Огляд Jeep Wrangler 2024

22 грудня 2023

Jeep Wrangler - це справжній позашляховик для пригод. Він не боїться бездоріжжя, тому що створений для нього. Wrangler зберігає свій культовий вигляд та репутацію десятиліттями. Водночас автомобіль не забезпечує вишукану поїздку в місті та не вражає керованістю на трасі. Проте в 2024 році Jeep Wrangler отримав велике оновлення. Що змінилось в культовому позашляховику?

Знайти новий позашляховик Джип Вранглер 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Рестайлинг інтер’єру та екстер’єру.
  • Оновлено ​​інформаційно-розважальну система.
  • Покращено шумопоглинання салону.
  • Удосконалено технології безпеки.
  • Додано нові комплектації. 
  • Знято з виробництва турбодизель V6.

Кому варто купити?

Wrangler не є альтернативою звичайному кросоверу для повсякденного використання. Цей автомобіль підходить для тих, хто шукає дійсно позашляховий варіант.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2024 році Wrangler отримав масштабне оновлення. Зміни торкнулись зовнішнього вигляду: прорізі на радіаторній решітці стали коротшими, з'явилися 10 дизайнів коліс. 

Інтер'єр також отримав покращення. Великий 12,3-дюймовий сенсорний екран Uconnect 5 став стандартним для всієї лінійки, як і бездротове віддзеркалення смартфона. Приладову панель дещо змінено: центральні вентиляційні отвори більше не круглі, а горизонтально розташовані під новим екраном. Покращено шумоізоляцію салону для вищого комфорту поїздки. Шторки безпеки першого та другого рядів стають стандартними.

Оновлено характеристики авто - 3,0-літровий дизельний V6 з турбонаддувом виключено з модельного ряду двигунів Jeep Wrangler 2024 року. 

З'явилось два нових рівня комлплектації: Sport S і Rubicon X.

Jeep Wrangler або Ford Bronco

Ford Bronco - один з найближчих конкурентів Jeep Wrangler в параметрі позашляхових здібностей. В інших характеристиках авто від Ford перевершує Jeep. Bronco має багато пасажирського та вантажного простору, безліч стандартних функцій, збалансовану динаміку на дорозі та лінійку потужних двигунів. Як і Wrangler, він пропонує високу витрату пального для свого класу, а в його салоні багато шуму вітру та дороги. 

Jeep Wrangler або Jeep Cherokee

Jeep Cherokee - варіант для тих, хто шукає впевнений позашляховик та, водночас, щоденний сімейний автомобіль. Незважаючи на те, що Черокі не такий досвідчений на бездоріжжі, як Вранглер, він демонструє кращі “манери” водіння на дорозі та пропонує багато стандартних функцій допомоги водієві. Варто зауважити, що базовий двигун Cherokee слабший, ніж у Wrangler, а вантажний простір - менший. 

Салон

Дводверні модифікації Jeep Wrangler вміщують чотирьох осіб, а чотиридверні - п’ятьох. 

Інтер’єр Jeep Wrangler цього року виглядає набагато сучаснішим завдяки новому великому 12,3-дюймовому сенсорному екрану по центру приладової панелі. Круглі вентиляційні отвори замінені  горизонтальними вентиляційними смужками під дисплеєм.

Матеріали салону міцні та розраховані на експлуатації в складних умовах. Jeep пропонує невеликий вибір кольорів для інтер'єру Wrangler. Чорний домінує та є єдиним варіантом для обшивки сидінь у всіх комплектаціях. В якості декоративного елемента доступний контрастний шов на сидіннях.

 

Найважливіша зміна в салоні Джип Вранглер 2024 - нова інформаційно-розважальна система Uconnect 5 із 12,3-дюймовим сенсорним екраном. Вона є стандартною для всієї лінійки разом з  функціями бездротового зв’язоку Apple CarPlay і Android Auto, SiriusXM, роз’ємом аудіовходу, голосовими командами та аудіосистемою з вісьмома динаміками.

Відео тест-драйв Jeep Wrangler 2024 року

Технічні характеристики

Wrangler може бути оснащений одним із п’яти різних силових агрегатів:

  • 3,6-літровим V6 на 285 к.с. в поєднанні з з шестиступінчастою механікою або восьмиступінчастим автоматом,
  • 2,0-літровим рядним чотирициліндровим з турбонаддувом на 270 к.с. в парі з восьмиступінчастою коробкою-автомат,
  • 6,4-літровим V8 на 470 к.с. та з автоматом-восьмиступкою,
  • 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом і двома електродвигунами, батареєю ємністю 17,3 кВт/год із сумарною потужністю 375 к.с. Гібридна установка поєднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Автомобілі Wrangler народжені для бездоріжжя, тому мають стандартний повний привід.

Витрата пального позашляховика є однією з найвищих в класі. Середні показники виглядають так:

  • 11,2 л/100 км - 2,0-літровий чотирициліндровий турбомотор,
  • 11,2 л/100 км - 3,6-літровий V6,
  • 13,8 л/100 км - 6,4-літровий V8,

З гібридним силовим агрегатом Вранглер витрачає 11,8 л/100 км в бензиновому режимі, в 4,8 л/100 км - в гібридному. Лише на електротязі позашляховик подолає до 33 км. 
 

 Характеристики Jeep Wrangler 2024 
 Потужність   285 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,7 с 
 Максимальна швидкість   156 км/год 
 Середня витрата пального   11,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   66 л 

Безпека

В стандартній комплектації Wrangler дуже мало засобів безпеки. В моделі 2024 року з'явилися шторки безпеки для обох рядів в доповнення фронтальних та бічних подушок безпеки, встановлених для захисту пасажирів на передніх сидіннях. Серед інших обов’язкових функцій моніторинг тиску в шинах, ABS, контроль стабільності та камера заднього виду.

Модель Sport пропонує круїз-контроль, амортизацію причепа та систему допомоги під час старту на підйомі. Sport S додає систему допомоги під час гальмування та автоматичні фари, тоді як Willys отримує світлодіодні фари. Комплектація Sahara та всі вищі рівні отримують стандартний адаптивний круїз-контроль із функцією  зупинки та руху є стандартним. Тільки Rubicon X має задні датчики паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням і автоматичне дальнє світло. 

Розміри та вага

Розміри Jeep Wrangler залежать від конкретної модифікації:

  • Колісна база - 245-300 см,
  • Довжина - 423-488 см,
  • Ширина - 187-201 см,
  • Висота - 186-191 см.

Споряджена вага авто залежить від специфікації і коливається від 1837 кг до 2404 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Jeep Wrangler 2024 можна у восьми комплектаціях: Sport, Sport S, Willys, Rubicon, Sahara, Rubicon X, High Altitude і Rubicon 392. Доступна дво- та чотиридверна модифікація. 

Попередній огляд Огляд Toyota Highlander 2024
Шукати позашляховик Тойота Хайлендер 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик Акура МДХ 2024 року на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Acura MDX 2024: вдала альтернатива