Огляд Jeep Grand Cherokee 2024: для міста і бездоріжжя

1 квітня 2024

Jeep Grand Cherokee вдалося стерти межу між потужними позашляховими можливостями і комфортним щоденним використанням. Він доступний різних комплектаціях, які починаються зі “спартанського” Laredo і закінчуються вишуканим Summit Reserve, який кидає виклик конкурентам від BMW та Mercedes-Benz. Джип Jeep Grand Cherokee пропонує вдалий баланс ціни, якості та універсальності. Але чи достатньо цього, щоб бути найкращим в сегменті в 2024 році?

Знайти позашляховик Джип Гранд Черокі 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Limited отримує стандартні 18-дюймові алюмінієві колеса
  • Варіант двигуна V8 Hemi недоступний
  • Laredo X і Altitude X повертаються до лінійки комплектацій

Кому варто купити?

Jeep Grand Cherokee 2024 дозволяє сміливо відправитись в пригоди бездоріжжя, але не відмовлятись від комфорту та вишуканості. Якщо ви шукаєте дворядний позашляховик середнього розміру з унікальним поєднанням брутального стилю, преміального інтер’єру та позашляхових можливостей, варто купити Джип Гранд Черокі.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Востаннє Jeep оновляв дизайн Grand Cherokee для 2022 модельного року, і в сезоні 2024 небагато змін. Випуск двигуна V8 Hemi припинено, але він залишається доступним для Grand Cherokee L. Позашляховик отримав нові стандартні 18-дюймові алюмінієві диски в певних специфікаціях. Версії Laredo X і Altitude X знову присутні в списку комплектацій.

З огляду на невеликі зміни, можна придивитись до вживаних варіантів. До того ж, у попередніх моделях доступний двигун V8. Перегляньте відгуки про Джип Гранд Черокі, якщо вибираєте позашляховик з пробігом.

Ціна Jeep Grand Cherokee починається з $39 535.

Jeep Grand Cherokee або Jeep Grand Cherokee L

Grand Cherokee L — це трирядна версія Grand Cherokee. Він має всі ті ж опції, що й стандартна модель, але має пропонує більше місця. У Grand Cherokee L є зручний третій ряд і значно більше багажного відділення. Виберіть L, якщо вам подобається практичність Grand Cherokee, але є потреба в додатковому просторі.

Jeep Grand Cherokee або Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe — відмінний середньорозмірний позашляховик, який пропонує все, що є в Grand Cherokee, і багато іншого, за винятком позашляхового обладнання та обладнання для буксирування. Santa Fe відрізняється високоякісним інтер'єром, комфортною поїздкою, хорошою динамікою водіння та економною витратою пального. Він також має багато вантажного простору, а топова комплектація Хюндай коштує лише на пару тисяч доларів дорожче, ніж базова модель Джип.

Салон

Grand Cherokee — дворядний п’ятимісний позашляховик з комфортними сидіннями навіть на задньому ряду. Останні сидіння більш ніж достатньо просторі для дорослих.

Салон цього Jeep добре спроектований і стильний. В інтер’єрі є багато приємних на дотик поверхонь і небагато твердого пластику. У вищих комплектаціях салон просто розкішний. Grand Cherokee вдало демонструє свою міську індивідуальність та виглядає так, ніби кабіна в набагато дорожчому автомобілі.

 

Jeep щедрий на стандартну техніку в Grand Cherokee, навіть якщо йдеться про базову комплектацію Laredo. Кожен позашляховик оснащений 10,3-дюймовим цифровим приладом і 8,4-дюймовим сенсорним дисплеем, бездротовими Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, HD Radio та Sirius XM, підтримкою Bluetooth для двох телефонів, шістьма динаміками та світлодіодним освітленням салону. Інформаційно-розважальний інтерфейс Uconnect 5 добре працює, має інтуїтивно зрозумілий дизайн, простий у використанні та стандартно оновлюється бездротовим шляхом.

Топові версії Jeep Grand Cherokee Summit і Overland, ціна яких сягає $70 000, додають порцію преміальності у вигляді оздоблення деревом з відкритими порами та високотехнологічних цифрових дисплеїв для пасажирів.

Багажник Гранд Черокі вміщує:

  • 1067 л з вертикальним заднім рядом,
  • 2005 л зі складеним заднім рядом.

Відео тест-драйв Jeep Grand Cherokee 2024 року

Технічні характеристики

У 2024 році Jeep оснащує Grand Cherokee 3,6-літровим V6 без турбонаддуву в поєднанні з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Потужність оцінюється в 293 к.с. Позашляховик може бути оснащений заднім або повним приводом.

Середня витрата пального — 10,5 л/100 км.

Grand Cherokee — великий автомобіль, і це відчувається за кермом. Рульове керування точне та забезпечує багато зворотного зв’язку, а гальма сильні. Загалом, виробнику вдалось поєднати якість поїздки та динаміку. 

Модель завжди виділялась у класі своєю майстерністю на бездоріжжі. Доступний повний привід допомагає позашляховику підтримувати зчеплення з дорогою. Деякі комплектації передбачають задній диференціал обмеженого тертя, два рівні доступних роздавальних коробок і пневматичну підвіску. Дорожній просвіт Гранд Черокі складає від 210 мм зі звичайною підвіскою до 280 мм з пневматичною підвіскою.

За умови належного обладнання позашляховик може буксирувати до 2800 кг.
 

 Характеристики Jeep Grand Cherokee 2024 
 Потужність   293 к.с.
 Час розгону до 100 км/год   7,4 с 
 Максимальна швидкість   188 км/год 
 Середня витрата пального   10,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   87 л 

Безпека

Утримання в смузі руху, адаптивний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування та моніторинг сліпих зон є стандартними для кожного нового Джип Гранд Черокі 2024 року. Базові моделі Laredo оснащені датчиками паркування та автоматичними фарами. Автоматичне перемикання дальнього світла доступне на рівні комплектації Limited, а стандартне розпізнавання дорожніх знаків поставляється з моделлю Summit.

Розміри та вага

  • Колісна база —  296 см,
  • Довжина —  491 см,
  • Ширина — 197 см,
  • Висота — 180 см.

Можливі комплектації

Jeep пропонує Grand Cherokee 2024 у восьми комплектаціях: Laredo, Laredo X, Altitude, Altitude X, Limited, Overland, Summit і Summit Reserve.

Попередній огляд Огляд Kia Telluride 2024: все в одному
Знайти новий позашляховик Кіа Теллурайд 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати нову Хонда Акорд 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Honda Accord 2024: для комфортних подорожей