Огляд GMC Yukon 2023: американський люкс

11 жовтня 2023

Yukon - трирядний позашляховик американського бренду GMC. В нього дійсно багато переваг: просторий салон, великий багажник, потужні силові агрегати та висококласні опції, такі як плавна адаптивна пневматична підвіска. Топові специфікації перетворюють Юкон на крейсер преміального класу, який конкурує з пропозиціями BMW та Mercedes. Але не все так ідеально. Внутрішнє оздоблення початкових моделей може здатись надто простим, а  набори технологій недостатньо хороші за таку ціну. Наприклад, моніторинг сліпих зон не є стандартним, а адаптивний круїз-контроль коштує додаткових грошей навіть в найвищій комплектації.

Вибрати новий позашляховик ДжіЕмСі Юкон 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Представлено комплектацію Denali Ultimate.
  • Технологія Super Cruise від GM стала опцією в вищих комплектаціях.

Кому варто купити?

Yukon вартий уваги, якщо вам потрібен висококласний сімейний великий позашляховик із найкращою у своєму класі вантажопідйомністю та сидіннями для дорослих у всіх трьох рядах. Завдяки потужним двигунам він легко і з комфортом переміщує людей та вантажі. Це позашляховики на базі вантажівки, тому буде особливо корисний для буксирування та перевезення, де у більш популярних кросоверів часто виникають проблеми. Тягнути причіп, човен чи будиночок на колесах - проста задача для Yukon і його доступного турбодизеля або двох доступних V8.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

ДжіЕмСі у 2023 році перетворив пакет Denali Ultimate Юкон на рівень комплектації, яка відрізняється унікальним внутрішнім оздобленням, передніми сидіннями з електрорегулюванням у 16 ​​напрямках із функціями масажу, преміальною аудіосистемою Bose із 18 динаміками та динаміками, встановленими на підголівниках, темними хромованими елементами кузова, спеціальним комплектом 22-дюймових коліс та стандартним повним приводом. Механічно це позашляховик п'ятого покоління, який дебютував у 2021 році. 

Частково автоматизована система водіння Super Cruise від GM стала доступна в комплектаціях Denali та Denali Ultimate.

GMC Yukon або Ford Expedition

Ford Expedition вражає бадьорим двигуном з подвійним турбонаддувом, зручними сидіннями в усіх трьох рядах і чудовою тяговою здатністю. Він також має гарний дизайн інтер’єру з технікою та функціями комфорту, подібними до того, що пропонує Yukon. Yukon і Yukon XL можуть вмістити більше вантажу, ніж Expedition і Expedition Max. Якщо вам дійсно не потрібен додатковий пасажирський простір, який надає Yukon, Expedition стане кращим вибором.

GMC Yukon або Jeep Wagoneer

Jeep Wagoneer перевершує GMC Yukon у деяких характеристиках. Він має потужний двигун V8, інтер’єр майже на рівні розкоші, довгий список стандартних технологій і функцій комфорту, плавність ходу та чудову буксирувальну здатність. Однак ці переваги мають свою ціну: Wagoneer коштує дорожче, ніж Yukon та більшість конкурентів у сегменті. І все ж, якщо дозволяє ваш гаманець, Wagoneer - чудовий вибір.

Салон

Юкон - восьми- або семимісний трирядний позашляховик, залежно від обраної комплектації. У всіх трьох рядах, навіть на останньому, достатньо місця для дорослих. В салон ДжиЕмСі Юкон легко сідати та виходити, за умови, що у вас є достатній простір, щоб відкрити великі двері. Широкі дверні отвори, високий дах і розсувні сидіння другого ряду роблять доступ до третього ряду легким.

 

 

Інтер'єр цього американського позашляховика стильний, а оздоблення сильно залежить від рівня комплектації. В початкових моделя салон тканинний, в топовій моделі - з повнозернистої шкіри Alpine Umber.

Варто відзначити перевагу GMC Yukon - тихий салон. Навіть на швидкості, коли великий позашляховик розрізає повітря, шум майже непомітний.

Усі версії Yukon оснащені великим інформаційно-розважальним дисплеєм із найновішим інтерфейсом GMC. Ця мультимедіа не найсучасніша на ринку, але вона проста у використанні та пропонує багато функцій, серед яких бездротове підключення Apple CarPlay та Android Auto. У меню легко орієнтуватися, сенсорний екран швидко реагує на команди. Елементи керування - це поєднання віртуальних кнопок і масивних фізичних кнопок і перемикачів.

Попри трирядну конфігурацію цей GMC пропонує величезний вантажний відсік. Об’єм багажника стандартної версії позашляховика складає 722 л. Складання третього ряду збільшує простір до 2055 л, другого - до 3480 л. 

Модифікація з довгою колісною базою Yukon XL вміщує до 1175 л вантажу за третім рядом. Ви отримаєте 2656 л та 4097 л в багажнику, якщо складете третій та другий ряди відповідно.

Відео тест-драйв GMC Yukon 2023 року

Технічні характеристики

Yukon 2023 року пропонується з трьома двигунами: 

  • 5,3-літровий V8 потужністю 355 к.с., 
  • 6,2-літровий V8 потужністю 420 к.с., 
  • 3,0-літровий шестициліндровий дизель із турбонаддувом на 277 к.с. 

У парі з усіма двигунами йде  плавна  та рішуча 10-ступінчаста коробка-автомат. Усі моделі задньоприводні, крім AT4 і Denali Ultimate, для яких повний привід стандартний. Для решти комплектацій 4х4 є опцією. 

Витрата пального GMC Yukon:

  • 13,4 л/100 км з 355-сильним двигуном (задній і повний привід),
  • 13,8 л/100 км з 420-сильним мотором (задній привід),
  • 14,7 л/100 км з 420-сильним мотором (повний привід),
  • 9,8 л/100 км - турбодизель і задній привід,
  • 10,2 л/100 км - турбодизель і повний привід.

Позашляховик може буксирувати до 3810 кг, за умови належного обладнання. 
 

 Характеристики GMC Yukon 2023 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,2 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата палива   13,4 л/100 км  
 Об'єм паливного бака   90 л 

 

Безпека

Кожен Yukon має 7 подушок безпеки, електронний контроль стійкості з контролем тяги, автоматичне екстрене гальмування, попередження про лобове зіткнення, передні/задні датчики паркування, систему підтримки смуги руху з попередженням про виїзд зі смуги руху, HD-камеру заднього огляду, систему допомоги під час старту на підйом, а також контроль розхитування причепа. Моніторинг сліпих зон є додатковим, а адаптивний круїз-контроль є опціональним навіть на топових моделях Denali.

Розміри та вага

  • Колісна база - 307 см,
  • Довжина - 533 см,
  • Ширина - 205 см,
  • Висота - 194 см.

Важить споряджений автомобіль від 2429 кг до 2593 кг.

Можливі комплектації

GMC Yukon 2023 випускається в п’яти комплектаціях: SLE, SLT, AT4, Denali та Denali Ultimate. Версія кузова XL з довгою колісною базою доступна за доплату. 

 

Попередній огляд Огляд Audi Q4 e-tron 2023
Вибрати електромобіль Ауді Ку4 е-трон 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Рендж Ровер Велар 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Land Rover Range Rover Velar 2023