Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2021

28 жовтня 2021

Новий Land Rover Discovery 2021 року - це люксовий трирядний позашляховик середнього розміру, який відрізняється від конкурентів своїми чудовими позашляховими характеристиками. Ленд Ровер Діскавері 2021 року одержав найзначніші зміни в моделі з моменту зміни поколінь п'ять років тому. Компанія Land Rover оновила зовнішній вигляд, помітно покращила інтер'єр і навіть модернізувала лінійку двигунів. Наскільки хороший Діскавері тепер?

Купити новий автомобіль Ленд Ровер Діскавері 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році

  • оновлений зовнішній вигляд;
  • нова інформаційно-розважальна система;
  • нові чотирьох- і шестициліндрові бензинові двигуни;
  • дизель знятий з виробництва.

Кому варто купити? 

Якщо вам потрібен великий шикарний позашляховик з сімома сидіннями і безліччю можливостей для бездоріжжя, обов'язково варто поглянути на Land Rover Discovery. Це відмінний варіант для сім'ї, яка часто виїжджає за межі міста й асфальту.

Нове або б/у авто?

В цьому році Land Rover Discovery отримав справжній рестайлинг. Нові світлодіодні фари випромінюють іншу сигнатуру денних ходових вогнів. У задній частині з'явилися змінені світлодіодні задні ліхтарі та чорна панель з написом "Discovery". 

Оновлений позашляховик отримав ряд важливих технологічних удосконалень в салоні. Land Rover додав свою актуальну інформаційно-розважальну систему Pivi Pro, розміщену на 11,4-дюймовому сенсорному HD-дисплеї. Pivi Pro передбачає сумісність з Android Auto і Apple CarPlay, підтримку двох пристроїв Bluetooth одночасно, оновлення програмного забезпечення по бездротовій мережі.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Лінійка силових агрегатів теж змінилася. Тепер в неї входять чотири-і шестициліндровий турбований мотор з м'якою гібридною технологією. На жаль, для Land Rover Discovery більше не доступний дизель. 

Якщо вам подобається Ленд Ровер Діскавері, нова версія 2021 року варта уваги.

Салон

У салоні Land Rover Discovery можуть розміститися сім дорослих. Новий дизайн зробив позашляховик зручнішим, ніж будь-коли. 

Водійське сидіння в Discovery трохи схоже на трон. Воно піднімається над більшістю інших автомобілів, тому ви отримуєте чудову оглядовість дороги попереду. Навіть базові моделі оснащені сидіннями з регулюванням у восьми напрямках. У топових версіях ви отримаєте 20 варіантів електричного регулювання передніх сидінь, включаючи обігрів і охолодження передніх крісел і підігрів задніх.

Середній ряд також досить просторий, пасажири без проблем можуть сидіти по троє в ряд. Навіть на третьому задньому ряду сидінь помістяться дорослі, що нечасто зустрічається в семимісному позашляховику. 

Матеріали інтер'єру Discovery висококласні, а дизайн шикарний. Салон Ленд Ровер Діскавері рясніє розкішними деталями, а рівень комфорту тільки підвищується в міру того, як ви вибираєте дорожчі комплектації. 

Всі версії Discovery комплектуються з п'ятьма точками Isofix для дитячих автокрісел. 

Вантажний відсік Land Rover Discovery досить практичний. Всі моделі поставляються з дверима багажного відділення з електроприводом. З піднятими сімома сидіннями Discovery пропонує 258 л простору для речей. Складіть задній ряд сидінь, і загальна місткість зросте до 1137 л. Опустіть всі задні крісла вниз, і об'єм збільшиться до 2406 л.

В 2021 році Discovery отримав нову інформаційно-розважальну систему, яка замінила незручний і схильний до збоїв подвійний дисплей. Тепер мультимедіа працює на 11,4-дюймовому сенсорному екрані з переробленим інтерфейсом, який став зручнішим для користувача. Apple CarPlay і Android Auto є стандартними, два пристрої можуть бути підключені одночасно через Bluetooth. Частиною пакета є бездротові оновлення і точка доступу Wi-Fi. 

12,3-дюймовий цифровий дисплей панелі приладів входить в стандартну комплектацію і може бути доповнений опціональним проекційним дисплеєм. Порти USB доступні у всіх трьох рядах, також є зарядка для бездротових пристроїв на передніх сидіннях. Додаткові тримачі для планшетів, встановлені на спинках передніх сидінь, допомагають розважити пасажирів на задніх рядах. Завантаження програми Land Rover дозволяє водіям віддалено контролювати функції автомобіля, в тому числі складати сидіння.

Відео тест-драйв Land Rover Discovery 2021 року

Технічні характеристики 

Базовим двигуном Discovery в 2021 модельному році є 2,0-літровий чотирициліндровий силовий агрегат з турбонаддувом потужністю 296 "конячок". Discovery також пропонує 3,0-літровий рядний шестициліндровий мотор з турбонаддувом і м'яким гібридом, який використовується в Defender та інших моделях Land Rover, якщо вам потрібно більше потужності. Тут він виробляє 355 л.с. і розганяє позашляховик до 100 км/год за 6.3 с. Рядна шістка також повинна зменшити витрату палива і забезпечити плавну зупинку/запуск. Будь-який з цих силових агрегатів працює в парі з восьмишвидкісним автоматом. 

Середня витрата Land Rover Discovery з чотирициліндровим двигуном становить 11.8 л/100 км, з шестициліндровим - 11.2 л/100 км.

Land Rover Discovery 2021 року - це розкішний позашляховик середнього розміру, створений для бездоріжжя і міських вулиць. Загальна якість поїздки досить гарна, і навіть великі нерівності долаються легко. Тиха кабіна й зручна підвіска роблять цей Land Rover відмінним круїзером, але це не найманевреніший автомобіль. А ще Діскавері ніколи не дозволить забути, що ви керуєте великим позашляховиком. 

Всі моделі поставляються з системою Land Rover Terrain Response, тому ви можете швидко налаштувати автомобіль для різних умов, включаючи траву, гравій та сніг, бруд і колії, пісок або повзання по камінню. Або ви можете просто дозволити системі прийняти рішення самостійно.

Безпека

Discovery ще не пройшов перевірку жодним з провідних агентств з безпеки, але Land Rover пропонує повний набір функцій допомоги водієві.

Розміри і вага

Довжина кузова Діскавері становить 5 м. У спорядженому стані позашляховик важить від 2206 кг до 2340 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете купити новий Land Rover Discovery 2021 року в одній з трьох комплектацій: S, R-Dynamic S і R-Dynamic HSE. Всі версії позашляховика оснащені повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2021
Купити новий БМВ 5 серії 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Міні Купер Кантрімен 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2021