Огляд Kia K5 2023: сімейний седан з характером

31 жовтня 2022

Kia K5 2023 відрізняється зручними сидіннями, безліччю стандартних технологій та функцій допомоги водієві, плавним ходом та простою у використанні інформаційно-розважальною системою. Цей седан точно зможе привернути увагу покупця, хоч і має деякі недоліки. Дізнайтесь більше про плюси та мінуси нової моделі Кіа К5 2023 року з огляду!

Вибрати новий седан Кіа К5 2023 на автобазарі Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • Комплектація LX знята з виробництва;
  • Звукопоглинаючі передні вікна додані у версії EX, GT-Line і GT;
  • Опціональний повний привод тепер доступний тільки для комплектації GT-Line.

Кому варто купити?

K5 варто розглянути, якщо ви вибираєте седан середнього розміру з відмінним співвідношенням ціни та якості. 
Спортивний та агресивний дизайн кузова виділяє Kia K5 у традиційно нудному класі. Це один із тих автомобілів, яким можна милуватися протягом кількох секунд, перш ніж сісти в нього. Проте К5 вражає не лише сміливим зовнішнім виглядом. Він неймовірно простий в управлінні та зручний у далеких поїздках завдяки чудовій підвісці та виключно тихому салону. Бездротова інтеграція зі смартфонами Apple CarPlay та Android Auto є стандартною, і це лише початок щедрого списку функцій, з яким складно конкурувати суперникам.

Ціна Kia K5 2023 починається з 25 090 $.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

K5 2023 не отримала рестайлинг і механічно не відрізняється від моделі 2022 року. У 2023 Kia відмовилася від колишньої базової версії LX і зробила LXS моделлю початкового рівня. Крім того, повний привід тепер доступний лише у GT-Line. 

Кіа К5 2023 – це частина першого покоління K5, представленого у 2021 році. Тому є сенс пошукати варіанти на автобазарі та заощадити. Тим більше, що технічні характеристики Kia K5 не змінилися.

Kia K5 або Honda Accord

Honda Accord висококласніший, ніж K5, а також забезпечує кращу керованість та більше пасажирського простору на задньому ряду. Натомість K5 поставляється із щедрим набором стандартних функцій та доступний з повним приводом. Кожна модель має вагомі переваги, тому вибір залежить від ваших пріоритетів.

Kia K5 або Hyundai Sonata

Hyundai Sonata та K5 мають багато спільного. Обидві машини пропонують схожий набір стандартних функцій, однаковий вибір двигунів, просторі салони та великі багажники. У Kia є повний привід, а Hyundai його не має. K5 також виявиться трохи приємнішим в управлінні, ніж Sonata. Однак Соната забезпечує більшу висоту стелі над заднім рядом. Перед покупкою є сенс протестувати обидва варіанти.

Салон

Середньорозмірний седан K5 вміщує до 5 осіб. Сидіння зручні в обох рядах завдяки достатній амортизації та підтримці. Передній ряд просторий. На задньому ряду вистачає місця під ногами, але простір над головою обмежений похилою лінією даху.

Усередині K5 виглядає приголомшливо, особливо, якщо згадати, скільки він коштує. Компонування одночасно витончене і просте, а в салоні використані привабливі матеріали, такі як дерев'яне оздоблення на панелі приладів і дверях.

Kia продумала салон K5 до дрібниць, тому він надзвичайно зручний для користувача. Інтер'єр вийшов сучасний і добре складений, але багато помітного твердого пластику. Незважаючи на те, що салон K5 менш висококласний, ніж у деяких конкурентів, він, як і раніше, залишається комфортним для довгих поїздок.

 

Об'єм багажника K5 становить 453 л, що вище за середній для сегмента автомобілів середнього розміру. Великі предмети легко завантажуються завдяки невеликій висоті підйому, широкому отвору та заднім сидінням, що складаються у пропорції 60/40. Кришка багажника з електроприводом та функцією відкривання без допомоги рук входить до стандартної комплектації.

Kia вдалося зробити K5 зручним для користувача у всіх параметрах. Небагато інформаційно-розважальних систем такі прості в експлуатації, як система Kia UVO. Вона пропонує добре організоване меню, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, чітку графіку та швидку реацію. Стандартна система з 8-дюймовим сенсорним екраном підтримує бездротове підключення смартфона Apple CarPlay та Android Auto (на даний момент є рідкістю для будь-якого класу). Однак версія з 10,25-дюймовим сенсорним екраном вимагає дротового підключення для Apple CarPlay та Android Auto. Модернізована система також втратила деякі корисні фізичні ручки і кнопки.

Відео тест-драйв Kia K5 2023 2023 року

Технічні характеристики

Kia K5 2023 випускається з двома варіантами двигунів: 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 180 к.с. та 2,5-літровою турбочетвіркою потужністю 290 к.с. Моделі з 1,6-літровим мотором працюють у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, а 2,5-літровий мотор версії GT поєднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням.

Базовий двигун забезпечує достатню потужність для більшості дорожніх ситуацій. 2,5-літровий силовий агрегат дає набагато більше сили та драйву, але для отримання цього привілею потрібен перехід на топову комплектацію GT. Обидві трансмісії заслуговують на похвалу за плавне перемикання передач.

Витрата палива Kia K5 залежить від комплектації. Авто витрачає в середньому:

  • 7,3 л/100 з базовим двигуном,
  • 8,4 л/100 км із 2,5-літровим двигуном.
     
 Характеристики Kia K5 
 Потужність   180 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7 с 
 Максимальна швидкість   205 км/год 
 Середня витрата палива   7,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака    50 л 

 

Безпека

Сімейний седан Kia також пропонує безліч стандартних технологій допомоги водієві. Кожен автомобіль оснащений автоматичним екстреним гальмуванням з виявленням пішоходів, автоматичним дальнім світлом, виявленням сліпих зон, допомогою в утриманні смуги руху з центруванням смуги руху, автоматичним заднім перехресним гальмуванням та допомогою під час виходу з машини (попереджає пасажирів про інші транспортні засоби поруч перед виходом з автомобіля).

Розміри та вага

  • Колісна база – 285 см,
  • Довжина – 490 см,
  • Ширина – 186 см,
  • Висота – 145 см.

Важить седан від 1428 до 1602 кг.

Можливі комплектації 

Купити нову Kia K5 2023 можна в чотирьох комплектаціях: LXS, GT-Line, EX і GT.

 

Попередній огляд Огляд Chevrolet Trailblazer 2023: яскравий та універсальний
Вибрати новий кросовер Шевроле Трейлблейзер 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Лексус GX 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lexus GX 2023: преміальний всюдихід