Огляд Genesis G80 2024: стиль та технології

5 лютого 2024

Genesis G80 2024 впевнено конкурує з лідерами сегменту преміальних седанів. Він демонструє комфорт і функціональність, вишуканість та люкс в кожній деталі. Щоправда, G80 не такий спортивний, як його суперники. Але якщо ваші пріоритети — це елегантний вигляд авто та бездоганний комфорт поїздки, варто розглянути пропозицію Генезис. 

Знайти автомобіль Генезис G80 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Повний привід стає стандартом для всіх комплектацій
  • Точка доступу Wi-Fi стає стандартною
  • Функції Advanced Forward Collision-Avoidance Assist і Highway Driving Assist 2 входять до всіх комплектацій
  • Зміни в доступності кольорів кузова

Кому варто купити?

Новий Genesis G80 пропонує чудове співвідношення ціни та якості. Седан коштує на тисячі доларів менше, ніж його німецькі конкуренти, проте забезпечує шовковисту поїздку, найвищу якість виконання салону та численні стандартні функції. Чи доведеться змиритись з недоліками? Генезис Г80 має менший багажник, ніж у більшості однокласників, а також не надто спортивну динаміку.

Genesis G80 2024 коштує від $55 560.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

G80 отримав стандартний повний привід тепер для всієї лінійки. Крім того, виробник зробив стандартними точку доступу Wi-Fi і функцію центрування смуги для адаптивного круїз-контролю.

Авто представляє друге покоління, яке з'явилося в 2021 році. Перегляньте відгуки про Genesis G80, якщо вибираєте вживаний варіант.

Genesis G80 або BMW 5 серії

BMW 5 серії — один з найкращих в класі преміальних автомобілів середнього розміру. Він має вишуканий і зручний салон і забезпечує першокласну продуктивність. Керування BMW безперечно динамічніше, проте поїздка Genesis плавніша. G80 також має потужніший базовий двигун і нижчу початкову ціну, але 5-я серія пропонує вищу продуктивність завдяки опціональному 600-сильному V8. 

Genesis G80 або електричний Genesis G80

Повністю електричний Genesis G80 дебютував у 2023 році. Він привертає увагу силовою установкою потужністю 365 к.с., запасом ходу 453 км та стильним салоном. Електрифікований G80 взяв собі усе, що подобається водіям у G80 з бензиновим двигуном. Однак стартова ціна електрокара більш ніж на $25 000 вища, ніж у традиційного G80.

Салон

G80 вміщує п'ять осіб. Сидіння в обох рядах зручні, просторі та з хорошою підтримкою. Місця під ногами достатньо у всіх положеннях, проте похила лінія даху зменшує висоту стелі.

Як і належить люксовому авто, G80 пропонує висококласний інтер’єр. Кабіна демонструє елегантний дизайн із обтічною панеллю приладів, м’якими на дотик поверхнями та багатими на вигляд матеріалами. Салон дійсно преміальний та прикрашений деревиною з відкритими порами, алюмінієм та шкірою.

 

G80 постачається з високотехнологічною інформаційно-розважальною системою. Мультимедіа є досить функціональною та ефективною, але для її вивчення може знадобитися деякий час. 

Всі комплектації 2024 року оснащені 14,5-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи, яким можна керувати за допомогою сенсорного екрану або за допомогою ручки на центральній консолі.

Є вбудована навігація, Apple CarPlay і Android Auto, функція точки доступу Wi-Fi. Як оновлення 8,0-дюймового цифрового дисплея приладів доступний 12,3-дюймовий пристрій із 3D-ефектом.

До стандартних зарядних USB-портів можна замовити бездротову зарядну панель. Крім базової аудіосистеми, пропонуються 21 динамік від Lexicon. Функція використання телефону як ключа є корисною доступною опцією.

G80 має один із найменших багажників у класі преміальних середньорозмірних автомобілів — 370 л. Всередині салону передбачено численні контейнери для зберігання речей.

Відео тест-драйв Genesis G80 2024 року

Технічні характеристики

Genesis пропонує G80 в комплектації з двома варіантами двигунів:

  • 2,5-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом, котрий видає 300 к.с. Це один із найпотужніших базових двигунів у класі, і він забезпечує більш ніж достатньо енергії для задоволення потреб більшості водіїв;
  • 3,5-літровий V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 375 к.с. Це версія G80 Sport.

В обох варіантах потужність передається через восьмиступінчасту автоматичну коробку передач на повний привід, який став стандартом для 2024 року. 

Витрата пального Genesis G80:

  • 9,0 л/100 км — з I4,
  • 11,2 л/100 км — з V6.

G80 має точне кермо та легко проходить повороти, але не демонструє особливо захоплюючої динаміки водіння. Та відсутність спортивності компенсує якість поїздки. Седан пропонує одну з найплавніших поїздок, та навіть на нерівних дорогах забезпечує відносний комфорт.
 

 Характеристики Genesis G80 2024 
 Потужність   300 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,5 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Середня витрата пального   9,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

Безпека

Genesis G80 щедро оснащений технологіями допомоги водієві та функціями активної безпеки. Серед них адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, моніторинг сліпих зон, датчики паркування, попередження про задній і бічний поперечний рух, а також автоматичне екстрене гальмування вперед і назад. 

Моніторинг сліпих зон за допомогою камери та камера кругового огляду додаються до топових комплектацій.

Седан пропонує функцію Smart Park, яка дозволяє водієві маневрувати автомобілем у тісних місцях для паркування та виїжджати з них, фактично не використовуючи елементи керування. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 301 см,
  • Довжина — 499 см,
  • Ширина — 192 см
  • Висота — 146 см.

Вага спорядженого седана коливається від 1865 кг до 2044 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Генезис Г80 можна в специфікаціях 2,5T AWD і 3,5T AWD. 

Попередній огляд Огляд Ford Bronco 2024: король бездоріжжя
Вибрати позашляховик Форд Бронко 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати Хонда Паспорт 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Honda Passport 2024: практичний вибір