Огляд Land Rover Discovery 2023: люкс для бездоріжжя

28 вересня 2022

Land Rover Discovery 2023 вдається поєднувати реальні позашляхові здібності та преміальний салон. Це солідний трирядний розкішний позашляховик, який готовий до активного відпочинку та пригод. Чи зможе новий Land Rover Discovery 2023 утримати такий баланс у всіх параметрах, чи пожертвує чимось? Дізнайтесь деталі про оновлену модель з нашого огляду!

Вибрати позашляховик Ленд Ровер Дискавері 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • дебютує лімітована та топова версія Metropolitan Edition,
  • бездротова зарядка смартфона та адаптивний круїз-контроль тепер входять до стандартної комплектації.

Кому варто купити?

Якщо вам потрібний семимісний люксовий позашляховик, щоб возити на ньому свою родину, варто розглянути Land Rover Discovery. У практичному авто з комфортом розмістяться семеро дорослих (це можуть запропонувати лише деякі конкуренти). 

Дискавері залишається практично єдиним варіантом, якщо ви плануєте їхати на машині бездоріжжям. Багато великих позашляховиків мають повний привід та систему контролю руху на спуску, щоб відповідати своїй назві. Але Land Rover Discovery 2023 здатний впевнено виїхати набагато далі з усіма видами розумного чаклунства для бездоріжжя і забратися в дійсно дику місцевість, куди не наважиться їхати його суперники. Звичайно, мало хто дійсно вирушає на своїх великих позашляховиках бездоріжжям. Але якщо ви один з небагатьох, хто це робить, то вам справді потрібен Discovery.

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Оновлений Land Rover Discovery відрізняє низку змін у стандартних та додаткових функціях. Але найпомітніше оновлення - це лімітована версія Metropolitan Edition, яка є найдорожчою моделлю в лінійці Discovery. Специфікація заснована на комплектації R-Dynamic HSE і додає унікальні опції: спеціальні 22-дюймові колеса, яскраве зовнішнє оздоблення, проекційний дисплей, підігрів та вентиляцію передніх та задніх сидінь, а також сидіння третього ряду з підігрівом. 

Адаптивний круїз-контроль тепер входить у стандартне оснащення всіх моделей Дискавері. 

Ціна Land Rover Discovery починається 56 600$. Загалом, свіжа модель варта уваги. Але, нагадаємо, що поточне покоління з'явилось у 2017 році і на автобазарі вже є вибір різних комплектацій. Якщо ви розглядаєте варіант з пробігом, ознайомтесь з відгуками про Land Rover Discovery.

Land Rover Discovery або Land Rover

Discovery Sport - це розкішний компактний позашляховик, який починає модельний ряд бренду. Discovery Sport коштує приблизно на 12 000$ дешевше, ніж Discovery, але це майже єдина причина, через яку варто його розглянути. Двигун - нічим не примітний чотирициліндровий, а загальний вантажний простір менший, ніж у Discovery. Модель Sport доступна в дво- і трирядній конфігурації і має всі позашляхові якості свого більшого "брата", але з меншою кількістю стандартних функцій і менш яскравим інтер'єром. 

Land Rover Discovery або BMW X5

BMW X5 - один із найдосконаліших розкішних середньорозмірних позашляховиків на ринку. "Жива" керованість і низка “авторитетних” варіантів двигуна роблять X5 дуже привабливим варіантом. Цей BMW стандартно поставляється із двома рядами сидінь, а крихітний третій ряд є додатковим. X5 також поділяє ці переваги з Discovery: достатньо місця для багажу, довгий список функцій та технологій та збалансована подорож. Якщо ви не вважаєте головним пріоритетом позашляхові можливості, X5 – найкращий вибір.

Салон

Land Rover Дискавері вміщує сім осіб у три ряди. Водій та передній пасажир насолоджуються надзвичайно зручними сидіннями з більш ніж десятком регулювань. Високі люди зручно розмістяться у другому ряду, а дітям будемо комфортно у третьому ряду, оскільки простору позаду менше.

Discovery не є топовою моделлю Land Rover, але салон відповідає всім вимогам розкішного позашляховика з першокласними матеріалами та елегантним дизайном. Ви можете вибрати інтер'єр з елементами з натурального дерева, глянцевим чорним або металевим оздобленням.

 

Об'єм багажника Дискавері складає 257 л за сидіннями третього ряду, що дуже мало для класу. Однак зі складеними сидіннями третього ряду є 1274 л простору, а якщо скласти всі задні сидіння, то вийде максимум 2104 л. Обидва ці показники є одними з найвищих у сегменті. 

Інформаційно-розважальна система Pivi Pro, встановлена ​​в Discovery, поєднує зручність управління і чітку графіку. Система швидко реагує на введення. Решта центральної консолі має інтуїтивно зрозуміле компонування з чітко позначеними кнопками та великими ручками для регулювання клімату. 

Android Auto, Apple CarPlay, навігація, HD-радіо, супутникове радіо, два порти USB, бездротова зарядка пристроїв та стереосистема Meridian з 12 динаміками входять до стандартної комплектації.

Відео тест-драйв Land Rover Discovery 2023 року

Технічні характеристики

Стандартним для Land Rover Discovery 2023 є чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який виробляє 296 к.с. Позашляховик також доступний із шестициліндровим двигуном із турбонаддувом потужністю 355 к.с.

Також на окремих ринках на вибір покупців пропонується:

  • 2,0-літровий чотирициліндровий дизель потужністю 240 к.с.,
  • 3,0-літровий V6 дизель потужністю 306 к.с.,
  • 2,0-літровий чотирициліндровий бензиновий турбодвигун потужністю 300 к.с.

Всі моделі оснащені восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з плавним перемиканням.

Середня витрата бензину Discovery 2023 становить 11,0 л/100 км, дизеля - 8,8 л/100 км.

Як і багато Land Rover, Discovery добре справляється з бездоріжжям. Всі моделі поставляються з повним приводом, системою контролю спуску та Wade Sensing, які можуть допомогти вам долати брід до 89 см. Discovery має стандартний дорожній просвіт близько 20 см, і його можна збільшити до 28 см. 

Декілька додаткових функцій збільшують можливості позашляховика: низькошвидкісний круїз-контроль, двоступінчаста роздавальна коробка і задній блокувальний диференціал. Ви також можете вибрати систему Terrain Response 2, яка відстежує умови та оптимізує налаштування підвіски та зчеплення з дорогою. 
 

 Характеристики Land Rover Discovery 
 Потужність   296 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,1 с 
 Максимальна швидкість   194 км/год 
 Середня витрата палива   11 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   89 л 

 

Безпека

Комплект безпеки, який ви отримуєте, багато в чому залежить від того, який клас оформлення салону Діскавері ви вибираєте. Всі версії, включаючи S початкового рівня, оснащені автоматичним екстреним гальмуванням у місті та помічником з утримання смуги руху, а також шістьма подушками безпеки та достатньою кількістю точок Isofix, щоб закріпити п'ять дитячих крісел. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 292 см,
  • Довжина – 495 см,
  • Ширина – 200 см,
  • Висота 189 см.

У спорядженому стані позашляховик важить від 2206 до 2340 кг.

Можливі комплектації 

Land Rover Discovery випускається у чотирьох комплектаціях: S, R-Dynamic S, R-Dynamic HSE та Metropolitan Edition.

Попередній огляд Електричний Toyota bZ4X 2023: огляд авто
Вибрати електрокар Тойота bZ4X 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Ніссан Мурано 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Nissan Murano 2023: вартий уваги позашляховик