Огляд Jeep Wrangler 2023: готовий до пригод

7 липня 2023

Jeep Wrangler 2023 - “чистокровний” позашляховик. Він є одним з небагатьох авто, які дійсно здатні на екстремальні подорожі далеко за межі асфальту. Вранглер доступний з кількома варіантами потужних двигунів, широкими можливостями для індивідуального налаштування та навіть з механічною коробкою передач. Однак плюси цього позашляховика перетворюються на мінуси в місті. Повсякденні поїздки не викликають захвату через традиційну конструкцію кузова на рамі, суцільну підвіску, шалений апетит двигунів та пристосування для бездоріжжя. Чи підходить вам Jeep Wrangler? Дізнайтесь більше про авто з огляду!

Вибрати новий позашляховик Джип Вранглер 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Додані стандартні Apple CarPlay, Android Auto та кондиціонер
  • Дебют Wrangler Freedom Edition
  • З'явилися нові кольори кузова та дизайн коліс
  • Припиняється випуск комплектації Wrangler Far Out дизельними двигунами

Кому варто купити?

Збираєтесь на справжнє бездоріжжя? Хочете привертати увагу на парковці і на дорозі? Готові заради цього піти на певні компроміси? Тоді варто розглянути Jeep Wrangler.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році Jeep додає сірий і фіолетовий кольори фарби для Wrangler та кілька нових дизайнів коліс. Однак найбільшим оновленням є те, що всі модифікації тепер у стандартній комплектації оснащені кондиціонером, 7-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto та Apple CarPlay. Раніше ці функції були опціональними для базових моделей.

Jeep Wrangler або Ford Bronco

Bronco схожий з Wrangler. Обидва - надзвичайно потужні позашляховики, які доступні у дво- та чотирьохдверних версіях зі знімними верхами та дверима. Їхня ціна відрізняється в межах кількох сотень доларів. Головною перевагою Wrangler є розширена лінійка двигунів, яка включає V8, дизельні та гібридні варіанти. З іншого боку, Bronco приваблює своєю просторішою кабіною та більшим вантажним відділенням, кращою керованістю на дорозі та ширшим набором стандартних функцій.

Jeep Wrangler або Jeep Gladiator

Jeep Gladiator можна назвати версією пікапу позашляховика Wrangler. Отже, в ньому багато тих самих плюсів, що й у Вранглер. Gladiator оснащений міцною підвіскою з суцільною віссю, яка забезпечує чудову прохідність бездоріжжям. Його дах і двері знімаються, салон добре побудований, а інформаційно-розважальна система інтуїтивно зрозуміла. Обидві моделі також пропонуються з однаковими системами допомоги водієві. Ключовою перевагою Gladiator є його більша максимальна буксирувальна здатність, а також відкрита вантажна платформа, яка полегшує транспортування великих речей. Проте Wrangler має нижчу початкову ціну, ніж Gladiator. Він також доступний з двигунами, яких бракує Gladiator, як-от V8 і економний чотирициліндровий.

Салон

Wrangler пропонується у дво- та чотиридверному варіанті кузова. Дводверний Wrangler має чотири місця, тоді як чотиридверний Wrangler Unlimited пропонує п’ять місць.

Салон Jeep Wrangler 2023 відповідає зовнішньому вигляду та стилю позашляховика: міцний, витривалий, практичний з великою кількістю твердого пластику. Як наслідок, інтер'єр здається дещо дешевим. Квадратна форма кузова, знімний дах і великі шини пропускають в салону багато шуму від вітру та дороги.

 

Jeep пропонує Wrangler із 7-дюймовою та 8,4-дюймовою версіями інформаційно-розважальної системи Uconnect із сенсорним екраном. Обидва дисплеї легко бачити та зручно використовувати. Вони тішать швидкою реакцією, великими значками та простими меню. Також радують фізичні кнопки та в нижній частині панелі приладів, які спрощують налаштування клімат-контролю та аудіосистеми.

