Огляд Chevrolet Colorado 2024: для роботи та пригод

8 березня 2024

Chevrolet Colorado 2024 року — це компактний пікап із плавним ходом і досить потужними двигунами. Виробник також пропонує позашляхові версії, які будуть доречними на випадок, коли життя збиває з уторованого шляху. Проте вибору конфігурацій кузова Колорадо немає, а кабіна поступається конкурентам якістю та стилем.

Вибрати пікап Шевроле Колорадо 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Дебют позашляхової моделі ZR2 Bison
  • Припинено випуск комплектації з трансмісією Turbo Plus
  • Стандартний 11,3-дюймовий інформаційний дисплей на всіх версіях

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте компактний пікап для перевезення вантажів чи буксирування, з просторою кабіною та зручними технологіями, розгляньте Шевроле Колорадо. Якщо потрібен варіант для бездоріжжя, специфікації Trail Boss і ZR2 Bison варті вашої уваги.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Chevrolet представила третє покоління середньорозмірного пікапа Colorado для 2023 модельного року. Редизайн торкнувся зовнішнього вигляду, а також покращення інформаційно-розважальних технологій та стандартної чотирициліндрової силової установки з турбонаддувом. У 2024 році найбільшою зміною стала поява пакету Bison для топової комплектації ZR2. Створений у партнерстві з American Expedition Vehicles (AEV) і оснащений 35-дюймовими болотяними шинами, амортизаторами Multimatic DSSV Jounce Control і іншим обладнанням, ZR2 Bison прагне стати найкращим позашляховим пікапом середнього розміру. 

Серед інших оновлень: минулорічний 2,7-літровий двигун TurboPlus з 310 к.с. більше не пропонується, а 11-дюймовий цифровий датчик стає стандартним для всіх комплектацій.

Новий пікап Шевроле коштує від $29 500. Топова модель обійдеться приблизно в $60 000.

Chevrolet Colorado або Ford Ranger

Ford змінив дизайн Ranger до 2024 року і перетворив його на сильнішого конкурента для Colorado, ніж попередня модель. Як і пікап Шевроле, оновлена пропозиція Форд має єдиний стиль кузова Crew Cab. Його стандартний 10,1-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи менший, ніж у Colorado, але доступне оновлення до 12,4-дюймової версії. Ranger буксирує трохи менше, ніж Colorado, але має лінійку з трьох двигунів, які пропонують від 270 до 405 к.с.

Chevrolet Colorado або Hyundai Santa Cruz

Hyundai Santa Cruz стане вдалим вибором, у випадку, коли розмір і здатність буксирування не є основними критеріями. Колорадо пропонує вантажну платформу довжиною 158 см, а Santa Cruz — 125 см. Santa Cruz має нижчу базову ціну, ніж Colorado, і забезпечує кращу керованість, меншу витрату пального та вишуканіший інтер’єр. Проте з максимальною буксирувальною здатністю у 2267 кг, Hyundai не може зрівнятися з тяговою потужністю Chevrolet.

Салон

Chevrolet Colorado доступний лише в варіанти кабіни для екіпажу, яка вміщує п’ять осіб. Потрапити в салон легко, передні сидіння забезпечують зручну посадку, а от другий ряд може бути тісним для високих пасажирів.

Якість салону Colorado 2024 року середня. В інтер'єрі багато простого на вигляд і жорсткого на дотик пластику. Верхні комплектації вміло приховують цей недолік за допомогою вишуканого декору та текстур.

 

 

Усі варіанти Chevrolet Colorado 2024 року, включно з базовим, оснащені 11,3-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи і 11,0-дюймовою панеллю приладів. Apple CarPlay і Android Auto є стандартними. Мультимедійна система використовує розроблений Google інтерфейс із вбудованими Google Maps і Google Assistant. Сенсорний екран справляє враження, а також забезпечує чітку графіку та швидку відповідь. Фізичні елементи керують різними функціями, проте для багатьох налаштувань доведеться використовувати сенсор.

Colorado можна придбати цифровою панеллю приладів та з системою камер, в яку входить огляд на 360 градусів і камера під кузовом для трейлів Z71 і ZR2.

Вантажна платформа пікапа розрахована на перевезення до 1186 л багажу. Довжина платформи — 156 см, ширина — 147 см. Вантажопідйомність складає 780 кг. 

Бокові стінки та підлога високі, тому завантаження та розвантаження важких предметів на платформу може бути складним. Зробити перевезення речей зручнішим дозволяють опції: точки кріплення, освітлення, побутова розетка, поручні, відділення для дрібниць та двері багажника з відділеннями для речей, що замикаються.

Відое тест-драйв Chevrolet Colorado 2024 року

Технічні характеристики

Єдиний двигун у кожному Chevrolet Colorado — рядний чотирициліндровий 2,7-літровий із турбонаддувом у різних режимах налаштування. Він забезпечує 237 к.с. у моделях WT і LT.  Версія TurboMax цього двигуна з 310 к.с. є додатковою для цих комплектацій і є стандартною для решти.

Незалежно від конфігурації двигуна, кожен Colorado отримує однакову восьмиступінчасту автоматичну коробку передач.

WT і LT мають стандартний задній привід, а повний привід є опціональним. Усі інші комплектації за замовчуванням мають привід на всі колеса.

Середня витрата пального:

  • 10,7 л/100 км — WT і LT,
  • 12,4 л/100 км — Trail Boss і Z71,
  • 13,0 л/100 км — ZR2,
  • 14,7 л/100 км — ZR2 Bison.

Точні показники залежать від приводу, розміру коліс та додаткового обладнання.

Три з шести основних комплектацій Colorado призначені для бездоріжжя. Якщо вам потрібен дійсно витривалий пікап, вибрати є з чого. 

Шевроле Колорадо є одним з кращих в сегменті в параметрі буксирування, адже здатний тягнути до 3492 кг.
 

 Характеристики Chevrolet Colorado 2024 
 Потужність   237 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,0 с 
 Максимальна швидкість   160 км/год 
 Середня витрата пального   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   81 л 

Безпека

Кожен Colorado 2024 року отримав автоматичне екстрене гальмування, систему підтримки смуги руху та автоматичне дальнє світло в стандартній комплектації. Всі версії пропонують додатковий адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 333 см,
  • Довжина — 541 см,
  • Ширина — 214 см,
  • Висота — 200 см.

Споряджений пікап в базовій версії важить 1941 кг. 

Можливі комплектації

Купити новий Шевроле Колорадо можна в комплектаціях WT , LT, Trail Boss, Z71, ZR2 і ZR2 Bison.

Попередній огляд Огляд Tesla Model S 2024: електричний суперкар
Знайти електромобіль Тесла Модель S 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти спортивний автомобіль Ніссан GT-R 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Nissan GT-R 2024: легенда траси