Огляд Ford Bronco 2024: король бездоріжжя

31 січня 2024

Ford Bronco поєднує в собі практичність позашляховика з високою прохідністю, комфортну поїздку міськими дорогами, можливість знімного даху і неординарний стиль ретро. Оригінальний Бронко був одним із перших позашляховиків Форд і проіснував у кількох поколіннях аж до початку 1990-х років. У 2021 році виробник відновив модель і запропонував її у двох- та чотирьохдверних конфігураціях із різними технічними характеристиками. 

Вибрати позашляховик Форд Бронко 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Інформаційно-розважальна система отримує стандартний 12-дюймовий сенсорний екран
  • Big Bend стає базовою комплектацією

Кому варто купити?

Форд Бронко 2024 оцінять водії, яким потрібен універсальний варіант: міцна конструкція кузова на рамі, яка дозволяє автомобілю їхати, куди заманеться, та комфортний варіант для буденних поїздок. На нього варто звернути увагу покупцям, які шукають наповнений індивідуальністю транспортний засіб.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Ford зробив версію Big Bend базовою комплектацією для Bronco у 2024 році. Серед решти оновлень: стандартний 12,0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи та міцний бампер в моделях комплектації Badlands і Wildtrak.

Ціна Ford Bronco починається з $40 000.

Ford Bronco або Jeep Wrangler

Wrangler був лідером серед позашляховиків для бездоріжжя протягом десятиліть. Але на ринку з’явився Ford Bronco. Обидва авто побудовані на рамах, мають дво- та чотиридверні стилі кузова зі знімними дахом і дверима, а також виняткову здатність до бездоріжжя. Суцільна передня вісь Wrangler та ширший діапазон двигунів, серед яких V8, турбодизель та гібридні варіанти, є перевагами Джип. Проте налаштування підвіски Bronco забезпечує кращу керованість і комфорт для щоденного використання, а також пропонує ширший набір стандартних функцій і опцій.

Ford Bronco або Land Rover Defender

Land Rover Defender — ще один міцний позашляховик, але він додає нотку розкоші та вишуканості. Розумна система Terrain Response полегшує пригоди, оскільки комп’ютер, по суті, змінює багато налаштувань автомобіля, щоб забезпечити максимальне зчеплення та стабільність. Але Defender значно дорожчий за конкурентів.

Салон

Новий Форд Бронко доступний у дво- та чотиридверному варіанті, з м’яким або жорстким дахом і знімними панелями кузова. Дводверний Bronco має чотири місця, а чотиридверний Bronco — п’ять.

Просторий і добре обладнаний салон Bronco відповідає позашляховому стилю кузова. На перший погляд інтер'єр справляє гарне враження. Дизайн повторює грубі лінії екстер’єру, а вертикальна панель приладів, численні ручки та міцні поверхні вказують на те, що позашляховик створений для функціональності. 

Проте детальний огляд салону виявляє дешеві на вигляд кнопки та недоліки в якості виконання елементів. Салон також пропускає багато шуму від шин, вітру та двигуна на високих швидкостях.

 

Приладова панель Бронко надзвичайно широка та масивна, а сенсорний екран інформаційно-розважальної системи розташований прямо посередині. 

Панель вимірювальних приладів трохи незвична, оскільки вона поєднує 8-дюймовий дисплей з аналоговим спідометром. Інформаційно-розважальна система SYNC з 12-дюймовим сенсорним екраном є однією з найбільш інтуїтивно зрозумілих на сьогодні, з простою структурою меню, великими піктограмами та добре розвиненою функцією голосових команд. Зручно розташовані кнопки та тумблери для налаштування основних параметрів аудіосистеми, клімату та автомобіля допомагають зменшити залежність від сенсорного екрану для основних завдань.

