Огляд BMW X5 2023: завжди актуальний

1 вересня 2023

BMW X5 2023 року випуску вражає лінійкою потужних двигунів, збалансованим ходом і керованістю, великою кількістю стандартних функцій, висококласним інтер’єром і великим багажником. Однак, його додаткові сидіння третього ряду тісні. Чи є ще недоліки у позашляховика BMW?

Вибрати позашляховик БМВ Х5 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Невеликі зміни в наборі опцій.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте розкішний позашляховик середнього розміру, варто купити БМВ X5. Він пропонує вражаючу продуктивність і задоволення від водіння, що поєднується з його розкішним виглядом і відчуттям преміум-класу. Представлений у 2000 році, BMW X5 став іконою. Перший позашляховик BMW підштовхнув інших висококласних автовиробників до створення власних еквівалентів, прокладаючи шлях до популярності розкішних позашляховиків сьогодні. Варіанти Х5 варіюються від економного гібрида до швидкісної суперкарної моделі M, тож вибрати є з чого.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році BMW вносить незначні корективи в кольори, оздоблення та комплектацію X5. Очікується, що модель незабаром отримає оновлення в середині циклу, ймовірно, у 2024 році. 

А поки про актуальні зміни. Додатковий пакет Premium для X5 тепер включає панель для бездротової зарядки смартфона, але втрачає керування жестами для інформаційно-розважальної системи iDrive. Те саме стосується пакета Executive, який також залишився без керування жестами. 

Оздоблення зі шкірозамінника BMW SensaTec замінено оновленим веганським шкірозамінником під назвою Sensafin, доступним у кольорах Silverstone, Black, Cognac і Coffee. Варіант зі шкіри Vernasca повністю вилучено. Фарба кузова Arctic Grey більше недоступна.

БМВ Х5 2023 року представляє 4 покоління, яке з'явилося як нова модель в 2019 році.

BMW X5 або Audi Q7

Audi Q7 - преміальний позашляховик середнього розміру, який стандартно оснащується третім рядом сидінь. У X5 є доступна опція третього ряду сидінь, але його незручні подушки сидінь і мінімальний простір для ніг обмежують його використання. Хоча третій ряд у Q7 також тісний, він зручніший. Q7 має більше стандартних функцій, зокрема повний привід, який є опціональним для базового X5.

BMW X5 або Mercedes-Benz GLE

Mercedes -Benz GLE пропонує комфортніше водіння та люксовіший інтер'єр, ніж X5, але два давні суперники мають багато спільного. Обидва автомобілі пропонують вибір потужних двигунів, впевнене керування, великий вантажний відсік і довгий список стандартних функцій. Однак БМВ має трохи спортивніший характер, ніж його конкурент Mercedes, і має зрозумілішу інформаційно-розважальну систему. Загалом, обидва - відмінні варіанти.

Салон

Новий БМВ X5 вміщує п'ять осіб або сім з додатковим третім рядом. Передній ряд надзвичайно комфортний, з чудовою підтримкою та достатнім простором. Другий ряд майже такий же зручний, хоча деякі конкуренти пропонують більше місця під ногами. Доступний третій ряд тісний і краще його залишити дітям.

Салон BMW X5 X5 2023 поєднує стриману елегантність із першокласними матеріалами та високою якістю виготовлення. Як і у більшості BMW, інтер'єр сучасний, діловий і орієнтований на водія. Деякі конкуренти мають більш розкішні та яскраві кабіни, але X5 все ще може похвалитися одним із найкращих салонів в преміальному сегменті.

 

BMW X5 оснащений технологічними функціями, але вам доведеться витратити багато часу на вивчення різноманітних меню та кнопок, щоб отримати від нього максимальну користь. Недоліками мультимедіа є управління жестами, які бувають неточними та реагують на ненавмисні рухи рук. Проте поворотна ручка та елементи керування на сенсорному екрані прості у використанні та працюють безперебійно.

Подвійні 12,3-дюймові дисплеї, один з яких функціонує як панель приладів, а інший як сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, є стандартними для кожного X5. Вбудована навігація, Apple CarPlay і Android Auto оснащені новітнім інтерфейсом користувача BMW. На додаток до стандартних портів USB доступна панель для бездротової зарядки.

У нового БМВ X5 більший вантажний відсік, ніж у багатьох конкурентів у сегменті. За другим рядом є 954 л для багажу, зі складеними сидіннями другого ряду - 2047 л. Плагін-гібрид (PHEV) має трохи менше місця: 937 л за другим рядом і 2016 зі складеним другим рядом.

Відео тест-драйв BMW X5 2023 року

Технічні характеристики

У 2023 році X5 пропонується з кількома конфігураціями силових агрегатів, усі базуються на рядних шестициліндрових або V-8 двигунах з турбонаддувом та поєднуються з вдосконаленою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Двигун БМВ Х5 залежить від комплектації:

  • 40i - рядний шестициліндровий двигун із турбонаддувом потужністю 335 к.с.,
  • xDrive45e - гібридна модель, з можливістю зарядки від мережі, проїжджає на електриці близько 50 км. В неї під капотом знаходяться батарея на 24,0 кВт/год, а також шестициліндровий двигун з турбонаддувом і електродвигун сумарною потужністю 389 к.с.,
  • M50i оснащена V8 з подвійним турбонаддувом, який видає 523 к.с.,
  • M версія також має V8 з подвійним турбонаддувом, але потужність 600 к.с.

Розгін базового БМВ Х5 до 100 км/год займає 5 секунд, топовий X5 M набирає таку швидкість за вражаючі 3,7 секунди.

Витрата пального X5 залежить від силового агрегата та трансмісії:

  • 10 л/100 км - базова модель із заднім приводом,
  • 4,7 л/100 км - плагін-гібрид в комбінованому циклі електрика +бензин,
  • 12,4 л/100 км - модель M50i,
  • 15 л/100 км - версія M.
     
 Характеристики BMW X5 2023 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   10 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   83 л 

 

Безпека

Переднє автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд зі смуги руху, моніторинг сліпих зон і автоматичне дальнє світло входять до стандартних систем допомоги водієві та активної безпеки X5. Адаптивний круїз-контроль і система підтримки смуги руху є додатковими функціями.

Розміри та вага

  • Колісна база - 297 см,
  • Довжина - 493 см,
  • Ширина - 200 см,
  • Висота - 174 см.

Споряджена вага позашляховика - 2190-2561 кг.

Можливі комплектації

BMW X5 2023 випускається в чотирьох комплектаціях: 40i, 45e, M50i та M. У кожної специфікації власний силовий агрегат. Усі моделі оснащені восьмиступінчастою коробкою передач та всі, крім базової 40i, мають стандартний повний привод.

Попередній огляд Огляд Infiniti QX80 2023: перевірений часом варіант
Вибрати позашляховик Інфініті QX80 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий седан Акура ТЛХ 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Acura TLX 2023: стильний конкурент BMW 3 серії