турбо V6 на 444 к.с. (модель S7),
  • твін-турбо V8 потужністю 591 кінських сил (RS 7).

Семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням завжди знаходить правильну передачу.

Час розгону базової Ауді А7 до 100 км/год - 5,2 секунди. Версія S7 розганяється всього за 4,5 секунди, RS7 - за 3,5 секунди. 

Витрата пального Audi A7 залежить від комплектації:

  • 9,8 л/100 км - базова модель,
  • 10,7 л/100 км -  модель S7,
  • 13,8 л/100 км - модель RS7.
     
 Характеристики Audi A7 2023 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,2 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   9,8 л/100 км  
 Об'єм паливного бака   73 л  

Безпека

Дивлячись на зміст функцій, цього року Audi додає стандартний адаптивний круїз-контроль і систему підтримки смуги руху; автоматичне екстрене гальмування та автоматичне дальнє світло також включені в базову модель. Якщо ви виберете один із дорожчих рівнів комплектації, ви отримаєте попередження про перехресний рух ззаду та збоку та розпізнавання дорожніх знаків.

Розміри та вага

  • Колісна база - 292 см,
  • Довжина - 496 см,
  • Ширина - 190 см,
  • Висота - 142 см.

Споряджена вага Ауді А7 2023 коливається від 1965 кг до 2240 кг.

Можливі комплектації

Audi попронує купити A7 2023 в версіях A7, S7 і RS7. Моделі Ауді A7 і S7 доступні в комплектаціях Premium, Premium Plus і Prestige. Версія RS7 має лише одну специфікацію. 

Попередній огляд Огляд BMW 8 Series 2023: спортивний та елегантний
Підібрати БМВ 8 серії 2023 на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик Вольво XC90 2023 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Volvo XC90 2023: стиль та безпека