Огляд GMC Terrain 2023: оригінальний вибір

7 червня 2023

Кросовер GMC Terrain пропонує комфортний салон, прості у використанні технології та зручне керування. Але слабкий та не надто економний базовий двигун в поєднанні з жорсткою поїздкою та високою ціною не дозволяють йому бути зіркою в класі малих позашляховиків. Чи готовий новий GMC Terrain стати претендентом на місце в вашому гаражі? Дізнайтесь більше деталей про модель з огляду.

Вибрати новий позашляховик ДжіЕмСі Террейн 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Двигун отримує приріст в 5 к.с.
  • Дебютує функція гальмування причепа eBoost.

Кому варто купити?

Автомобіль GMC Terrain 2023 варто розглянути тим, хто шукає сімейний позашляховик. Террейн пропонує просторий салон і достатньо місця для пасажирів та вантажу. Він може бути ідеальним вибором для сімей, які шукають комфортний і практичний автомобіль для повсякденних поїздок. Також кросовер підійде тим, хто веде активний спосіб життя, адже здатний впоратись з легким бездоріжжям та вмістити в необхідне спортивне спорядження, велосипеди, лижі та інші аксесуари.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

ДжіЕмСі Террейн отримав рестайлинг в минулому році, тому переходить в 2023 з мінімальним змінами. GMC додає 5 кінських сил до турбованого двигуна Terrain, чим збільшує потужність до 175 “коней”. Також дебютує функція eBoost - вбудована система, яка покращує ефективність гальмування сумісного причепа та скорочує гальмівний шлях.

Коштує базовий GMC Terrain 2023 від $29 900.

GMC Terrain або Chevrolet Equinox

Chevrolet Equinox і GMC Terrain - корпоративні “родичі”, тому мають багато спільного. Це однакові платформи, розміри всередині та зовні, доступність технологій та функцій безпеки, і навіть один двигун. Хоча варто зауважити: Equinox поєднує мотор з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Основні відмінності між Equinox і GMC Terrain – стиль та ціна. Салон Equinox виглядає дешевшим, але цей позашляховик коштує приблизно на $3 300 доларів менше. Зрештою, жодного з них не можна назвати найкращим  всегменті.

GMC Terrain або Kia Sportage

Kia Sportage був повністю оновлений до 2023 року. Його свіжий вигляд різко виділяється серед інших компактних SUV. Окрім стильного кузова, Sportage пропонує приємну поїздку, вишуканий салон і широкий вибір силових агрегатів. Це помітне покращення порівняно з попередньою моделлю.

GMC Terrain або Honda CR-V

Honda CR-V була одним з найкращих авто в класі. Цьогоріч дебютує нове покоління CR-V. Рано робити висновки, але “на папері” новий CR-V безсумнівно має всі шанси втримати свою лідерську позицію. Оновлена Хонда буде більшою, з набором актуальних технологій та  зміненою лінійкою двигунів.

Салон

Terrain — дворядний позашляховик із п’ятьма місцями. Обидва ряди достатньо просторі для дорослих.
Інтер’єр GMC Terrain на перший погляд здається вишуканим, але кілька дешевих матеріалів псують враження. В цілому, салон поступається конкурентам, таким як Nissan Rogue, Mazda CX-50 чи Kia Sportage.

GMC пропонує Terrain зі стандартним 7-дюймовим сенсорним екраном або доступною 8-дюймовою версією. Обидва дисплеї мають однакове програмне забезпечення з простими меню, чіткою графікою та досить швидкою реакцією. Однак макет виглядає застарілим порівняно з останніми інформаційно-розважальними системами на ринку.

 

 

До списку стандартних опції входять бездротові Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth, чотири порти USB, супутникове радіо, стереосистема з шістьма динаміками та точка доступу Wi-Fi.

Перевагою Террейн є численні кнопки під сенсорним екраном для налаштування аудіо та клімат-контролю на ходу.

Об'єм багажника Terrain складає 828 л за задніми сидіннями. Зі складеними останніми кріслами простір збільшується до 1792 л. Корисної площі додає складне переднє пасажирське сидіння, яке дозволяє перевозити довгі предмети, як-от драбина чи лижі.

Відео тест-драйв GMC Terrain 2023 року

Технічні характеристики

Позашляховик GMC Terrain 2023 року оснащений 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, який видає 175 кінських сил. Дев'ятиступінчаста автоматична коробка передач і передній привід входять в стандартну комплектацію, доступний повний привід.

Маленький двигун цього GMC забезпечує достатню тягу для міста, але він голосно працює під час сильного прискорення. Розгін до 100 км/год займає біля 9 секунд. 

Коробка передач здебільшого перемикається плавно, але відчувається нерішучість перед переходом на нижчу передачу, що лише посилює неквапливе прискорення Terrain. Перемикач передач, встановлений на панелі приладів, також не надто зрозумілий.

Середня витрата пального GMC Terrain складає 9,0 л/100 км.

Якість поїздки Terrain налаштована на комфорт, а не на спортивність. Зрештою, це сімейний позашляховик. Підвіска відфільтровує більшість нерівностей на дорогах, тому забезпечує плавну та спокійну мандрівку. Гальма працюють плавно й рівномірно, з хорошим співвідношенням між тиском на педаль і фактичною гальмівною силою.

Автомобілем легко маневрувати у вузьких місцях, але на високих швидкостях кермо здається надто “легким”. Terrain залишається стабільним і спокійним у поворотах на досить високих швидкостях.

З належним оснащенням Terrain може буксирувати до 680 кг.
 

 Характеристики GMC Terrain 2023 
 Потужність   175 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9 с 
 Максимальна швидкість   212 км/год 
 Середня витрата палива   9,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   59 л 

 

Безпека

GMC Terrain поставляється з повною системою подушок безпеки: фронтальні, бічні, встановлені на сидіннях для водія та переднього пасажира, а також аербеги для голови спереду та ззаду. Стабільність і трекшн-контроль є стандартними, як і ABS гальмування та світлодіодні фари.

Функції допомоги водієві включають круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування, попередження про лобове зіткнення, індикатор дистанції слідування, функцію водія-підлітка та допомогу в утриманні смуги руху з попередженням про виїзд. На вищих рівнях комплектації GMC Terrain стають стандартними автоматична система допомоги в паркуванні, адаптивний круїз-контроль і HD-об’ємний огляд. Проекційний дисплей, попередження про зміну смуги руху з попередженням про бічні сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду та допомога під час паркування є додатковими опціями, але стають стандартними для версії Denali.

Розміри та вага

  • Колісна база - 272 см,
  • Довжина - 463 см,
  • Ширина - 183 см,
  • Висота - 166 см.

Важить споряджений Террейн від 1550 до 1676 кг.

Можливі комплектації

Купити GMC Terrain 2023 можна в одній з чотирьох комплектацій: SLE, SLT, AT4 і Denali.

 

Попередній огляд Огляд Tesla Model S 2023: легендарний EV
Вибрати новий електромобіль Тесла Модель S 2023 року на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Мерседес ГЛС 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz GLS 2023: представницький SUV