Огляд Jeep Grand Cherokee 2023: на межі брутальності та елегантності

22 грудня 2022

Jeep Grand Cherokee 2023 відрізняється чудовим поєднанням дорожніх і позашляхових якостей, а також крутим інтер'єром і безліччю передових технологій безпеки. Поряд з м'якими сидіннями та плавним ходом цей джип однаково забезпечує комфорт поїздки будь-якою місцевістю. Чим приваблюватиме покупців Джип Гранд Черокі 2023 року? Дізнайтеся з огляду.

Вибрати новий позашляховик Джип Гранд Черокі 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • Комплектація Trailhawk доступна тільки з гібридним двигуном 4xe.
  • 10,1-дюймовий сенсорний екран тепер входить до стандартної комплектації моделей Limited та Overland.
  • Моделі Overland та Summit можуть бути оснащені аудіосистемою McIntosh з 19 динаміками.

Кому варто купити?

На Grand Cherokee варто звернути увагу, якщо ви хочете висококласний позашляховик середнього розміру, який підійде і для щоденних комфортних поїздок, і впевнено прийме виклик бездоріжжя. Однак майте на увазі, що це один із найдорожчих автомобілів у сегменті. Ціна Jeep Grand Cherokee у початковій комплектації починається з 39 000$.

Нове чи вживане авто?

Після повного редизайну моделі 2022 Grand Cherokee 2023 зазнав мало змін. Головним з них є те, що модель Trailhawk, орієнтована на бездоріжжя, тепер пропонується виключно із плагін-гібридним силовим агрегатом Jeep 4xe. Комплектації Midrange Limited та Overland стандартно поставляються з 10,1-дюймовим інформаційно-розважальним дисплеєм із навігацією. Стереосистема Alpine з дев'ятьма динаміками доступна як окрема опція для Limited, а моделі Overland і Summit можна замовити зі стереосистемою McIntosh з 19 динаміками.

Дивіться також каталоги:

Незначні оновлення означають, що можна переглянути торішні авто. Обов'язково прочитайте відгуки про Джип Гранд Черокі.

Jeep Grand Cherokee або Jeep Grand Cherokee L

Якщо вам подобається те, що пропонує Grand Cherokee, але потрібно більше вантажного або пасажирського простору, Grand Cherokee L може підійти за всіма параметрами. Grand Cherokee L пропонує майже аналогічні можливості, що і його дворядний “брат”, але додає третій ряд і більше місця для вантажу.

Jeep Grand Cherokee або Honda Passport

Honda Passport не демонструє таких позашляхових здібностей або люксових опцій, як Grand Cherokee. Однак Паспорт стане чудовою альтернативою, якщо ви шукаєте універсальний дворядний позашляховик середнього розміру. На додаток до "бадьорого" стандартного двигуна Passport більше вантажного простору, ніж у Grand Cherokee, і маса стандартних функцій. Jeep пропонує плавнішу поїздку, ніж Honda. Проте Passport залишається гідним конкурентом і заслуговує на увагу.

Салон

Новий Джип Гранд Черокі - п'ятимісний позашляховик із двома рядами сидінь. Якщо вас цікавить модель, здатна перевозити до семи осіб, зверніть увагу на Grand Cherokee L.

Небагато салонів у цьому класі такі вдалі, як у Grand Cherokee. Добре зібраний інтер'єр має сучасний і красивий дизайн, а топові версії наповнені розкішшю: обшивкою зі стьоганої шкіри, декором з дерева з відкритими порами та іншими люксовими деталями.

У порівнянні з дворядними середньорозмірними позашляховиками Grand Cherokee має гідну вантажопідйомність. Він пропонує 1067 л простору за другим рядом та 2005 л зі складеним заднім рядом.

Прямо над приладовою панеллю Grand Cherokee височить 8,4- або 10,1-дюймовий сенсорний екран зі стандартними Apple CarPlay, Android Auto та супутниковим радіо SiriusXM. Навігація в приладовій панелі з оновленнями трафіку та погоди в режимі реального часу є опціональною, а верхні комплектації можуть бути оснащені кластером цифрових датчиків, 10,0-дюймовим проекційним дисплеєм і ще одним 10,3-дюймовим дисплеєм, вбудованим в приладову панель для використання зі сторони переднього пасажира.

Моделі Laredo і Limited поставляються зі стандартною стереосистемою із шістьма динаміками, покупці можуть перейти або на аудіосистему Alpine з дев'ятьма динаміками, або на високоякісне компонування McIntosh з 19 динаміками.

Відео тест-драйв Jeep Grand Cherokee 2023 року

Технічні характеристики

Новий Jeep Grand Cherokee 2023 оснащений або 293-сильним 3,6-літровим V-6, або 357-сильним 5,7-літровим Hemi V-8. Jeep також пропонує плагін-гібридний силовий агрегат 4xe, який складається з 2,0-літрового рядного чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом та тягового електродвигуна, що забезпечує в сукупності 375 кінських сил. Двигун гібрида живиться від акумуляторної батареї на 14,0 кВт/год.

Задній привід стандартний для базового V-6, а повний привід входить у стандартну комплектацію з V-8 або гібридним двигуном. Доступно кілька різних систем повного приводу, зокрема диференціал підвищеного тертя з електронним блокуванням. Модель Trailhawk з міцнішим позашляховим обладнанням і більшими можливостями оснащена регульованою пневматичною підвіскою, яка забезпечує дорожній просвіт до 28,7 см, і стабілізатором поперечної стійкості з функцією відключення.

Витрата палива Jeep Grand Cherokee залежить від комплектації:

  • 10,2 л/100 км з V6,
  • 13,0 л/100 км з V8,
  • 9,8 л/100 км із плагін-гібридом.
     
  Характеристики Jeep Grand Cherokee 
 Потужність   293 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,8 с 
 Максимальна швидкість  188 км/год
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   87 л 

 

Безпека

Jeep пропонує повний набір стандартних технологій допомоги водієві: виявлення пішоходів, допомога у підтримці смуги руху та напівавтономні режими водіння.

Розміри та вага

  • Колісна база - 296 см,
  • Довжина – 491 см,
  • Ширина - 197 см,
  • Висота – 180 см.

Споряджена маса позашляховика коливається від 1922 до 2521 кг.

Можливі комплектації 

Купити Джип Гранд Чероки 2023 можна в шести комплектаціях: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Summit і Summit Reserve. Ціна Jeep Grand Cherokee у початковій версії починається з 39 000$, топова модель коштує 66 155$.

 

Попередній огляд Огляд Hyundai Elantra 2023: раціональний вибір
Вибрати новий Хюндай Елантра 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий автомобіль Ауді Р8 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi R8 2023: прощальний заїзд