Огляд Audi A8 2022: вишуканий стиль

19 липня 2022

Нова Audi A8 - це вдале поєднання вишуканого стилю, передових технологій та люксового комфорту. Седан привертає увагу та підкреслює статус. Але є параметри, в яких Audi А8 явно поступається конкурентам. Бажаєте дізнатися більше? Читайте наш огляд!

Вибрати на автобазарі новий седан Ауді А8 2022

Нове у 2022 році

  • Оновлений зовнішній дизайн,
  • Моделі V8 та плагін-гібриди виключені з модельного ряду,
  • Додано нове бездротове підключення для Android Auto.

Кому варто купити?

A8 - чудовий вибір для тих, хто шукає першокласний інтер'єр і безліч стандартних функцій, але не готовий витратитися на Mercedes-Benz S-класу. Нова Ауді А8 коштує приблизно на 25 000$ дешевше за свого конкурента від Мерседес.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи б/в авто? 

Флагманський седан Audi у 2022 році отримає нову решітку радіатора, перероблені передній та задній бампери, змінені елементи зовнішнього освітлення та свіжий дизайн коліс. У салоні нової Audi А8 з'явився бездротовий

Android Auto, задні розважальні дисплеї стали опціональними, а також додалося кілька варіантів оформлення інтер'єру. 

Безперечно, актуальна модель виглядає ефектно і свіжо на тлі минулорічної. Але з лінійки нової Audi А8 2-22 зникли версії 60 TFSI з двигуном V8 і гібрид 60 TFSI. Тому, є сенс подивитися пропозиції на автобазарі – там ширший вибір комплектацій. 

Audi A8 або Mercedes-Benz S-класу

Audi A8 обійдеться вам дешевше ніж Mercedes-Benz S-Class, але є одне “але”. S-Class випереджає A8 майже за всіма параметрами. У седана від Мерседес, мабуть, найвишуканіший салон у класі. Він пропонує потужніший базовий двигун, місткіший багажник. Хоча якість A8 не викликає претензій, загалом S-клас – найкращий вибір. 

Audi A8 або BMW 7 серії

A8 і BMW 7-ї серії у чомусь схожі: у обох солідний, діловий інтер'єр, просторі салони та однакові стартові ціни. Водночас нова Audi A8 перевершує 7-ю серію за якістю салону. Натомість седан 7-ї серії дає більше драйву під час водіння, а також пропонує потужні опціональні двигуни. Що вибрати? Залежить від ваших пріоритетів та особистих вимог до люксового авто.

Салон

Покупці розкішних автомобілів мають право багато чого очікувати від їх придбання, особливо коли ціна перевищує 100 000 $. A8 виправдовує очікування та вражає потенційних власників винятковою якістю збірки. Інтер'єр седану оформлений м'якою шкірою, а декоративні елементи з натурального дерева підвищують рівень розкоші. Так, салон Audi A8 2022 не найфутуристичніший, але він стильний і якісний.

 

 

У просторому седані поміститися п'ять осіб. З доступним пакетом можна вибрати двомісний задній ряд.
Передні сидіння масивні, зручні, з підігрівом та вентиляцією, легко налаштовуються. Доступна функція масажу.
Задній ряд пропонує безліч зручностей класу "суперлюкс": від підігріву ніг до масажу.

Якщо салон Audi А8 не страждає від нестачі простору, то місткість багажника здається досить скромною для великого розкішного седана – лише 368 л.

Чудова 12,3-дюймова панель приладів Audi Virtual Cockpit є стандартною, як і 10,1-дюймовий верхній і 8,6-дюймовий нижній тактильні центральні екрани з системою MMI Touch Response. Для аудіосистеми передбачена самотня ручка налаштування гучності, оскільки більшість функцій керуються через сенсорні екрани. Спочатку це може нервувати, але система швидко реагує на команди і легко налаштовується (дозволяє власникам вибирати свої виділені кнопки на нижньому екрані).

Спереду є два USB-порти з можливістю передачі даних та заряджання. Інтеграція телефону з Android Auto та Apple CarPlay є стандартною.

Відео тест-драйв Audi A8 2022 року

Технічні характеристики 

У 2022 році A8 доступний з двома варіантами двигунів: 335-сильним V6 з турбонаддувом, який доповнюється 48-вольтовою гібридною системою, та 563-сильним V8 з подвійним турбонаддувом. Хоча базовий V6 забезпечує достатню потужність, V8 пропонує більш захоплюючі враження від водіння. Обидві версії Audi A8 оснащені 8-швидкісною АКПП.

За даними виробника, базовий A8 може розігнатися з 0 до 100 км/год на годину приблизно за 5,6 секунд, а S8 - за 3,8 секунд.

Обидві версії Ауді A8 стандартно поставляються з повним приводом. Також доступне керування всіма колесами для кращої маневреності в обмеженому просторі.

Витрата палива A8 2022 у базовій версії складає в середньому 9,8 л/100 км. Автомобіль у комплектації S8 з двигуном V8 витрачає 12,4 л/100 км.

 Характеристики Audi A8 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,6 с 
 Максимальна швидкість   205 км/год 
 Середня витрата палива   9,8 л/100 км
 Об'єм паливного бака   82 л 

 

Безпека 

В A8 використовуються самі технології допомоги водієві, що і в інших седанах високого класу. Оснащений пакетом Traffic Jam Assist, авто допоможе вам із прискоренням та гальмуванням у щільному потоці, але ваші руки не зможуть відірватися від керма більш ніж на кілька секунд. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 312 см,
  • Довжина – 530 см,
  • Ширина – 194 см,
  • Висота – 148 см.

Споряджена маса седана А8 становить 2265 кг. 

Можливі комплектації 

Купити нову Audi A8 2022 року можна у двох специфікаціях: базовій 55 TFSI та орієнтованій на продуктивність S8. Обидві моделі поставляються з повним приводом та восьмиступінчастою АКПП. Ціна седана починається з 86 500$ і зростає разом з додаванням опцій та пакетів функцій.

Попередній огляд Огляд Nissan Altima 2022: економний та практичний
Знайти седан Ніссан Альтіма 2022 на автобазарі Automoto.ua
Вибрати нову Тойота Королла Гібрид 2022 на автобазарі Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Toyota Corolla Hybrid 2022: вибір раціоналістів