Огляд Audi Q3 2023: компактний та комфортний

14 грудня 2022

Якщо ви зменшите Q8 наполовину, отримаєте Q3. Це означає, що він пропонує такі ж манери поведінки на дорозі та внутрішню атмосферу, що й більші моделі з Audi. Ауді Ку3 отримав добре продуманий та красивий інтер'єр, а також безліч стандартних технологій та асистентів водія. Він також стандартно поставляється з системою повного приводу Audi Quattro і доступний з “бадьорим” чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом. Загалом Q3 - універсальний невеликий розкішний кросовер, який має деякі "але".

Вибрати новий кросовер Ауді Ку3 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Повністю світлодіодні фари входять до стандартної комплектації.
  • Представлені нові 19-дюймові та 20-дюймові колісні диски.
  • Опціональний зарядний пристрій для бездротового телефону замінює попередню версію.
  • Доступна аудіосистема преміум-класу Sonos із 15 динаміками.

Кому варто купити?

Audi Q3 - хороший вибір, якщо вам потрібен багатофункціональний, високотехнологічний і висококласний преміальний кросовер, в якому комфорт важливіший за продуктивність. Ціна Audi Q3 2023 починається з 36 400$.

Нове чи вживане авто?

Всі моделі Q3 одержують стандартні світлодіодні фари для моделі 2023 року. Опціональний майданчик для бездротової зарядки смартфона був перероблений, але залишився на своєму звичайному місці на центральній консолі. Три нові дизайни коліс прикрашають зовнішній вигляд Q3, а пакет Black Optic тепер доступний для моделі Premium 40. Технічні характеристики Audi Q3 2023 не змінилися. Модель представляє друге покоління, яке існує з 2019 року. 

Дивіться також каталоги:

Відсутність механічних оновлень може стати вагомою причиною купити Audi Ку3 минулих років випуску.

Audi Q3 або BMW X1

Якщо ви шукаєте спортивний люксовий субкомпактний позашляховик, BMW X1 є одним із найкращих варіантів на ринку. Він швидше прискорюється і маневреніше керується, ніж Q3, а також забезпечує набагато місткіший вантажний відсік. На додачу Х1 витрачає значно менше палива. Усередині БМВ виглядає не так преміально, ніж Audi, та його ходові якості досить жорсткі. А втім, X1 - чудовий автомобіль для тих, хто хоче залишитися максимально задоволеним купівлею розкішного компактного кросовера.

Audi Q3 або Volvo XC40

Як і у Q3, у Volvo XC40 комфорт переважає над продуктивністю. Volvo має один з найбільш висококласних салонів у сегменті та багато місця для пасажирів в обох рядах. XC40 також пропонує два потужні варіанти трансмісії. Причинами купити новий Audi Ку3 можуть бути інтуїтивно зрозуміліша інформаційно-розважальна система і більше місця для багажу за другим рядом. І все ж Volvo є сильним конкурентом у цьому класі та чудовою альтернативою Q3.

Салон

Audi Q3 2023 вміщує до п'яти осіб у два ряди. Передні сидіння забезпечують комфорт та підтримку, а також достатньо простору. Задній ряд виявиться тісним для дорослих, але у класі субкомпактних позашляховиків це не рідкість. Зате заднє сидіння може зсуватися вперед і назад, що робить Q3 універсальнішим, ніж багато позашляховиків такого розміру. Пасажири можуть регулювати кут нахилу спинки, що додає зручності Ку3.

Одна з "фішок" автомобілів Ауді - елегантні комфортні інтер'єри, в яких немає нічого зайвого. Салон Audi Q3 не став винятком. Компонування та матеріали в інтер'єрі кросовера справді чудові, а шкіряна обшивка є стандартною навіть у моделі початкового рівня.

 

 

У Q3 достатньо місця для багажу за мірками сегмента, але ряд конкурентів пропонують більше. За другим рядом знаходиться 530 л вантажного простору, а зі складеними сидіннями другого ряду – 1359 л. Поліпшують ситуацію плоску підлогу багажника та невеликі відсіки з боків для зберігання сумок, а також захисна шторка, яку можна зняти, щоб звільнити більше місця.

Audi оснащує більшість моделей Q3 інформаційно-розважальною системою MMI з 8,8-дюймовим сенсорним екраном, що підтримує Apple CarPlay та Android Auto. Також доступний великий 10,1-дюймовий дисплей сенсорний з тим же інтерфейсом. Мультимедіа проста та зручна у використанні завдяки великим значкам та тактильному зворотному зв'язку. Однак низьке розташування монітора на панелі приладів може відволікати. Топові опції включають супутникове радіо SiriusXM, бездротову зарядку та стереосистему Sonos потужністю 680 Вт із 15 динаміками.

Відео тест-драйв Audi Q3 2023 року

Технічні характеристики

Нова Audi Q3 стандартно поставляється з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 184 л. Доступна 228-сильна турбочетвірка. Базовий двигун цілком підходить щоденних поїздок, проте 228-сильний варіант пропонує швидше прискорення і більше задоволення від водіння.

Audi Q3 демонструє економні витрати палива як для розкішного субкомпактного позашляховика:

  • 8,7 л/100 км моделі з 184-сильним двигуном,
  • 9,8 л/100 км моделі з 228-сильним мотором.
     
 Характеристики Audi Q3 
 Потужність   184 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,6 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   8,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

Усі Q3 стандартно поставляються з шістьма подушками безпеки та опцією додаткового захисту у вигляді бічних аербегів для заднього пасажира. Стандартна система безпеки включає круїз-контроль, датчики світла/дощу, світлодіодні зовнішні ліхтарі та задні протитуманні фари, систему допомоги управління дальнім світлом, виявлення пішоходів, камеру заднього виду і попередження про вихід зі смуги руху. 

Розміри і вага

  • Колісна база – 267 см,
  • Довжина – 448 см,
  • Ширина – 185 см,
  • Висота – 163 см.

Споряджена маса кросовера коливається від 1769 до 1776 кг.

Можливі комплектації 

Ауді Ку 2023 випускається в двох комплектаціях: Premium і Premium Plus. Обидві моделі стандартно поставляються із 184-сильним двигуном із турбонаддувом, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та повним приводом. Ви можете отримати 228-сильну версію турбочетвірки у будь-якій комплектації.

Попередній огляд Огляд Lexus IS 2023: спортивний характер
Вибрати новий Лексус ІС 2023 на Automoto.ua
Вибрати нову Тойота Камрі 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Toyota Camry 2023: легендарний седан