Електричний Cadillac Lyriq 2023: огляд авто

6 жовтня 2022

Lyriq 2023 представляє нове покоління автомобілів Cadillac. Він безшумний, просторий, зручний, люксовий та технологічний. А ще – це перший електромобіль бренду. Чого варто чекати від новинки?

Вибрати електромобіль Cadillac Lyriq 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Lyriq дебютує як зовсім новий електромобіль.

Кому варто купити?

Вам обов'язково варто розглянути Lyriq, якщо ви шукаєте електричний преміальний позашляховик. Він швидко і безшумно набирає швидкість, а його великий акумулятор забезпечує понад 480 км пробігу з повною зарядкою. Як данина традиції, Кадиллак Лірік 2023 року демонструє особливий комфорт поїздки навіть нерівним асфальтом. Просторий люксовий салон наповнений передовими технологіями та функціями безпеки, серед яких фірмова система керування Super Cruise без допомоги рук. Придбати Cadillac Lyriq можна від 63 000$.

 

Нове чи вживане авто? 

Lyriq - це перша повністю електрична пропозиція Cadillac. Новинка тільки з'являється на ринку, тому немає старих версій для порівняння. 

Lyriq був розроблений з нуля, щоб використовувати нову масштабовану акумуляторну архітектуру General Motors, яка забезпечує швидке заряджання постійним струмом, а також стандартні домашні підключення для заряджання акумулятора. 

Cadillac Lyriq або Tesla Model Y

Tesla Model Y перевершує Lyriq у декількох параметрах. Наприклад, модель Y пропонує трохи більше загального вантажного простору, частково завдяки передньому багажнику, та здатна вмістити до семи пасажирів (хоча третій ряд тісний). Tesla також заявляє про більшу дальність пробігу (530 км), чіткішу керованість і швидше прискорення. Але це ще не перемога Тесла. Купити новий Каділлак Лірик можна набагато дешевше, ніж Модель Y. І за менші гроші ви отримаєте помітно вищий рівень розкоші в салоні та комфорту у поїздці. 

Cadillac Lyriq або BMW iX

BMW iX - ще один чудовий варіант у цьому сегменті. Як і Lyriq, iX тихий та зручний в управлінні, він пропонує великий простір для пасажирів та передові технології. Водночас iX має більше вантажного простору, значно швидше розганяється і може проїхати трохи далі на одному заряді (521 км). Електрокар від БМВ також може похвалитися ще розкішнішим салоном, ніж Cadillac. Компроміс? iX коштує набагато дорожче - приблизно 84 00$ і вище.

Салон

Lyriq - чотиридверний позашляховик із п'ятьма сидіннями. Cadillac приділив велику увагу деталям інтер'єру: від лазерного гравіювання на дерев'яних дверних панелях до цікавих металевих текстур та елементів керування із металевою накаткою. Салон Cadillac Lyriq вийшов елегантним, ультрасучасним, із тактильним характером, який відсутній у деяких конкуруючих електромобілях.

Після кількох годин всередині Lyriq, можна виявити деякі непривабливі матеріали, такі як тверді пластикові вставки зі штучного металу, масивну гумову приладову панель, на якій накопичується пил та потрапляє на екран, і неприємні відблиски від алюмінію під екраном, які можуть навіть тимчасово засліпити. В цілому, поєднання простору та вишуканості Lyriq виглядає добре, з урахуванням його ціни.

 

Lyriq пропонує 793 л вантажного простору за задніми сидіннями та 1722 л зі складеними сидіннями. Це пристойний розмір багажника за мірками електричних позашляховиків. Задні двері з електроприводом входять до стандартної комплектації.

Однак, на відміну від багатьох EV, Lyriq не має переднього багажника, який може бути корисним місцем для зберігання дрібних предметів.

Центральним елементом салону Lyriq є масивний 33-дюймовий вигнутий дисплей, який функціонує як панель приладів з лівого боку та інформаційно-розважальна система із сенсорним екраном праворуч. Це досить зручно у використанні. Сенсорний екран швидко реагує на введення і має чітку графіку. 

Кластер датчиків легко налаштовується, дозволяючи вам бачити стільки інформації, скільки потрібно. Налаштування кондиціонера також є простим процесом: доступ до всіх елементів керування кліматом здійснюється через одну лінію перемикачів на панелі приладів.

