Огляд Audi Q3 2024: оптимальний баланс

21 лютого 2024

Q3 — переконливий конкурент в гіпернасиченому сегменті люксових субкомпактних позашляховиків. Audi вміло поєднує витончений стиль з просторим і високотехнологічним салоном. Це дійсно комфортабельний кросовер з щедрою стандартною комплектацією. Хоча Audi Q3 2024 — не спортивний автомобіль, але це компенсують його численні переваги.

Шукати кросовер Ауді Ку3 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Функції адаптивного круїз-контролю та центрування смуги стають стандартними

Кому варто купити?

На Q3 варто звернути увагу покупцям, для яких комфорт важливіший, ніж продуктивність. Якщо ви шукаєте кросовер для щоденних поїздок з  високотехнологічним елітним інтер’єром та невисокою витратою пального, придивіться до цією маленької Audi.

Купити новий Ауді Ку3 2024 року можна від $37 000.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Головна зміна в Ауді Ку3 2024 року — це додавання адаптивного круїз-контролю у стандартне обладнання. Технічні параметри та вигляд залишаються без змін. Загалом, це автомобіль, який представляє другу генерацію та продається з 2019 року.

Перегляньте відгуки про Ауді Ку3, якщо вибираєте варіант з пробігом. 

Audi Q3 або Mercedes-Benz GLA

Audi Q3 та Mercedes-Benz GLA мають багато схожих переваг:  економну витрату пального, досить низьку початкову ціну та пристойний комфорт у салоні. Mercedes перевершує Audi, коли йдеться про вантажний простір, керованість і продуктивність, але в іншому ці преміальні субкомпактні позашляховики дуже подібні. Вибір, ймовірно, буде залежати від особистих вподобань.

Audi Q3 або BMW X1

Якщо спортивна продуктивність є пріоритетом, BMW X1 легко перемагає Q3. Він швидший і драйвовіший, а також має більшу вантажну площу, ніж Q3. Зауважте, що широкі можливості налаштувань BMW можуть додати тисячі доларів до базової роздрібної ціни. З огляду на це, Q3 стане кращим вибором, якщо бюджет на купівлю авто обмежений.

Салон

Салон Audi Q3 розрахований на п’ять осіб. Передні сидіння пропонують достатньо місця, а на задньому ряду дорослим, швидше за все, буде тісно. Варто зауважити, що компактні розміри Q3 і лінія даху в стилі фастбек значно зменшують доступний простір всередині, порівняно з іншими SUV. 

Інтер’єр 2024 Q3 виглядає та відчувається висококласним. Враження від салону не псує навіть те, що ви знайдете кілька елементів з твердого пластику. В цілому, кабіна технологічна, стильна і комфортна.

Ауді пропонує купити Ку3 зі шкіряним салоном у всіх версіях. Стандартними також є тканинне оздоблення стелі, чорна панель приладів і килимове покриття, підлокітники з оздобленням шкірозамінником, кермо з оздобленням шкірою/алюмінієм. У всіх комплектаціях доступний вибір між кольорами інтер’єру Black, Okapi Brown і Pearl Beige.

Специфікації 45 із потужнішим двигуном поставляються з пакетом S line, який додає алюмінієві пороги з підсвічуванням. Пакет Black Optic Sport передбачає передні спортивні сидіння зі шкіри з декоративними швами.

 

Усі версії Audi Q3 2024 року стандартно оснащені 10,3-дюймовою цифровою панеллю приладів, 8,8-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay, Android Auto та аудіосистемою з 10 динаміками. 

Вибір технологічного пакета збільшує розмір дисплея приладів до 12,3 дюйма та оновлює сенсорний екран до 10,1-дюймового пристрою з вбудованою навігацією. До списку покращень входять Amazon Alexa, бездротовий Apple CarPlay і високоякісні динаміки Sonos. Пакет “Комфорт” передбачає сигналізацію з датчиком руху, безключовий доступ з електроприводом задніх дверей, дзеркала з автоматичним затемненням, світлодіодне навколишнє освітлення та пам’ять налаштувань водійського сидіння. 

Багажник Ку3 розрахований на:

  • 671 л — за спинками сидінь другого ряду,
  • 1359 л — зі складеними сидіннями другого ряду.

В кабіні ви отримуєте два підсклянники зі зручним слотом для смартфона між ними, дверні кишені, трохи простору під сидінням переднього пасажира та центральний ящик для зберігання з кришкою. Задні пасажири мають власні дверні кишені, два підстаканники, зручні контейнери для сміття з обох боків заднього сидіння та сітку на спинку переднього сидіння.

Відео тест-драйв Audi Q3 2024 року

Технічні характеристики

Під капотом усіх версій Q3 знаходиться однаковий 2,0-літровий чотирициліндровий двигун EA888 з турбонаддувом, але з різними налаштуваннями вихідної потужності:

  • 184 к.с. — для 40 моделей TFSI,
  • 228 к.с. — для 45 варіантів TFSI. 

Виробник оснащує 2024 Q3 восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач в поєднанні з системою Audi quattro AWD.

Показники витрати пального кросовера:

  • 9,3 л/100 км — з 184-сильним двигуном,
  • 9,8 л/100 км — з 228-сильним двигуном.

Завдяки системі повного приводу Audi Quattro в стандартній комплектації та дорожньому просвіту 20 см, Q3 проїде за межами асфальтованих доріг. Однак це міський кросовер, який не призначений для хардкорного катання бездоріжжям. 

Можна дорікнути Ку3 в тому, що йому бракує гострого проходження поворотів та інших елементів спортивного характеру. Однак від цілком компенсує це плавною та комфортною поїздкою.
 

 Характеристики Audi Q3 2024 
 Потужність   184 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,6 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата пального   9,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

Безпека

Audi оснащує Q3 набором стандартних технологій допомоги водієві серед яких адаптивний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування вперед та назад, моніторинг сліпих зон, попередження про боковий поперечний рух і автоматичне дальнє світло. Система підтримки смуги руху та камера огляду на 360 градусів входять в комплектацію моделі Premium Plus.

Розміри та вага

  • Колісна база – 267 см,
  • Довжина – 448 см,
  • Ширина – 185 см,
  • Висота – 163 см.

Споряджена маса авто 1769—1776 кг.

Можливі комплектації

У 2024 році Ауді Ку3 доступна в комплектаціях Premium і Premium Plus. Покращити кросовер можна за допомогою пакетів опцій “Black Optic”, “Технологічний” та “Комфорт”.

Попередній огляд Огляд Dodge Durango 2024: максимальна потужність
Вибрати позашляховик Додж Дюранго 2024 року випуску на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик Форд Експедішн 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Ford Expedition 2024: потужність та впевненість