Багажник дводверного Jeep Wrangler невеликий - розрахований всього на 203 літри. Якщо вам знадобиться додаткове місце для вантажу, проблему створює суцільне заднє сидіння. Щоб отримати більше простору, доведеться скласти обидва крісла і перетворити позашляховик на двомісний.

Вантажний відсік п’ятидверного Jeep Wrangler має об’єм багажника 598 літрів. Його задні сидіння можна скласти двома частинами, що значно практичніше.

Обидві моделі оснащені поворотними дверима багажника з вбудованим кріпленням для запасного колеса.

Відео тест-драйв Jeep Wrangler 2023 року

Технічні характеристики

Джип Вранглер 2023 модельного року доступний з п’ятьма варіантами двигуна. Стандартна силова установка - 3,6-літровий V6 на 285 к.с., який може працювати в парі з шестиступінчастою механікою або восьмиступінчастим автоматом.

Лінійка опціональним моторів виглядає так:

  • 2,0-літровий чотирициліндровий 270-сильний турбомотор,
  • 3,0-літровий V6 з турбонаддувом на 260 к.с.,
  • 6,4-літровий V8 потужністю 470 кінських сил, з який Jeep Wrangler набирає розгін до 100 км/год за 4,5 секунди,
  • гібридна система з чотирициліндрового двигуна, електродвигуна та акумуляторної батареї ємністю 17,3 кВт/год загальною потужністю 375 кінських сил.

Витрата пального Jeep Wrangler, незалежно від модифікації, не надто економна:

  • 11,2 л/100 км з базовим V6 та механікою,
  • 10,7 л/100 км з базовим V6 та автоматом,
  • 10,2 л/100 км з чотирициліндровим двигуном,
  • 9,2 л/100 км з турбодизельним V6,
  • 15,6 л/100 км з двигуном V8 Rubicon 392,
  • 11,7 л/100 км з гібридним двигуном 4xe лише на бензині,
  • 4,8 л/100 км з гібридним двигуном 4xe в гібридному режимі.

 
Wrangler 4xe проїзжає 33 км лише на електричному ходу. Зарядка батареї займає близько 2,5 години.

Вранглер пропонує виняткові здібності для бездоріжжя. Пружинні підвіски відмінно прогинаються на низьких швидкостях, а міцні осі дозволяють джипу долати перешкоди, на які б не наважились більшість позашляховиків. Стандартна система повного приводу чудово забезпечує зчеплення на будь-яких поверхнях. Впевненості додають стандартні захисні пластини та низький діапазон передач. В якості опції можна додати захисні скельні рейки, блокування диференціалів і масивні всюдихідні шини. Залежно від компонування Wrangler має  кліренсом від 246 мм до 327 мм.
 

 Характеристики Jeep Wrangler 2023 
 Потужність   285 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,7 с 
 Максимальна швидкість   156 км/год 
 Середня витрата палива   11,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   66 л 

 

Безпека

У стандартній комплектації Wrangler є ABS, контроль тяги та курсової стійкості, система допомоги під час старту на підйомі, камера заднього огляду. Аербегів лише чотири, і всі вони розташовані спереду. 

Більшість технологій допомоги водієві - опціональні. За доплату можна додати моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, попередження про лобове зіткнення, адаптивний круїз-контроль.

Розміри та вага

Пятидверна версія Вранглер має такі розміри:

  • Колісна база - 300 см,
  • Довжина - 478 см,
  • Ширина - 187 см,
  • Висота - 184 см.

Дводверний позашляховик трохи менший:

  • Колісна база - 245 см,
  • Довжина - 423 см,
  • Ширина - 187 см,
  • Висота - 186 см.

Споряджена вага Wrangler коливається від 1777 до 2368 кг, залежно від модифікації.

Можливі комплектації

Купити новий Jeep Wrangler 2023 року можна  у дво- та чотиридверному варіантах кузова (останній називається Wrangler Unlimited), а також у восьми комплектаціях: Sport, Willys Sport, Sport S, Willys, Sahara, High Altitude, Rubicon and Rubicon 392.

Попередній огляд Огляд Nissan Sentra 2023
Вибрати седан Ніссан Сентра 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик БМВ Х7 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд BMW X7 2023: справжній характер