Інформаційно-розважальна частина дисплея без проблем інтегрується з Apple CarPlay та Android Auto, а також із “рідним” програмним забезпеченням на базі Google. З іншого боку, сенсорний екран виконує занадто багато функцій, серед яких відкривання “бардачка” і вибір режиму руху. Прокручування цих параметрів може відволікати, але з практикою меню стає більш інтуїтивно зрозумілим. Примітно, що також можна керувати сенсорним екраном за допомогою ручки на центральній консолі.

Електромобіль Cadillac Lyriq може отримувати бездротові оновлення програмного забезпечення, які усувають проблеми та додають нові функції до автомобіля. Наприклад, Lyriq 2023 оснащений всім обладнанням для забезпечення можливості водіння Super Cruise без допомоги рук, але Cadillac планує розблокувати цю функцію пізніше за допомогою бездротового оновлення.

Відео тест-драйв Cadillac Lyriq 2023 року

Технічні характеристики

Cadillac пропонує позашляховик Lyriq 2023 у двох компонуваннях: RWD та AWD. Задньопривідний варіант оснащений одним електродвигуном потужністю 340 к.с., а повнопривідний Lyriq - двома електродвигунами загальною потужністю 500 к.с.

Плавність ходу – головна перевага одномоторного Lyriq. Позашляховик розганяється від нуля до сотні за 6 секунд. Lyriq може достатньо легко обганяти інші автомобілі. Тим не менш, він не демонструє різке прискорення, яке деякі водії очікують від розкішного електромобіля. 

Очікується, що двомоторний Lyriq AWD забезпечить швидше прискорення.

Ємність батареї та запас ходу Cadillac Lyriq

Обидві специфікації Лірік мають літій-іонний акумулятор ємністю 102 кВт/год.

Lyriq із заднім приводом пропонує запас ходу 502 км на повній зарядці. Це респектабельний діапазон для розкішного електромобіля, особливо за такою ціною. На момент написання статті Cadillac не повідомив характеристики повнопривідної версії Lyriq.

Lyriq поставляється з бортовим зарядним пристроєм потужністю 19,2 кВт, що збільшує запас ходу до 83 км на сумісному домашньому зарядному пристрої рівня 2. Це значно потужніше, ніж зарядні бортові пристрої на більшості інших електромобілів. Ви можете заряджати Lyriq вдома або на громадській зарядній станції. 

Lyriq має зарядний порт з боку водія, між аркою переднього колеса та дверима. Світлодіодний індикатор біля основи вітрового скла блиматиме, показуючи, що йде зарядка. Ви можете стежити за рівнем заряду на інформаційно-розважальному дисплеї.

Лірик може відновити запас ходу до 120 км лише за 10 хвилин при підключенні до станції швидкого заряджання постійного струму (рівень 3). Розетка 240 вольт або загальна зарядна станція рівня 2 можуть повністю зарядити акумулятор від 7 до 14 годин, залежно від джерела живлення. 
 

 Характеристики Cadillac Lyriq
 Потужність   340 к.с.
 Час розгону до 100 км/год   6 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Запас ходу   502 км 
 Ємність батареї   102 кВт/год 

 

Безпека

Кадиллак оснастив усі комплектації Лірік щедрим набором технологій безпеки, від системи паркувальних камер кругового огляду та дзеркал заднього виду з вбудованим дисплеєм камери до опції Super Cruise. Остання є частково автоматизованим режимом руху по шосе з автоматичним кермовим управлінням, прискоренням і гальмуванням.

Розміри та вага

  • Колісна база – 309 см,
  • Довжина – 499 см,
  • Ширина – 197 см,
  • Висота – 162 см.

Споряджена маса EV коливається від 2580 до 2683 кг.

Можливі комплектації 

Купити Cadillac Lyriq 2023 можна в двох комплектаціях: Luxury RWD і Luxury AWD.

 

Попередній огляд Огляд Nissan Murano 2023: вартий уваги позашляховик
Вибрати позашляховик Ніссан Мурано 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик GMC Acadia 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд GMC Acadia 2023: універсальний позашляховик