Огляд Jeep Compass 2023: позашляховий стиль

10 квітня 2023

Jeep Compass 2023 - привабливий вибір для широкої аудиторії покупців. Цей компактний кросовер з високою прохідністю, привабливим дизайном та щедрим набором технологій забезпечує комфортну і безпечну поїздку як в місті, так і на бездоріжжі. Оновлення 2023 року зробили Компас ще бажанішим варіантом в сегменті. 

Вибрати позашляховик Джип Компас 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Потужніший турбодвигун,
  • Стандартний повний привод,
  • Нова трансмісія,
  • Доповнення функцій безпеки.

Кому варто купити?

Jeep Compass 2023 може бути ідеальним вибором для тих, хто любить активний відпочинок на природі та далекі подорожі на своєму автомобілі. Компактний кросовер вдало поєднує в собі  стильний дизайн та здатність з легкістю пройти навіть складні дорожні умови. Тому, новий Jeep Compass сподобається і жителям мегаполіса, які вибирають сучасний автомобіль з позашляховими рисами характеру.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Оновлення 2023 року стали логічним продовженням змін, які вніс Джип в Компас минулого року. Отже, цьогоріч позашляховик отримує нову трансмісію та стандартний повний привід на додачу до нового  2,0-літрового чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом, який має 200 к.с. Виробник також доповнив список технологій безпеки моніторингом уваги водія та попередженням про пасажирів на задньому сидінні і зробив стандартним опційний раніше 10,1-дюймовий сенсорний дисплей мультимедіа. 

Якщо ви розглядаєте минулорічні версії Jeep Compass, відгуки допоможуть зробити вибір.

Ціна Джип Компас починається з $29 995.

Jeep Compass або Ford Bronco Sport

Bronco Sport багато подібного із Compass. У обох позашляховиків є стандартний повний привід, проста у використанні інформаційно-розважальна систему та чудові здібності до бездоріжжя. Однак знайдуться й відмінності. Compass постачається з сучаснішою інформаційно-розважальною системою з чіткішою графікою та потужнішим базовим двигуном, але має менше вантажного простору, ніж Bronco Sport. 

Jeep Compass або Jeep Cherokee

Cherokee слідує після Compass в лінійці Jeep. Вони обидва без проблем впораються з легким і помірним бездоріжжям, а такоє щедро оснащені функціями комфорту та асистентами водія. Однак базова ціна Cherokee майже на  $8 000 доларів вища, ніж Compass. Стандартний Черокі також поступається в “конях” під капотом, хоча доступна 270-сильна силова установка.

Салон

Дворядний салон Compass зручний, функціональний та розрахований на 5 людей. 

Після минулорічного оновлення інтер'єру Компас виглядає набагато приємнішим. Для оздоблення використовуються якісніші матеріали, ніж раніше, а сам дизайн набагато “цілісніший”, ніж у торішній моделі. Базова версія поставляється в стандартній комплектації з тканинним салоном лише в чорному кольорі. Проте оновлення до вищих специфікацій розширюють кольорову гаму, додають натуральну шкіру та акценти у вигляді контрастних швів, металу та хрому. 

Compass має одну з кращих інформаційно-розважальних систем у сегменті - Uconnect 5. Усі моделі мають 10,1-дюймовий екран, який забезпечує бездротовий доступ до Android Auto та Apple CarPlay, Bluetooth та голосових команд. Додаткові функції, такі як HD Radio та бездротова зарядка, можна вибрати в додаткових пакетах. Сенсорний екран має яскраву графіку та швидку реакцію. На кермі та центральній панелі також є фізичні ручки та кнопки для керування певними функціями.

Незважаючи на квадратний вигляд кузова, багажник Jeep Compass дещо розчаровує. Вантажний простір складає має 770 л за другим рядом і 1693 л, якщо другий ряд складений.

Відео тест-драйв Jeep Compass 2023 року

Технічні характеристики

Оновлений чотирициліндровий двигун Compass тепер видає 200 к.с. 

Цього року немає передньопривідних моделей. Кожен новий Jeep Compass використовує восьмиступінчасту АКПП для передачі потужності на всі чотири колеса.

Збільшена продуктивність дозволяє кросоверу розганятися з місця до 100 км/год приблизно за 8 секунд.

Витрата пального Compass 2023 року середня за мірками класу:

  • 9,8 л/100 км у місті,
  • 7,4 л/100 км на шосе.

Як щодо позашляхових можливостей нового Джип? Вони відмінні завдяки стандартній трансмісії 4x4 та функції Jeep Selec-Terrain з налаштуваннями Snow, Sand і Mud. Варто звернути увагу на версію Trailhawk, якщо ваші потреби виходять за межі асфальтованої дороги. Разом з позашляховою підвіскою ви отримуєте як контроль спуску з пагорба, 2,5-дюймовий ліфт підвіски, всюдихідні шини, захисні пластини, передні та задні буксирувальні гаки, додаткові режими спуску по скелях і пагорбах і спеціально налаштована система повного приводу.
 

 Характеристики Jeep Compass 2023 
 Потужність   200 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   199 км/год 
 Середня витрата палива   8,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   51 л 

 

Безпека

Повний пакет безпеки кросовера Compass виглядає дуже серйозно. Окрім контролю тяги, курсової стійкості та ABS, він пропонує 7 подушок безпеки, серед яких аербег для колін водія. До списку асистентів водія входить моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, активне керування смугою руху, допомога під час старту на підйомі, камера заднього огляду, виявлення сонливості водія та попередження про зіткнення. Додаткові доступні системи включають задні датчики паркування, систему допомоги при паркуванні, камеру кругового огляду та розпізнавання дорожніх знаків. Trailhawk є єдиною моделлю, яка стандартно оснащена системою контролю спуску з гори.

Розміри та вага

  • Колісна база - 264 см,
  • Довжина - 440 см,
  • Загальна ширина з дзеркалами - 203 см,
  • Висота - 164 см,
  • Дорожній просвіт - 20,5 см.

Споряджена маса - 16 42 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Джип Компас можна у комплектаціях Sport, Latitude, Altitude, Latitude Lux, Limited, (RED) Special Edition, High Altitude і Trailhawk. Усі моделі оснащені 200-сильним турбованим двигуном, восьмиступінчастою коробкою-автомат і повним приводом.

 

Попередній огляд Огляд Buick Enclave 2023: нове рішення
Вибрати Buick Enclave 2023 в каталозі Automoto.ua
Вибрати нову Хонда Акорд 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Honda Accord 2023: повне оновлення