Огляд Kia Telluride 2022: стильний та сімейний

16 лютого 2022

Telluride 2022 – найбільший позашляховик Kia з трьома рядами сидінь. Він може похвалитися тихим та висококласним салоном, сучасними технологіями, великим набором стандартних функцій, зручними кріслами третього ряду та приємним водінням. 

Купити новий автомобіль Кіа Теллурайд 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нова Кіа Теллурайд має кілька незначних недоліків, але в цілому - це відмінний варіант у своєму класі. Дізнайтесь більше про оновлення моделі у 2022 році з нашого огляду. 

Нове у 2022 році

  • передові технології допомоги водієві та безпеці додані у всі комплектації;
  • 10,25-дюймовий центральний екран та двозонний автоматичний клімат-контроль тепер входять до стандартного оснащення,
  • новий значок Kia з'явився на оновленій решітці радіатора.

Кому варто купити?

Шукаєте стильний та практичний кросовер для великої родини? Кіа Теллурайд 2022 відрізняється від основної маси трирядних позашляховиків ефектним дизайном кузова, несподіваною вишуканістю салону та вигідною вартістю. Модель ідеально виконує свою головну функцію - з максимальним комфортом перевозить сім'ї та їхній вантаж. Теллурайд багато в чому на крок попереду конкурентів, тому вартий вашої уваги!

Нове чи б/у авто? 

У 2022 році Kia наділяє Telluride своїм новим логотипом. Змінений значок бренду з'являється на переробленій решітці радіатора, дверцятах багажника та кермі. Дві початкові комплектації отримують набір покращеного стандартного оснащення: 10,3-дюймовий сенсорний екран замість 8,0-дюймового та автоматичний контроль температури. Крім того, ці версії можуть похвалитися напівавтономним адаптивним круїз-контролем, який вміє використовувати навігаційну систему для активного регулювання швидкості автомобіля в проходженні поворотів.

Нова Kia Telluride 2022 однозначно буде вдалим придбанням. 

Але зауважте, що це частина першого покоління моделі, представленого в 2020 році. Подивіться на актуальні Кіа Теллурайд, які вже можна купити в Україні. 

Kia Telluride або Hyundai Palisade

Kia Telluride та Hyundai Palisade виробляються однією і тією ж материнською компанією і мають багато спільного: однаковий двигун V6, аналогічні стандартні та додаткові функції, а також майже ідентичні пасажирський простір та вантажний об'єм. Вартість моделей також знаходиться на одному рівні. Тепер про відмінності. Хюндай Палісейд пропонує повністю цифрову комбінацію приладів та можливість скласти третій ряд. У цьому порівнянні немає поганого варіанта.

Kia Telluride або Subaru Ascent

Subaru Ascent пропонує кілька переваг у порівнянні з Telluride, серед яких стандартний повний привід та трохи більший дорожній просвіт для впевненості на бездоріжжі. В інших параметрах виграє Теллурайд зі своїм шикарним інтер'єром та високотехнологічною інформаційно-розважальною системою. І все це ви отримуєте приблизно за тією ж ціною, що Ascent. Позашляховик Субару – відмінний варіант, проте Кіа – більш універсальний автомобіль.

Свіжі оголошення про продаж авто Кіа Теллурайд 2022 на АвтоМотоКупити оновлену модель Kia Telluride 2022 в УкраїніТехнічні характеристики автомобіля Кіа Теллурайд 2022Огляд нового автомобіля Кіа Теллурайд 2022 з фото та відеоТест-драйв нового автомобіля Кіа Теллурайд з фото та відеоСкільки коштує автомобіль Kia Telluride 2022 в УкраїніВитрата пального Kia Telluride 2022Підібрати комплектацію нової Кіа Теллурайд 2022 на AutoMoto.uaСалон оновленого позашляховика Кіа Теллурайд 2022Інтер'єр салону позашляховика Кіа Теллурайд 2022Сидіння в салоні Kia Telluride 2022Купити трирядний позашляховик Кіа Теллурайд 2022 в Україні

Салон

Салон Kia Telluride вміщує сім або вісім людей, в залежності від того, чи ви оберете багатомісне сидіння другого ряду, чи капітанські крісла. Всі ряди радують комфортом у довгих поїздках. 

Теллурайд 2022 отримав першокласний інтер'єр. Навіть у початкових комплектаціях виробник використав матеріали високої якості. До збірки та оформлення питань немає. Салон витриманий у сучасному лаконічному стилі, тому сподобається більшості покупців. 

Кіа Теллурайд 2022 пропонує приголомшливу кількість вантажного простору для позашляховика середнього розміру. Ви отримаєте 595 л місця за сидіннями третього ряду. Складіть їх донизу, щоб отримати 1302 л. З усіма складеними задніми сидіннями Telluride пропонує 2463 л.

Модель 2022 стандартно поставляється з 10,25-дюймовим сенсорним екраном, який раніше був опціональним. Чітка графіка та прості меню роблять цей інтерфейс легким у використанні.

Система швидко обробляє ваші команди та радує безліччю фізичних елементів управління. Все чітко позначено та інтуїтивно зрозуміло розташоване на центральній стійці.

Відео тест-драйв Kia Telluride 2022 року

Технічні характеристики

Kia Telluride не пропонує вибору характеристик в цьому році. Автомобіль стандартно оснащений 3,8-літровим двигуном V6 потужністю 291 л. Мотор поєднується з восьмиступінчастим автоматом, який передає потужність на передні колеса. Повний привід опціональний для всіх комплектацій.

На розчарування багатьох покупців, у лінійці Кіа Теллурайд відсутній дизель.  

Витрата пального Kia Telluride залежить від приводу:

  • 11,8 л/100 км у місті, передній привід,
  • 9,0 л/100 км на трасі, передній привід,
  • 12,4 л/100 км у місті, повний привід,
  • 9,8 л /100 км. на трасі, повний привід. 

Теллурайд – це позашляховик, яким легко керувати. Автомобіль розганяється від 0 до 100 км/год за 7,5 с, що аналогічно до прискорення конкурентів Honda Pilot і Hyundai Palisade. Гальма потужні та здатні швидко зупинити великий кросовер. Їх також легко контролювати для плавних зупинок.

На парковках та інших обмежених для маневрів просторах Теллурайд поводить себе як компактний кросовер. Він також зберігає стабільність при проходженні поворотів і не виявляє надмірного крену кузова.

Хоча Telluride не може зрівнятися з орієнтованим на бездоріжжя характером деяких інших позашляховиків, він все ж таки здатний на легкі пригоди. Авто має дорожній просвіт 203 мм, стандартну захисну пластину, блокування повного приводу, а також спеціальний режим руху снігом. 

Безпека

Kia Telluride 2022 чудово впоралась з перевіркою NHTSA і отримала загальний рейтинг 5/5. 

Розміри та вага

Теллурід має довжину 5 м. Споряджена маса авто коливається від 1253 до 1366 кг.

Можливі комплектації 

Kia Telluride 2022 випускається в чотирьох комплектаціях: LX, S, EX і SX. Навіть базова LX пропонує щедрий набір безліч стандартних функцій, серед яких новітні технології безпеки, автоматичний клімат-контроль та 10,25-дюймовий дисплей мультимедіа, Apple CarPlay та Android Auto.

Попередній огляд Огляд Buick Encore 2022: кросовер по-американськи
Купити новий автомобіль Бюїк Енкор 2022 на автобазарі
Купити новий автомобіль Хюндай Кона 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд Hyundai Kona 2022: маленький і стильний