Огляд Dodge Durango 2023: нестримна потужність

21 серпня 2023

Dodge Durango 2023 року - позашляховик з трьома просторими рядами сидінь та вражаючою кількістю кінських сил під капотом. Дюранго доступний з низкою потужних двигунів V6 і V8, серед яких 710-сильний Hellcat, здатний розганяти позашляховик із шаленою швидкістю. Водночас модель існує з 2011 року і, попри численні оновлення, поступається конкурентам в економності, технологічності та безпеці.

Вибрати позашляховик Додж Дюранго 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Повертається специфікація Hellcat.
  • Підігрів передніх сидінь стає стандартним.

Кому варто купити?

Шукаєте позашляховик, які впорається в величезними навантаженнями, буксируванням та легко обжене деякі спортивні авто? Тоді варто купити Dodge Durango. Але, якщо ваші вимоги до сімейного позашляховика трохи інші, розгляньте конкурентів.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 модельному році Dodge повертає в модельний ряд Durango потужний SRT Hellcat. Серед інших змін: стандартне оснащення підігрівом передніх сидінь тепер є у всіх комплектаціях, з'явились нові кольори фарби кузова (Night Moves, Frostbite, Triple Nickle і Red Oxide), а версія SXT отримала доступне попередження про лобове зіткнення. Ціна новенького Dodge Durango починається від $40 140.

Додж Дюранго актуального, третього покоління, існує з 2011 року. Тому, на ринку є багато вживаних варіантів.

Dodge Durango або Jeep Grand Cherokee L

Jeep Grand Cherokee L перевершує Durango у багатьох характеристиках. Інтер'єр Grand Cherokee L виглядає майже люксово, динаміка водіння - гостріша, а позашляхові якості не викликають жодних сумнівів. Джип також отримав значно сучасніший та довший список функцій допомоги водієві. З іншого боку, Durango має ширшу лінійку високопродуктивних двигунів.

Dodge Durango або Ford Explorer

Оновлений у Explorer пропонує набагато більше функцій безпеки, ніж Durango, а його лінійка двигунів із турбонаддувом поєднує в собі хорошу продуктивність із кращою економією палива. Водночас Explorer не може буксирувати стільки ж, скільки Durango, його салон виглядає напрочуд дешевим, а сидіння третього ряду тісні. Зрештою, жоден з цих варіантів не є найкращим у конкурентному сегменті.

Салон

Салон позашляховика Додж Дюранго - трирядний і семимісний, доступна шестимісна компоновка. Перший і другий ряди забезпечують достатньо простору, а останній ряд може легко вмістити старших дітей.

Dodge не змінював дизайн Durango більше десяти років, і, попри постійні оновлення, салон починає виглядати на свій вік. Компонування приладової панелі просте, а серед матеріалів оздоблення помітний твердий пластик. Загалом, інтер’єр Дюранго вже не виглядає таким висококласним, як раніше.

 

Однією з переваг позашляховика є зручна та проста у використанні інформаційно-розважальна система. Вона пропонується на стандартному 8,4-дюймовому сенсорному екрані або доступній 10,1-дюймовій версії. Передбачені також фізичні кнопки та ручки, які дозволяють легко регулювати музику та температуру на ходу. 

Примітно, що всі моделі стандартно оснащені Apple CarPlay і Android Auto, але лише 10,1-дюймовий екран підтримує бездротове підключення для цих функцій інтеграції смартфона.

За сидіннями третього ряду Durango є 487 л вантажного простору, за другим - 1226 л. З усіма складеними задніми сидіннями ви можете розраховувати на 2409 л. Це один з найбільших показників вантажомісткості в класі.

Відео тест-драйв Dodge Durango 2023 року

Технічні характеристики

Купити новий Dodge Durango 2023 року можна з одним з чотирьох варіантів двигунів: 

  • 3,6-літровим V6 потужністю 293 к.с., 
  • 5,7-літровим V8 потужністю 360 к.с.,
  • 6,4-літровим V8 потужністю 475 к.с.,
  • 6,2-літровим V8 з наддувом потужністю 710 к.с.

Восьмиступінчаста коробка-автомат і задній привід є стандартними, а також доступний повний привід.

Більшість комплектацій Durango оснащені двигуном V6. Він ідеально підходить для повсякденного використання та розганяє позашляховик до 100 км/год за 8 секунд. Варто відзначити плавне та оперативне перемикання передач трансмісії. Однак V6 звучить досить грубо під час сильного прискорення автомобіля.

Топовий Durango Hellcat розганяється до 100 км/год за 3,5 секунди і може досягти максимальної швидкості 290 км/год. Що ж, такі параметри можуть присоромити деякі спорткари.

Не можна ігнорувати те, що вражаючі характеристики Додж Дюранго досягаються за рахунок витрати пального, яку складно назвати ощадливою. Ось як виглядають середні цифри:

  • 10,5 л/100 км з V6 та заднім приводом,
  • 11 л/100 км з V6 та повним приводом,
  • 13 л/100 км з 5,7-літровим V8, 
  • 14,7 л/100 км з 6,4-літровим V8,
  • 16,2 л/100 км Durango Hellcat.

Усі версії позашляховика з V6 можуть буксирувати 2812 кг, задньопривідний V8 - 3356 кг. Додайте опціональний пакет Tow N Go до AWD R/T і його можливості збільшаться до 3946 кг.
 

 Характеристики Dodge Durango 2023 
 Потужність   293 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата палива   10,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   93 л 

 

Безпека

Базова версія нового Додж Дюранго має камеру заднього огляду, повний набір з 8 подушок безпеки (аербег для колін водія та додаткову бічну подушку безпеки для переднього пасажира), допомогу під час рушання з місця, систему контролю розгойдування причепа, гальма з ABS, систему тяги та контроль стабільності, задні датчики паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про поперечний рух ззаду. Підняття лінійкою комплектацій вверх розширює список адаптивним круїз-контролем із функцією зупинки, попередженням про виїзд зі смуги руху, розширеною системою допомоги під час гальмування, склоочисниками з датчиком дощу, передніми датчиками паркування, тощо.

Розміри та вага

  • Колісна база - 304 см,
  • Довжина - 511 см,
  • Ширина - 192 см,
  • Висота - 183 см.

Важить споряджений Дюранго від 2154 кг до 2590 кг.

Можливі комплектації

Dodge пропонує Durango 2023 року в шести комплектаціях: SXT, GT, R/T, Citadel, SRT 392 і SRT Hellcat. Специфікації SXT і GT мають 3,6-літровий V6, а R/T — 5,7-літровий V8. У версії Citadel під капотом може бути з будь-який двигун. SRT 392 оснащений 6,4-літровим V8, а Hellcat - 6,2-літровим V8.

Попередній огляд Огляд Mazda3 2023: стиль і драйв
Вибрати автомобіль Мазда 3 2023 на Automoto.ua
Вибрати нову Тойота Супра 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Toyota Supra 2023: легенда з характером