Огляд Audi Q7 2023: елегантний і сімейний

18 липня 2023

Audi Q7 2023 - один з кращих варіантів в сегменті трирядних преміальних позашляховиків. Елегантний та якісний салон, маневрена та плавна поїздка, лінійка потужних двигунів… список переваг моделі можна продовжувати. Та не обійдеться і без недоліків у вигляді тісного третього ряду, мінімального вантажного простору за ним та не надто економних двигунів. Чи змінить ситуацію оновлення Ауді Q7 у 2023 році?

Вибрати нову модель Ауді Q7 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Більше потужності для базового двигуна
  • Оновлений список стандартних і доступних опцій

Кому варто купити?

Чи варто вам купити нову Ауді Q7 2023? Так, якщо шукаєте автомобіль для великої родини. Усі, хто знаходяться на борту, будуть задоволені якістю та розкішшю інтер'єру, а також безліччю актуальних технологій. “Сімейний” статус оснований на комфорній, тихій та спокійній поїздці. Попри це Audi Q7 залишається маневреним у поворотах та досить драйвовим в кермуванні. Він буде ідеальним у всіх ситуаціях, крім відвертого бездоріжжя.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Q7 отримає новий базовий двигун: 261-сильну турбочервітку. Цей мотор на 13 “конячок” потужніший та трохи економніший, ніж його попередник. Також виробник вніс зміни в набори пакетів опцій.

Актуальна модель Audi Q7 існує з 2017 року (друге покоління) та пережила оновлення в 2020. Тож, якщо хочете розглянути вживаний позашляховик, асортимент порадує. 

Audi Q7 або Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE — це розкішний середньорозмірний позашляховик з високотехнологічним дизайном інтер’єру та найсучаснішими асистентами водія. Додайте до цього багато пасажирського та вантажного простору, вишукану якість поїздки, вражаючі потужністю опціональні двигуни та приємну порцію спортивності. Q7 пропонує лаконічний і стильний водночас інтер’єр, але менше вантажного простору, ніж GLE. Проте Audi має стандартний третій ряд сидінь, який в GLE є опціональним. Якщо ж для вас не актуальне постійне перевезення пасажирів на третьому ряді, варто розглянути Мерседес GLE.

Audi Q7 або BMW X5

Як і Q7, BMW X5 має стриманий, але розкішний салон, добре налаштовану керованість, зручні сидіння в першому та другому рядах і багато стандартних технологій. X5 перевершує Q7 в параметрі вантажного простору. Позашляховик від Audi пропонує трохи плавніший хід, ніж BMW, а також стандартні сидіння третього ряду. Так, X5 можна вибрати у семимісному компонуванні, але останні крісла не забезпечують багато місця, і їх краще залишити для дітей.

Салон

Позашляховик Q7 вміщує сім осіб у три ряди. Сидіння першого та другого рядів дуже зручні, з достатнім простором для більшості дорослих. Третій ряд тісний і найкраще підходить для дітей.

Елегантний і мінімалістичний салон Audi Q7 2023 наповнений преміальними матеріалами, а якість збірки є однією з найкращих у сегменті. Що ж, це справжній преміальний клас.

 

Високотехнологічна інформаційно-розважальна система Q7 об'єднує два сенсорні екрани на центральній панелі. Мультимедіа в цілому працює добре, забезпечує чітку графіку, швидкі відповіді та інтуїтивно зрозуміле меню. Обидва дисплеї пропонують тактильний зворотній зв’язок у відповідь на дотик. Однак, під час водіння проявляються недоліки системи, адже водієві доведеться відводити погляд від дороги, щоб знайти потрібні опції. Усі рівні комплектації стандартно оснащені передніми та задніми USB-портами для зарядки, навігацією, радіо SiriusXM, потоковим передаванням Bluetooth, а також інтеграцією Apple CarPlay та Android Auto. 

За усіма сімома сидіннями Audi Q7 може вмістити до 295 літрів вантажу. Крайні задні крісла опускаються врівень з підлогою, щоб відкрити багажник об’ємом 865 літрів у п’ятимісному режимі. Середній ряд також рівно опускається на підлогу для зручного перевезення великогабаритних речей. 

Відео тест-драйв Audi Q7 2023 року

Технічні характеристики

Лінійка двигунів Audi Q7 після рестайлингу 2023 року складається з:

  • 2,0-літрового 261-сильного чотирициліндрового із турбонаддувом у моделі 45 TFSI,
  • 3,0-літрового 335-сильного шестициліндрового з турбонаддувом у специфікації 55 TFSI,
  • 4,0-літрового 500-сильного V8 з твін-турбо у версії SQ7.

Усі силові установки поєднуються з автоматом-восьмиступкою Tiptronic та повним приводом quattro.

Середня витрата пального Q7:

  • 10,6 л/100 км з базовим 2-літровим двигуном,
  • 11,7 л/100 км з опціональним 3-літровим мотором,
  • 13,8 л/100 км з V8 у моделі SQ7. 

Нова модель Audi Q7 2023 вдало поєднує впевнене кермування та преміальний комфорт. Кермо добре зважене, а нахил кузова залишається під контролем у поворотах. Поїздка залишається плавною та затишною завдяки підвісці, яка поглинає більшість нерівностей, та зведених до мінімуму шумів вітру та дороги.
 

 Характеристики Audi Q7 2023 
 Потужність   261 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,7 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   10,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   85 л 

 

Безпека

Audi Q7 отримав максимальну п’ятизіркову оцінку в краш-тестах Euro NCAP. І це цілком логічно з огляду на стандартний комплект безпеки. Багато аергебів, серед яких шторки безпеки для голови, кріплення Isofix для другого і третього рядів, система контролю тиску в шинах, автоматичне екстрене гальмування, розпізнавання дорожніх знаків, попередження про виїзд зі смуги руху. Зробити поїздки максимально комфортними та безпечними допоможуть круїз-контроль, три дзеркала заднього виду з автоматичним затемненням, склоочисники з датчиком дощу, Audi side assist із попередженням про поперечний рух ззаду, камера заднього виду, попередження про виїзд автомобіля, автоматичне дальнє світло, система камер верхнього огляду, адаптивний круїз-контроль із помічником у заторах і помічником утримання в смузі руху, а також проекційний дисплей.

Розміри та вага

  • Колісна база - 299 см,
  • Довжина - 506 см,
  • Ширина - 197 см,
  • Висота - 174 см.

Споряджена вага позашляховика коливається від 2185 до 2400 кг.

Можливі комплектації

Audi Q7 2023 випускається в трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Для позашляховика доступні три варіанти двигуна, але не кожен з них поєднується з будь-яким рівнем оздоблення салону.

 

Попередній огляд Огляд BMW X7 2023: справжній характер
Вибрати новий позашляховик БМВ Х7 2023 року на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Шевроле Тахо 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Chevrolet Tahoe 2023: максимум практичності