Вибір між дво- та чотиридверною версією практично не впливає  на пасажирський простір, але дуже позначається на вантажному об'ємі. Багажник Бронко пропонує:

  • 632 л за задніми сидіння та 1480 л зі складеними задніми сидіннями у дводверній моделі,
  • 1008 л за задніми сидіння та 2197 л зі складеними задніми сидіннями у чотиридверній моделі.

Відео тест-драйв Ford Bronco 2024 року

Технічні характеристики

Ford пропонує Bronco 2024 року в комплектації з трьома варіантами двигуна: 

  • 2,3-літровим чотирициліндровим мотором з турбонаддувом на 275 к.с., 
  • 2,7-літровим V6 з подвійним турбонаддувом на 315 к.с.,
  • 3,0-літровий V6 твін-турбо на 418 к.с.

Семиступінчаста механічна коробка передач входить в стандартну комплектацію з чотирициліндрим двигуном, а 10-ступінчаста АКПП є опціональною. Автоматична коробка передач входить у стандартну комплектацію всіх модифікацій з V6. 

Повний привід — стандартний для всієї лінійки.

Витрата пального Ford Bronco:

  • 11,8 л/100 км — версії з 2,3-літровим двигуном,
  • 11,8 л/100 км — версії з V6,
  • 13,8 л/100 км — спеціалізовані моделі Badlands і Black Diamond, 
  • 15,2 л/100 км — версія Raptor.

Високе споживання пального Бронко не дивує з огляду на позашляхові можливості. Додавання опцій та пакетів, як от Sasquatch, тільки підвищує “апетит” авто. 

Дводверні моделі мають бак об’ємом 64 л, тоді як чотиридверні моделі розраховані на більший об'єм пального — 78 л. 

Всюдихідні характеристики Ford Bronco можуть зрівнятись з культовим Jeep Wrangler і роблять його одним із найкращих сучасних позашляховиків. Незалежна передня підвіска та задня підвіска на суцільній осі легко проходять через нерівну місцевість, а підвищений дорожній просвіт і численні опорні пластини дозволяють без проблем долати перешкоди. Дорожній просвіт коливається від 21 см у базових моделях до 33 см в Raptor.

Бронко доступний майже з усіма позашляховими вдосконаленнями, які тільки можна собі уявити, серед яких блокування диференціалів, великі болотні та всюдихідні шини, бампери з лебідками, і роз’єднувач поперечної стійкості за потреби для покращеного шарнірного з’єднання. Усі моделі стандартно оснащені різними режимами GOAT (Goes Over Any Terrain), які оптимізують зчеплення на піску, камінні та болоті.

Асфальтованими дорогами Бронко їздить досить добре, враховуючи його позашляхову підвіску та обладнання. 
 

 Характеристики Ford Bronco 2024 
 Потужність   275 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,6 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата пального   11,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   64 л 

Безпека

Стандартні засоби безпеки Bronco: 6 подушок безпеки, ABS і AdvanceTrac з контролем стійкості. Ви також отримуєте обов’язкову камеру заднього огляду разом із попередженням про лобове зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням і контролем хитання причепа. Верхні рівні комплектації можуть додати ще кілька систем, як-от допомогу в сліпих зонах, допомогу під час перехресного руху ззаду, підтримку смуги руху, тощо.

Розміри та вага

Дводверна базова версія Бронко має такі розміри:

  • Колісна база — 255 см,
  • Довжина — 441 см,
  • Ширина — 219 см,
  • Висота — 182 см.

Споряджена вага позашляховика коливається від 1959 кг до 2600 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Ford Bronco 2024 можна в одній з дев’яти комплектацій: Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Heritage, Badlands, Wildtrak, Everglades, Heritage Limited і Raptor. Кожна модель доступна у дво- та чотиридверних варіантах кузова, за винятком комплектацій Outer Banks, Everglades і Raptor, які є лише чотиридверними.

Попередній огляд Огляд Lexus NX 2024: шикарна поїздка
Вибрати новий Лексус NX 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти автомобіль Генезис G80 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Genesis G80 2024: стиль та технології