Огляд Land Rover Range Rover 2024: абсолютний престиж

17 квітня 2024

Land Rover Range Rover 2024 року — це унікальний позашляховик. Він являє собою мікс британської елегантності, безкомпромісного комфорту поїздки, безліччі люксових опцій, впевненості на бездоріжжі та вражаючої потужності. Саме цей автомобіль часто обирають знаменитості для появи на червоній доріжці. Новий базовий Range Rover коштує дорожче, ніж початкові версії конкурентів, і має шестизначні цифри на всіх цінниках.

Знайти новий позашляховик Ленд Ровер Рендж Ровер 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Більше потужності для доступних двигунів V8 і гібридних силових агрегатів
  • Оновлений інтерфейс сенсорного екрану
  • Нові функції та індивідуальні параметри замовлення

Кому варто купити?

Рендж Ровер гарантує відчуття розкоші, стилю та ексклюзивності. Він повністю відповідає вимогам до елітного авто. В усіх версіях ви отримуєте повний привід, регульовану пневматичну підвіску, безліч позашляхового обладнання, вибір між V8 з подвійним турбонаддувом, рядним шестициліндровим турбодвигуном та плагін-гібридом. Доступні найкращі люксові опції, як от масажні сидіння в обох рядах чи столики з охолоджувачем напоїв.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

В минулому році з'явилося нове, п'яте покоління Range Rover з оновленим стилем, оптимізованими елементами керування, зміненою лінійкою двигунів та доступною семимісною компоновкою. Для 2024 модельного року виробник переглянув лінійку силових агрегатів. Плагін-гібрид P440e замінено на більш потужний 542-сильний P550e. Моделі P400 і P530 не змінюють показники потужності, але топова модель SV тепер оснащена двигуном V8 на 606 к.с., який носить назву P615. Крім того, Land Rover представив нову послугу персоналізації під назвою SV Bespoke, яка надає покупцям більше можливостей для персоналізації під час створення Range Rover своєї мрії.

Новий Рендж Ровер 2024 коштує від $107 400.

Land Rover Range Rover або Mercedes-Benz GLS

Mercedes GLS — головний претендент на лідерство серед великих люксових SUV. Він має деякі схожі параметри з Range Rover: потужні двигуни, високі можливості буксирування, довгий список стандартних функцій і неймовірний салон. Недоліками обох позашляховиків вважаються складні інформаційно-розважальні системи. Найбільшою відмінністю від GLS є його стартова ціна, адже вона нижча за пропозицію Ленд Ровер Рендж Ровер 2024 приблизно на $23 000 доларів. З іншого боку, дорожчий Рендж Ровер забезпечує чудові можливості для бездоріжжя та має більше вантажного простору, ніж GLS у моделях з довгою колісною базою.

Land Rover Range Rover або Cadillac Escalade

Cadillac Escalade є одним з найкращих варіантів у сегменті. Хоча він поступається в преміальності Range Rover, але пропонує просторий салон зі збільшеним максимальним вантажним об'ємом, вісім місць для сидіння (проти семи у Range Rover), збалансовану динаміку водіння та інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему. Початкова рекомендована роздрібна ціна Ескалейд приблизно на  $25 000 доларів нижча, ніж у Range Rover. З іншого боку, Land Rover дійсно забезпечує чудові можливості для бездоріжжя та трохи меншу витрату пального.

Салон

Range Rover 2024 року пропонує кілька конфігурацій салону. Стандартна компоновка в кузові з короткою колісною базою — п’ятимісна. Вибір довгої колісної бази представляє додаткові опції: трирядну конфігурацію з семи місць, чотиримісний SV Signature Suite із двома окремими задніми сидіннями, розділеними великою центральною консоллю.

Салон Range Rover 2024 прикрашають натуральна шкіра, дерево або метал. Доступні незвичайні елементи декору, такі як зелена шкіра або біла кераміка.

 

У стандартній комплектації Range Rover 2024 оснащений 13,7-дюймовим панеллю приладів і 13,1-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи з найновішим програмним забезпеченням інтерфейсу користувача Land Rover під назвою Pivi Pro. Бездротові Apple CarPlay і Android Auto включені. Опціонально доступні проекційний дисплей, цифрове дзеркало заднього виду та розважальні екрани для задніх сидінь. Бездротова зарядна панель і кілька USB-портів є стандартними. Британський виробник Meridian пропонує аудіосистеми для Range Rover із вибором від 14 динаміків до 35 динаміків.

Багажник стандартного Range Rover вміщує 1152 л вантажу за сидіннями другого ряду та 2364 л, якщо ці сидіння складені. Модель з подовженою колісною базою збільшує загальний вантажний об’єм до 2627 л.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover 2024

Технічні характеристики

Рендж Ровер 2024 року має чотири варіанти силових агрегатів: 

  • P400 — рядний шестициліндровий на 395 к.с. з турбонагнітачем, електричним нагнітачем і 48-вольтовою гібридною системою;
  • P550e — плагін-гібрид на 542 к.с, який поєднує версію цього шестициліндрового двигуна з електродвигуном;
  • P530 — 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом на 523 к.с;
  • P615 — це версія V8 на 606 к.с.

Незалежно від вибору двигуна, позашляховик оснащено восьмиступінчастою АКПП і повним приводом.

Витрата Land Rover Range Rover:

  • P400 — 10,7 л/100 км,
  • P530 — 11,8 л/100 км,
  • P550e — 9,4 л/100 км,
  • P615 — 12,4 л/100 км.
     
 Характеристики Land Rover Range Rover 2024 
 Потужність   395 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,7 с
 Максимальна швидкість   240 км/год 
 Середня витрата пального   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   90 л 

Безпека

Стандартні асистенти водія Range Rover 2024: адаптивний круїз-контроль, систему підтримки смуги руху, моніторинг сліпих зон, автоматичне екстрене гальмування, попередження про поперечний рух ззаду та розпізнавання дорожніх знаків. 360-градусна камера, передні та задні датчики паркування полегшують паркування великого автомобіля.

У 2024 році круїз-контроль Range Rover стає ефективнішим. Режим Country Road використовує дані навігації, щоб завчасно регулювати швидкість під час руху дорогами з більшою кількістю поворотів, ніж на типовому шосе. Коли асфальт закінчується, оновлені позашляхові режими Terrain Response дозволяють транспортному засобу підтримувати задану швидкість.

Розміри та вага

  • Колісна база — 300 см,
  • Довжина — 505 см,
  • Ширина — 220 см,
  • Висота — 187 см.

Важить споряджений автомобіль від 3276 кг до 2707 кг.

Можливі комплектації

Range Rover 2024 випускається в різних комплектаціях. Доступна стандартна та подовжена колісна база, дворядна та трирядна схема розташування сидінь. Автомобіль можна вибрати в одному з трьох рівнів обладнання: SE, Autobiography та SV. Також є чотири варіанти силових агрегатів: шестициліндровий м’який гібрид (P400), 523-сильний твін-турбо V8 (P530), шестициліндровий плагін-гібрид (P550e) і 606-сильний V8 (P615).

Попередній огляд Огляд Subaru Forester 2024: практичний та надійний
Знайти кросовер Субару Форестер 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти авто Кіа Спортейдж 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Kia Sportage 2024: сучасний і практичний